בוקר נפלא 🥰 עברית שפה קשה?

שמלת תחרה1

Well-known member
מה מקור השם אשכולית?
אשכולית
אינה פרי שגדל באשכול ענבים.
והסיומת מטעה כי היא לא ממש קטנה.

GoldenEyes

Well-known member
מה מקור השם אשכולית?
אשכולית
עברית קשה שפה
חיפשתי בגוגל ולא מצאתי מה מקור המילה למעט שמצויין שהשם הזה ניתן לה בסוף שנות ה-20 ע"י חבר אגודת פרדס

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
מה מקור השם אשכולית?
אשכולית
הזכרת לי עכשיו שהיה לנו פעם ראש ממשלה שקראו לו "אשכול" הוא היה מגמגם נורא. אבל איש טוב, מלח הארץ.
מה הקשר שלו לאשכולית?
אין לי צל של פרומיל מושג. |מובך|

קלייטון.ש

Well-known member
אתה רואה קשר בן ענבים ואשכולית?
הקשר הוא שהן ענבים והן אשכוליות גדלים באשכולות. אמנם בענבים זה יותר מודגש וברור אבל כנראה שמי שנתן לפרי את שמו במקור, באנגלית, בחר דווקא בתכונה הזו שלו גם אם היא לא מובהקת.
כך שזה מקור השם.

שמלת תחרה1

Well-known member
הקשר הוא שהן ענבים והן אשכוליות גדלים באשכולות. אמנם בענבים זה יותר מודגש וברור אבל כנראה שמי שנתן לפרי את שמו במקור, באנגלית, בחר דווקא בתכונה הזו שלו גם אם היא לא מובהקת.
כך שזה מקור השם.
מה שונה תפוז מאשכולית על העץ?

קלייטון.ש

Well-known member
מה זה משנה? את מערערת על השם של האשכולית? זה השם, היתה למי שבחר את השם הסיבה שלו, כנראה הוא לקח איזו תכונה שראה באופן צמיחת הפרי ועשה ממנה שם לפרי.
אפשר לשאול מה מקור השם מבחינה היסטורית. ככל הנראה ועל פי המקורות באינטרנט מקור השם הוא אופן צמיחת האשכוליות באשכולות. אז זו התשובה לשאלה ששאלת.
אפשר להגיד שהשם לא טוב ולהציע שם אחר, ואם יתפוס אז יופי.

שמלת תחרה1

Well-known member

מה זה משנה? את מערערת על השם של האשכולית? זה השם, היתה למי שבחר את השם הסיבה שלו, כנראה הוא לקח איזו תכונה שראה באופן צמיחת הפרי ועשה ממנה שם לפרי.
אפשר לשאול מה מקור השם מבחינה היסטורית. ככל הנראה ועל פי המקורות באינטרנט מקור השם הוא אופן צמיחת האשכוליות באשכולות. אז זו התשובה לשאלה ששאלת.
אפשר להגיד שהשם לא טוב ולהציע שם אחר, ואם יתפוס אז יופי.
אצה למנף את השם שבחרתי.
מקווה שתתמוך בשם.

משתפרת1

Well-known member
מציעה לך להכנס לפייסבוק של אבשלום קור ולשאול. לי אין פייסבוק, כך שלא אוכל לעזור.
תעדכני בבקשה כשתקבלי תשובה.

שמלת תחרה1

Well-known member
מציעה לך להכנס לפייסבוק של אבשלום קור ולשאול. לי אין פייסבוק, כך שלא אוכל לעזור.
תעדכני בבקשה כשתקבלי תשובה.
בחייאת משתפרת, בחורזים וכותבים תבוא התשובה. רק קצת סבלנות:coffee:|4U||חיבוק| הכנתי לך קפה שבי על ידי ונמתין יחד לתשובה שתרצה אותנו.

למעלה