בוקר נפלא לכל באי הפורום המקסים - מה מתבשל?

יוכי68

New member
בוקר נפלא לכל באי הפורום המקסים - מה מתבשל?

מה התכנונים לקראת השבת - המתנה הכי נהדרת עלי אדמות.........מה היינו עושים בלי השבת? אצלי כמובן שדגים - הפעם יהיו עם פרוסות תפו"א קציצות של בשר הודו/עוף עם תירס ושמיר בהשראתה של מאיוש המקסימה אורז חמין עם ג'חנון וחיטה סלטים - רובם טריים עוגיות קוקוס פשוטות עם סוכר מעל לפחות 2 עוגות בחושות אולי עוגת גבינה.........ונראה מה עוד.............לפי הכוחות והבלגן שאני אצור היום..........חחחחחחחחח

טילי2

New member
יוכי בקשות מבישוליך המדהימים../images/Emo212.gif../images/Emo71.gif

ראשית את קציצות ההודו עם תירס ושמיר, נשמע מעולה שנית ביקשתי קודם ולא ענו לי ואני חושבת שהמתכון היה שלך מאפנס שוקולד וניל. אודה לך מאוד טילי

יוכי68

New member
טילי היקרה, לגבי המאפינס הביאה את המתכון

מאיוש כדאי לשאול אותה כי לא שמרתי את המתכון. לגבי התירס והשמיר זה שוב בהשראתה של מאיוש המקסימה, אני מכינה כך: לטגן בצל עד להזהבה להוסיף חתיכות עוף או קציצות הודו(תערובת)- לטגן קלות להוסיף תירס גרעינים כשקית או פחות לפי מס' הסועדים לתבל: מלח, פלפל , כורכום, מעט א. מרק להוסיף מים עד לגובה המצרכים ולבשל על להבה בינונית נמוכה עד לריכוך העוף/הקציצות. להוסיף שמיר קצוץ בנדיבות - לקראת סוף הבישול.

שחמטית

New member
אני צריכה להכין עוגת קינוח לשכנה

לכבוד שבת עליה לתורה של הבן שלה. תנו לי מתכונים לעוגה לא יקרה, לא חלבית, לא הרבה עבודה יש כזה דבר?

רותי410

New member
עוגת המייפל של יוכי. היא קלה להכנה

אני לא יודעת אם היא לא יקרה, כי יש בה אגוזים וסירופ מייפל, ואולי היא פשוטה מדי לאירוע כזה. או העוגה הכושית של פירגה - שבאמת היא קלה. וגם טעימה.

רותי410

New member
יש עוגות עם סירופ מייפל גם בעיסה וגם לקישוט

וגם אוכלים פנקייק עם סירופ מייפל, אבל את יכולה להכין עוגה כושית פשוטה, שהיא גם טעימה. אפשר להוסיף בפנים קוקוס או נטיפי שוקולד, או לקשט באבקת סוכר וקוקוס, או להכין קרם שוקולד קל ופרוותי. עם עוגה שחורה קשה להיכשל כי הילדים אוהבים אותה וגם מבוגרים רבים. שיהיה בהצלחה, תחליטי מה שתחליטי.

ddh1

New member
שחמטית יקרה

מתכון לעוגת שוקולד הכי פשוטה שבעולם, אתמול עשיתי עם הבן שלי שחזר מהגן. אפשר להוסיף קצפת באמצע ומעל או סתם גאנש שוקולד. אז ככה 4 ביצים 1 כוס שמן 1/2 1 כוס סוכר 1 כוס קמח 1 כפית אבקת אפיה 1/2 כוס מים 200 גר' שוקולד (אני שמה בערך כוס שוקולית פרווה) זהו, למערבל או לערב היטב את כל החומרים ולתנור 180 מע' לחצי שעה בערך, כדאי לבדוק בהצלחה ושבת של שלום

שחמטית

New member
תודה רבה

חשבתי על עוגת שוקולד אבל זה משום מה לא נראה לי מרשים כ"כ, אבל אולי אני אעשה עוגה גדולה ואחלק לשתיים עם קרם באמצע ולמעלה. תודה על העזרה

יוכי68

New member
שחמטית, אני הייתי מכינה מס' עוגות בחושות

שונות ומגוונת.........מגישים צלחת מכל טוב.....נראה מרשים ויפה......דפדפי אחור העברנו מס' עוגות נהדרות בשרשור.

cial 1

New member
יום טוב מהריים טובים יוכי68../images/Emo136.gif../images/Emo185.gif

אני מוזמנת להורים של כלתי כמובן אשת בני הם מבשלים כמו המצרים? ואני אכין עוגה גדולה טובה מתנה. ואני לא אוהבת ללכת בשבת לאף אחד ביתי הוא מבצרי? לי אבל יש בקשה מהבן ויום ראשון הבא הוא יום הזכרה לאבי זל' אמן תזכו לחיים טובים ואריכות ימים אבל זה חלק מאיצנו. ולזה אני מתבקשת להכין פשטידה טובה וגם עוגה פשוטה רק לבית הכנסת והשתייה כמובן ואני כך יעבור את זמני מה הם מכינים שם לא יודעת כבוד אתן ותו... אם יהיו שינויים אני אכין לעמצי כול מה שצריך בעז"ה כך הם ימיי.... חיינו ומאחלת לך שבת טובה ומבורכת בבית וברכה של שפע תמיד אמן כך אני רואה בך אשת חייל ושבת שקטה ושלווה על כולנו חני

יוכי68

New member
חני, אני מבינה את הרגשתך - גם אני לא אוהבת

לצאת מביתי שגם עבורי הוא מבצרי.........אבל מידי פעם צריך להתאוורר ובטח בשביל הבן......מקווה שתהני ושכל תוצרריך יצאו טעימים לחיך.

ל י א ת א

New member
לכבוד שבת:

מרק עוף וירקות ומרק עגבניות(שמתי בורגול במקום אורז ויצא טעים...) קציצות ברוטב בצל ,אורז צהוב עם אפונה, ושעועית ירוקה אני אנסה להכין עם פרורי לחם.... לבוקר אמא שלחה קובנה,הכנתי ממולאים ועוף בתנור עם ירקות.... ויש גם קצת סלטים: חומוס טחינה,סלק,פלפלים קלויים נכין גם מסייר( שיהיה מה שיזכיר לבעלי את הקוסקוס...) וסלט חסה שאכין בבוקר... נשאר לאפות נראה לי שנכין שוב עוגת גבינה עם ביסקוויטים(הילדים הכי אוהבים אותה) ונשלוף עוגת שמרים מהמקפיא.... שבת שלום לכולן.

חנהפ

Active member
לכבוד שבת מרק דלעת צהבהב

מתבשל כרגע והוא יקלוט קובות ממולאות בשר,למחר. חוץ מזה יש לי בלינצ'ס ורוטב קורקבנים סלטים צלי עוף הונגרי עם פסטה,וירקות מבושלים ולקינוח קרמבל תפוחים הכנתי שבלולי שמרים ממולאים בגנאש שוקולד וגם עוגת שמנת בטעם תות מצופה בפרורים לצהריים חזה עוף ממולא בחזה בקר מעושן קציצות בשר קטנטנות מטוגנות ומבושלות עם צימוקים ובצל פרוסות תפו"א ובטטה אפויות עם פטריות ושמנת צמחית קיגל ירושלמי ירקות מבושלים קינוח רמזור: כדור גלידת תות, כדור גלידת פסיפלורה, פרוסות קיווי ועוגת שוקולד שבת נהדרת שתהיה לכולם

ל י א ת א

New member
אף פעם לא הכנתי(או טעמתי ) קובה....

מסובך להכין? חוץ מזה הכל נשמע טעים.....

חנהפ

Active member
קובה זה לא משו קל להכין

פעם אחת הכנתי והספיק לי, אני קונה קפוא ומבשלת במרק

חנהפ

Active member
אכן, ממולא בשר

לא כל הקובות ממולאות בשר?? של חב' יסמין