בוקר מתוק לכולם
אוף איזה לחץ של בישולים

bali

New member
מנהל
היי ../images/Emo178.gif

רק עכשיו התפניתי לכתוב קצת, כשבינתיים 3 סירים (אחד שטוח לפרוסות הממולאות, אחד גדול ועמוק לקציצות, ואחד קטן נוסף לקציצות כי לא נשאר מקום בגדול) של גפילטעפיש מתבשלים להם. איזה עייפות! כמה עבודה! ועוד לא הזכרתי את זה שמחר בבוקר אני אאפה את העוגה לקינוח. היום כבר לא יהיה לי כוח לזה. ובשבת - רק נשאר להכין את החרוסת.
 

bali

New member
מנהל
מבטיחה לצלם היום

לפחות את הדגים והעוגה. החרוסת פחות חשובה ואני מכינה אותה מחר אז מקווה לזכור לצלם גם אותה.
 

bali

New member
מנהל
תמונות של כל מה שהכנתי...

בסוף צילמתי עכשיו את כל המאכלים...
 

bali

New member
מנהל
חרוסת

המצרכים לגביע של חצי קילו 100 גרם שקדים לא קלויים או אגוזי מלך 100 גרם צימוקים 1/2 גביע ממרח תמרים קינמון טחון לפי הטעם 1 תפוח עץ מקולף ומגורר מעט יין אדום תוספת שלי לפעם הזו - גרידה מלימון וכף מיץ לימון כדי לשבור את המתיקות אופן ההכנה: מתחילים בלרסק במג'ימיקס את השקדים והצימוקים. כשהשקדים כבר קצוצים מוסיפים את ממרח התמרים, יין וקינמון טחון ומפעילים שוב עד שהכל מתאחד. מוסיפים את התפוח המגורר ומערבבים שוב. בשלב זה הוספתי גם גרידת לימון ומיץ לימון. זה שבר את המתיקות בהחלט. השאלה אם זה נכון לשבור מתיקות במקרה של חרוסת. נראה מה יגידו הטועמים.
 

bali

New member
מנהל
עוגת מוס שוקולד

היא נמוכה והחלטתי שעדיף לוותר על קצפת מאשר לשים ריצ', וזה המחיר... נמוכה. עוגת מוס שוקולד של באלי המצרכים: 300 גרם שוקולד מריר לאפייה 100 גרם חמאה (או מרגרינה) 100 גרם סוכר לבן (חצי כוס) 8ביצים מס' 2 או 6 ביצים מס' 1, מופרדות. 2-3 כפות ליקר תפוזים (קואנטרו) או ברנדי או רום 1 מיכל שמנת מתוקה או שמנת צמחית 2-3 כפות אבקת סוכר אופן ההכנה: ממיסים את השוקולד והמרגרינה לתערובת חלקה ומצננים את התערובת לטמפרטורת החדר. מוסיפים את הליקר והחלמונים, אחד אחד, ומערבבים היטב לאחר כל הוספת חלמון. מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב ומקפלים אותו בעדינות לתערובת השוקולד. מעבירים כמחצית מהתערובת לתבנית אפייה עגולה מס' 26 משומנת ואופים בחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) למשך 20 דקות או עד שקיסם יוצא ממרכז העוגה נקי ויבש. את מחצית התערובת הנותרת שומרים בינתיים במקרר. מצננים את העוגה האפוייה ומורחים עליה את התערובת המקוררת. מכסים את העוגה בניילון נצמד או נייר אלומיניום ושומרים במקרר למינימום ארבע שעות, מומלץ ללילה שלם או אפילו ליממה שלמה, לפני ההגשה. לפני ההגשה מקציפים שמנת מתוקה ממותקת ומורחים על שכבת המוס. אפשר לעטר בתלתלי שוקולד, אגוזים קצוצים ו/או דובדבנים. אם רוצים את העוגה פרווה מורחים מעל קצפת ריצ'. מקור המתכון: ענבל ברנר bali
 

bali

New member
מנהל
גפילטעפיש

זה לא קשור לפורום הזה אבל בכל זאת... הדגים הממולאים נמצאים בצלחת מסורתית לדגים שקיבלתי בשנה שעברה מתנה מסבתא של גיסתי. זו צלחת שהיתה של סבתא שלה ועברה בירושה לאמא שלה ואז אליה. הצלחת בת לפחות 100 שנים, לדעתי אפילו יותר. היום בערב אותה סבתא תתארח אצלנו ואני מקווה שהיא תתרגש לראות את הצלחת מלאה בדגים כמו פעם...
 
../images/Emo124.gifענבל חייבת לומר ,תמונות קשות לצפיה ../images/Emo3.gif

מתי הספקת הכל? הכל נראה
 

bali

New member
מנהל
הספקתי להכין הכל בחמישי שישי...

תודה רבה על המחמאות
אגב, התוספת לחרוסת התקבלה מצויין, ואפילו נאמר לי שזו החרוסת הכי טעימה שהם אכלו
הכל בגלל לימון קטן, הכל בגלל לימון.
 
למעלה