מזה יומיים של מזג אויר נאה בחודש פברואר, שנהנתי לצאת החוצה להליכה של 40 דקות ,
(20 דקות לכיוון אחד ועוד 20 דקות בחזרה במזג האויר -הנפלא של שמש מלטפת ונעימה.
מומלץ לכולכם לנצל את מזג -האויר השימשי ולצאת להתאוורר בימים חמימים אלה.
בשובי הבייתה אכין בפעם השניה השבוע מתכון מהיר וטעים:
הקפצת פטריות-שמפיניון טריות ויפות- מכינים במהירות במחבת נון-סטיק.
המצרכים:
2 סלסלות פטריות שמפיניון.
3 כפות שמן -זית
לחתוך קוביות בצל- בינוני,
5 שיני שום קלופות ושלמות
חצי כפית מלח,
וכך מכינים:
מקפיצים את הבצל עם 3 כפות שמן זית במחבת עד שהבצל יהפך לשקוף,
מוסיפים את 5 שיני -השום למחבת ,
אחרי 2 דקות מוסיפים 2 סלסלות פטריות שמפיניון,ומקפיצים ביחד עם השום והבצל כ- 3 דקות , ומוסיפים 2 כוסות שעועית- ירוקה- קפואה ,(אותה מפשירים 2 דקות של בישול בסיר מים חמים ולסנן .)
מקפיצים את השעועית המסוננת 3 דקות במחבת עם הפטריות,
ולאחר מכן מוסיפים חצי גמבה- חתוכה לקוביות קטנטנות.
ותיבול: חצי כפית רוטב -סויה,
מעט פלפל שחור,
כפית חוואייג'-למרק ,(שזהו תבלין טבעי שמועדף עליי מאשר כול אבקת-מרק כימית.)
בשלב זה הפטריות ,השעועית ,והפלפל- האדום הבצל והשום שהוקפצו ביחד במחבת כמה דקות עד לריכוך-הם כבר מוכנים וכעת מכבים את האש.
לאחר כיבוי האש - מומלץ לטפטף מעל הכול כף גדושה מיץ -לימון טרי .
לטעום ולהוסיף מעט מלח לפי הצורך.
מתקבל תבשיל קליל וטעים לצהריים המתאים כתוספת לדג,לעוף ,ולכול מנה עיקרית.
לצמחונים זו מנה מעולה בפני עצמה-כשהיא מוגשת מעל מצע של קינואה-אדומה.
מתכון מהיר - ובכמה דקות יש לכם תוספת חמימה ובטעם מושלם.
תכינו ותהנו!
(20 דקות לכיוון אחד ועוד 20 דקות בחזרה במזג האויר -הנפלא של שמש מלטפת ונעימה.
מומלץ לכולכם לנצל את מזג -האויר השימשי ולצאת להתאוורר בימים חמימים אלה.
בשובי הבייתה אכין בפעם השניה השבוע מתכון מהיר וטעים:
הקפצת פטריות-שמפיניון טריות ויפות- מכינים במהירות במחבת נון-סטיק.
המצרכים:
2 סלסלות פטריות שמפיניון.
3 כפות שמן -זית
לחתוך קוביות בצל- בינוני,
5 שיני שום קלופות ושלמות
חצי כפית מלח,
וכך מכינים:
מקפיצים את הבצל עם 3 כפות שמן זית במחבת עד שהבצל יהפך לשקוף,
מוסיפים את 5 שיני -השום למחבת ,
אחרי 2 דקות מוסיפים 2 סלסלות פטריות שמפיניון,ומקפיצים ביחד עם השום והבצל כ- 3 דקות , ומוסיפים 2 כוסות שעועית- ירוקה- קפואה ,(אותה מפשירים 2 דקות של בישול בסיר מים חמים ולסנן .)
מקפיצים את השעועית המסוננת 3 דקות במחבת עם הפטריות,
ולאחר מכן מוסיפים חצי גמבה- חתוכה לקוביות קטנטנות.
ותיבול: חצי כפית רוטב -סויה,
מעט פלפל שחור,
כפית חוואייג'-למרק ,(שזהו תבלין טבעי שמועדף עליי מאשר כול אבקת-מרק כימית.)
בשלב זה הפטריות ,השעועית ,והפלפל- האדום הבצל והשום שהוקפצו ביחד במחבת כמה דקות עד לריכוך-הם כבר מוכנים וכעת מכבים את האש.
לאחר כיבוי האש - מומלץ לטפטף מעל הכול כף גדושה מיץ -לימון טרי .
לטעום ולהוסיף מעט מלח לפי הצורך.
מתקבל תבשיל קליל וטעים לצהריים המתאים כתוספת לדג,לעוף ,ולכול מנה עיקרית.
לצמחונים זו מנה מעולה בפני עצמה-כשהיא מוגשת מעל מצע של קינואה-אדומה.
מתכון מהיר - ובכמה דקות יש לכם תוספת חמימה ובטעם מושלם.
תכינו ותהנו!
נערך לאחרונה ב: