בוקר נפלא ושבת ברוכה לכולנו

יוכי68

New member
בוקר נפלא ושבת ברוכה לכולנו../images/Emo24.gif../images/Emo20.gif../images/Emo42.gif

רותי וגולדה אתן משהו............גולדה בשעה כזאת נפלתי שדודה על הספה וגררתי את עצמי למיטה.......מרגישים שזה סוף השבוע. איזה יופי שאת מכינה כל כך הרבה מטעמים .....את מוכרת? ורותי יש בשרשור למטה מישהי שזקוקה לעזרה בקשר לקובנה אולי תתני לה כמה עצות מלומדות? אתמול הכנתי אלפחורס - יצא מדהים כמה מנשנשים תוך כדי........."אפפשר אחת........ ועוד אחת ועוד אחת......." הכנתי גם עוגיות מכונה לפי מתכון של מיקי שמו יצאו פריכות "סוף הדרך". וגם עוגת שייש שיצאה יפהפיה. תמונות מאוחר יותר..........ויש לי עוד הרבה עבודה בבישולים........יום טוב.
 
בוקר טוב ../images/Emo42.gif

ראשית, מספר מילות ברכה על פורום מתוחזק לתפארת. ובפרט על טהרת הכשרות! שנית, יש לי היום גם לבשל וגם לנקות. אני שונאת שזה קורה, אבל זה מה יש. לבוקר מתוכנן חמין. יש את כל המצרכים. לערב, הוצאתי חזה עוף ויש לי גם קבבים להכנה על הגריל החשמלי. אשמח לקבל מכן עצות ורעיונות, איך לעשות שבת זריזה אבל שבתית. תודה מראש, רונית
 
בקשה נוספת לעוגת התפוזים של מאיושי

אני לא מצליחה למצוא את המתכון. אשמח לקבל קישור. תודה.
 

רותי410

New member
ארשום לך שוב את המתכון של מאיוש

ומאיוש, את זוכרת שייללתי שהעוגה לא הצליחה. בסוף הצלחתי להציל את המצב, ואת לא יודעת איך התלהבו ממנה. אז שוב, תודה. מתכון לעוגת תפוזים של מאיוש החומרים תבנית 24 4 ביצים 2 וחצי כוסות קמח (אפשר במקום חצי כוס קמח לשים קוקוס) כוס וחצי סוכר שלושת רבעי כוס שמן כוס מיץ תפוזים 1 שקית אבקת אפייה רבע כוס מים קליפת תפוז מגוררת אופן ההכנה מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים מסביב. יש להכין את פרוסות התפוז כך: לפרוס תפוז גדול לפרוסות לא דקות מדי. להרתיח אותם 2 דקות עם כוס מים כדי להיפטר ממרירות הקליפה. ואז לשים בסיר חצי כוס סוכר עם חצי כוס מים ולהכניס את פרוסות התפוז ולתת להם להתבשל בערך 7 או 8 דקות. להוציא מהסיר ולהניח בתחתית התבנית. (מאיוש העלתה תמונה להמחשה - אם תרצי, דפדפי ותמצאי) ניגשים להכנת העוגה: בקערה אחת מערבבים במטרף ידני את הביצים והסוכר. מוסיפים שמן, מים ומיץ תפוזים. מערבבים היטב ומוסיפים את כל השאר. יוצקים הכול על התפוזים ואופים בחום של 180 מעלות עד שהעוגה מוכנה. לצנן אותה מעט ואז להפוך אותה בזהירות ולשפוך עליה רוטב מחצי כוס מיץ תפוזים שבושל עם 2 כפות סוכר. ניתן לשפוך עליה סירופ גם כשהיא יוצאת מהתנור לפני שהופכים אותה, למי שאוהב עוגה מאוד רטובה. בתאבון
 

רותי410

New member
טעות, טעות טעות צריך להיות תבנית 26

וסליחה, רונית. מקווה שעוד לא אפית.
 
ראיתי רק עכשיו, אבל...

בכל אופן הכנתי בתבנית 26, כי זה מה שיש לי בבית. יצא מצוין! טעים, רך, עסיסי ויפה.
 

רותי410

New member
יום טוב ושבת שלום ושלווה לכולנו

יוכי, את יותר מומחית ממני לקובנה. ראיתי שמישהי ביקשה ואמרתי בטוח יוכי תענה לה. יש לי שלושה מתכונים לקובנה, אבל אני לא יודעת אם אלו קובנות מנצחות, לכן לא כתבתי. אם שלך יצאה טובה מאוד, אז יאללה, שבי על כיסא היועצת ושלחי לה את מתכונך ואת תובנותייך. סחטיין על החריצות ומברוק על האלפחורס, ושיהיה לך יום של עבודה ברוכה, פורייה ומהנה.
לכולם
 

חנהפ

Active member
שתהיה שבת נהדרת לכולם

שלא תחשבו שהתבטלתי, הישיבה בוחר שלי הזמין קופסת פאדג' בראוניז, אז שאני לא אאפה לו??
 

חנהפ

Active member
בראוניז פאדג'

240ג"ר שוקולד 240ג"ר מחמאה להמיס 4 ביצים שלמות להקציף עם 1 כוס סוכר לבן 1 כוס סוכר חום כף תמצית וניל להוסיף את השוקולד המומס עם המחמאה 1 כוס קמח וטיפה א. אפיה לאפות בתבנית מלבנית ח"פ ב170 מעלות כ-30-40 דקות, כשמכניסים קיסם יוצא קצת לח (זה הפאדג')
 

חנהפ

Active member
לא מכירה את הגדלים הללו

ח"פ מלבנית גדולה (יותר גדולה ממלבן של טוסטר אובן)
 

רותי410

New member
או. קיי. הבנתי השנייה בגודלה

המספור הוא המצאה שלי כי יותר נוח לי כך מאשר למדוד בס"מ. יש את התבנית הגדולה ביותר שאני ממספרת אותה 1 יש את השנייה בגודלה - ואני חושבת שלזאת התכוונת. מס' 2 אצלי. ויש השלישית המלבנית, בגודל של תבנית הטוסטר אובן שלי בערך, 3. ויתר הגדלים כמעט אינם בשימוש. אולי רק לחמם או לארוז אוכל.
 
למעלה