בוקר נהדר וסופשבוע טעים -מה מתבשל לשבת?

nava17

New member
בקר טוב,עדיין לא החלטתי מה אבשל,

פרוט מאוחר יותר.
 

עטרהלה

New member
אצלי בתפריט...

קישואים ממולאים עוף ממולא כמו של הדרוזים של בארון10 בשר צלי עם ירקות שושר בסיר חרס- בארון10 קציצות של סימה עם סלרי ותחתיות ארטישוק עוגת שוקלד של פירגה קציצות ירק של ניקי ב. אורז מיוחד של אחת מכותבות הפורום
 

מאיוש י

New member
בינתיים אצלי

כבר מוכנים: דג מטוגן קציצות בפלפלים ברוטב אדום קציצות ברוטב קארי ונראה מה עוד עוגות: מאפינס עם ציפוי גבינת שמנת היה מאוד טעים ביקשו שוב שמרים עוגת תפוזים עם קוקוס
 

יוכי68

New member
מאיוש, כבר נתת את המתכון לעוגת התפוזים

והקוקוס? אם לא, אני רוצה אותו בבקשה.
 

מאיוש י

New member
../images/Emo182.gifיוכי הנה המתכון לעוגת תפוזים וקוקוס

4 ביצים 1 ורבע כוסות סוכר שלושת רבעי כוס שמן 1 וחצי כוסות קוקוס 1 כוס קמח 1 כוס אגוזי מלך קצוצים 1 שקית אפיה גרד מתפוז חצי כוס מיץ תפוזים לערבב הכל יחד לצקת לתבנית 25x25 בחום של 180 עד שהיא מוכנה כשהיא מוכנה וחמה לשפוך עליה חצי כוס מיץ תפוזים טרי
 

ל י א ת א

New member
שבת של עצלנים...

אין לי כוח ולכן זה מה שיהיה: מרק עוף וירקות קוסקוס ומפרום. לבוקר: עוגת שמרים,עוגיות שוקולד ציפס(מהמקפיא) חמין (צולנט) אורז מלא ושניצלים... הכנתי טחינה,פלפלים קלויים,מסייר ויש חסה ונבטים לסלט ירוק שבת שלום ובישולים מוצלחים לכולן...
 

חנהפ

Active member
הי יוכי, בוקר טוב../images/Emo42.gif

אצלנו השבת כל המשפחה ביחד לארוחת ערב ותפקידי בכח צלי עגל בירקות שורש ויין ולצהריים הכנתי סלטים וטבית ולקינוח וולקנו ופירות טריים
 

יוכי68

New member
חנה, קיבלת תפקיד עם הרבה אחריות......חחחחחחחח

איך את מכינה את הוולקנו?
 

חנהפ

Active member
אני מכינה בתבניות ח"פ אישיות

15 כלי חרס קוטר 9 אישיים לאפייה 300 גרם שוקולד מריר משובח (50 אחוז מוצקי קקאו מינימום - בקבלייר משתמשים בשוקולד לינט) 300 גרם חמאה 6 חלמונים 6 ביצים שלמות 400 גרם סוכר 160 גרם קמח מנופה מעט אבקת סוכר לקישוט מעט קמח לקימוח 15 קוביות שוקולד מריר משובח מחממים תנור לחום גבוה - 200 מעלות. בבאן מארי (אפשר גם במיקרוגל בעוצמה נמוכה) ממיסים את החמאה והשוקולד. טורפים לתערובת חלקה, ללא גושים. שמים במעבד מזון חלמונים וביצים, ומעבדים לתערובת אחידה. מוסיפים את הסוכר, תערובת השוקולד והקמח. אחרי כל הוספה מפעילים את מעבד המזון ומוסיפים את המרכיב הבא רק כשהתערובת אחידה. משמנים ומקמחים היטב את הקוקוטים, ועורכים אותם זה לצד זה על תבנית אפייה ברווחים של כ-2.5 ס"מ. ממלאים כל קוקוט בתערובת כדי שלושה רבעים מגובהו. במרכז כל קוקוט מטביעים קוביית שוקולד. אופים בתנור החם 20-15 דקות, עד שנוצר קרום סדוק אך המרכז עדיין רוטט. מצננים מעט, הופכים את הקוקוטים ומשחררים את העוגות בעדינות רבה. מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם או פושר, מומלץ בתוספת גלידת וניל משובחת ו/או קרם אנגלייז. אפשר להכין מראש ולחמם המיקרו. אני מוותרת על קובית השוקולד ואופה פחות זמן, כך תוך המנה נשאר רך.
 

nava17

New member
לשבת,

בלילות שבת בחורף באופן קבוע אני מכינה מרק עוף תימני,פיתות וחילבה. בנוסף לכך אני אכין:חמין,צלי עוף,תבשיל חומוס,ירקות בתנור,אורז לבן פשוט ופשטידת אורז וקישואים של פירגה. סלטים:טחינה,סלט ירקות,חצילים עם מיונז,סלט סלק,סלט טונה. עוגות כבר הכנתי:עוגת תפוחים של קוקי מפורום מתכונים,עוגת מאפינס בציפו טופי של מאיוש ועוגיות שח-מט/ספירלה שהביאה מאיוש.
 

רותי410

New member
נשמע מעולה. מעניין, אצל חברה

שלי, שהיא תימנייה, הם גם אוכלים מרק, חילבה וגלוב בערב שבת, ולמחרת בדרך כלל רק סלטים, מאכלי גבינה, קובנה, ג'חנון ונדמה לי תבשיל עדשים בבוקר או למנחה, אני לא יודעת בדיוק. ואצלנו בכלל אוכלים פיצוחים בלילה, לפני האוכל, זה הנוהג שאני מכירה מימים ימימה, ואז כשמגיע האוכל, אף אחד לא רוצה כמעט כלום. אם יצא לך, תעלי תמונות. נשמע ממש טוב.
 

nava17

New member
רותי,

עכשיו אני בהפסקת קפה-עוגה בין הבישולים והסידורים האחרונים לשבת.בעלי מאוד אוהב אוכל תימני-זה מזכיר לו את בית אימו ז"ל,(גם אני תימניה)לכן אני מכינה בלילה אוכל תימני.(בפרט בחורף הקר) בבוקר אני לא מכינה קובנה- שנים הכנתי קובנה,בגרסה מתוקה, הילדים מאוד אהבו אותה, אבל לא אכלו את יתר את האוכל הבשרי כי היו שבעים,לכן הפסקתי להכין קובנה בשבת בבוקר. אנחנו לא אוכלים חלבי בסעודת שבת בבוקר-רק בשרי,(שוב,אצל בעלי ארוחה ללא בשר היא לא ארוחה) חמין תימני לבעלי ועוף עם תוספות לנו. בסעודה שלישית אוכלים בד"כ סלטים ואיזה שהוא מאפה.בקשר לתמונות,בע"ה בשבוע שבועיים הקרובים אעביר תמונות,את יודעת,יקח לי זמן,אני חלשה בהעברת תמונות...
 
למעלה