בוקר עצוב..אני עם דברי שפירא..המדינה היא לא מה

הדסהש1

New member
בוקר עצוב..אני עם דברי שפירא..המדינה היא לא מה

שגדולי האומה ציפו שתהייה...אבי בן 96 שהיה בצבא הבריטי ובחיל האויר עשרות שנים..לא קורא עיתונים ושומע רדיו רק בסוף השבוע שמקבל את הג"רוזלם פוסט..הוא עצוב למה שהמדינה הגיעה...3 ננכדיו שירתו בקרבי.
אחי גם היה קצין ו\שירת במשרד החוץ שנים בחו"ל..המדינה היא הדבר החשוב לנו.ולראות לאן זה הולך????? נקווה שנתעשת ולנינים שלנו כבר תהייה מדינה מתוקנת ...

הדסהש1

New member
מביאה קישור מחיילת שהיתה בשטח

ומפריכה את הסיפור שראו שהחיילים נמלטו על נפשם

יוליקה

Member
מנהל
הדסה, לי הפריע במיוחד הקבוצה שעמדה בתדרוך

הם שמעו שיש פיגוע, במקום לרוץ ולעזור לפצועים...
הם נמלטו על נפשם למרות שהיו מרוחקים מאד מהמשאית....

בת אל57751

New member
כן זה נותן לי כון מחשבה אבל אומרים שאני לא צודקת אז אשתוק

אבל את דעתי לא ישנו דבר שלא היה פעם היום קים לחילים יש עוד כוון לחשוב
ולא צריך זמן בשביל זה כי זה מכונן כל הזמן בראש שחהם,,לא כדאי שנים לשבת בכלא ,,והרוצחים יוצאים מוצדקים,

בת אל57751

New member
אני לא מאמינה לאף אחד גם לא מה שכותבים בעתונים

למדתי מתוך מה שכל אחד מדבר,,לאיזה זרם הוא שיך לא עושה עלי רושם
ועוד איך אפקט של המשפט,,,וצודקים החילים, מחבלים יבואו להרוג
וישפטו את אלא שיורים בהם,,,ואפילו עם שכב עך הארץ מה זה משנה
מחבל טרוריסט הורגים

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב עצוב אכן... מאיר...

מאיר על כל דוגמא של חייל עלוב אפשר להביא עשרות דוגמאות
על חיילים אמיצים שיכולים לשמש לדוגמא... כמו חיילים שנשכבו
על רימון כדי להציל את חבריהם...
בכל ארגז תפוחים תמיד תמצא תפוח אחד רקוב... צריך להוציא
אותו כדי שלא ירקיב את שאר התפוחים....
הרי אתה יודע זאת טוב מאד מהמשטרה - על כל שוטר שסרח או
התנהג באכזריות או בשחיתות יש עשרות שוטרים נאמנים והבודד
אינו מעיד על הכלל.

בוודאי שהיו חיילים שחתרו למגע עם המחבל

אבל תחשבי רגע: היו שם 300 חיילים חמושים, ורק שניים יורים (חוץ ממורה הדרך הטיפש שירה בצמיגים...).
ספרתי על השמשה הקדמית 8 חורי כדורים, כאשר המשאית היתה צריכה להיות מנוקבת ככברה.

מדרך הטבע חייל הוא לוחם אם הוא נושא נשק וסביר להניח שיתנהג כמו שלמד להתנהג בצהל, אלא שכאן היו מאות חיילים חמושים שנמלטו.....
זו תופעה שמתחילה טיפין טיפין וזה מדאיג.
מי שמכיר את רחבת התצפית, יש שם כביש שאוטובוסים עומדים לאורכו כדי שלא להיכנס למגרש החניה, אח"כ מגרש החניה שבדרך כלל יש בו מכוניות, ואחר כך רחבת התצפית.

האירוע, ורואים זאת מצויין בתמונה, היה כלפי החיילים שירדו מהאוטובוס שעמד על הכביש, אבל גם הקבוצה הגדולה שהיתה על הרחבה כ-50 מטר מהאוטובוס, נמלטו וברחו מהמקום בלי לנסות לפגוע בנהג כדי להפסיק את הקטל.
יש לי תחושה קשה מהאירוע הזה . אלו לא אנשים שהייתי רוצה לראות כקצינים בין אם הם קרביים או ג'ובניקים. חייל ואדם בכלל נבחן לא במצב רגוע אלא בקרות אירוע.

לגבי שכיבה על רימון, לכך מצפים מחייל לפעול ולא לברוח על נפשו ולהפקיר את חבריו לסכנה.
ואני מכיר מקרוב את הנושא לא מרימון מתפוצץ אלא ממוקש קופץ !
בקורס חבלה באדוריים פרשנו שדה מוקשים מסוג מוקשים קופצים. בין המוקשים מותחים תיילים ממעידים, כך שמי שנתקל בתייל כזה, מפעיל את המוקש.

בשטח כזה מהלכים בנעלי חבלנים (זה נראה כמו מזרונים קטנים המחוברים לנעליים בסולייתם), וכדי שלא להרים איזה תיל בטעות, לומדים לגרור רגליים.
השיטה היא: לשתול שורה, המפקד מוודא שכולם סיימו, מוציאים את הניצרות ומחזיקים את היד מעל הראש שהמפקד יראה שכולם הוציאו, ואז גוררים רגליים לאחור ומתחילים לפעול לשורה הבאה.

הבעיה החלה כאשר לידי החיל מתוך אינסטינקט הרים את הרגל ובכך נגע בתייל וזה הפעיל את המוקש.
המוקש הקופץ כדי להגביר את ניזקו, ברגע שהוא מופעל, בתחתית הקופסה שהוא יושב בה יש חומר נפץ שמופעל ומעיף בכח רב את המוקש כלפי מעלה שבהגיעו לגובה של מטר, רק אז נשלפת הניצרה הפנימית והמוקד מתפוצץ.

שמעתי את נקישת הנוקר, החייל כנראה לא שם לב ולא שמע את הנוקר קופץ אני פעלתי ומיד נשכבתי על המוקש. באותו רגע לא חשבתי על שום דבר אלא רק איך למנוע את פיצוץ המוקש ולהציל את חבריי, בלי לתת מחשבה לאלפית שניה אפילו, מה יקרה לי.

בסופו של דבר למרות שהייתי לבוש שכפ"צ, חטפתי מהלומה אדירה בחזה, אבל הצלחתי למנוע מהמוקש להתרומם, ולכן הוא לא התפוצץ.....
כל החיילים גררו רגלים לאחור ויצאו מהשד"מ כדי להירגע, אני נלקחתי לבית החולים והסתבר שלא נגרם לי שום נזק בלתי הפיך, רק שלא יכולתי לדבר משך כשבועיים.

ובכל זאת, אני לא עשיתי כאן שום דבר מיוחד.
זה מצופה מכל חייל לעשות, איך לסייע לחבריו ולהילחם באויב כאשר המחיר הפרטי ממש לא משחק תפקיד.
אבל חלק מ-300 חיילים עומדים 50 מטר משם ובורחים על נפשם ? אפילו בחלומות הרעים ביותר שלי לא חלמתי על אפשרות כזאת.

arye9

New member
למען האמת

תמיד הייתה שנאה בין ימין ושמאל, בין יוצאי ארצות ערב ובין אשכנזים.

יוליקה

Member
מנהל
אריה, אבל זה תמיד נאמר בשקט

בין שני אנשים...
היום זועקים את זה בר' גלי והשינאה כבר הפכה לתהומית....

arye9

New member
בשקט?

בזמן המנדט ההלשנות היו בשקט?
אלטלנה והתותח הקדוש היו בשקט?
ואדי סאליב היה בשקט?
הפנטרים השחורים היו בשקט?
הצ'חצ'חים היו בשקט?
ועוד ועוד...
אבל חבל שהשנאה נשארה.

בילדותי היה לי חבר טוב (ועדיין נשאר) ששמעתי את הורי מדברים על
אביו שהוא הלשין על אבי שנעצר בלטרון.

לא אמרתי כלום והמשכתי להתחבר אתו,
יום אחד הוא סיפר לי שאביו שהיה גפיר
היה מלשין על חברי אצל.

יוליקה

Member
מנהל
אני התכוונתי לדבר השני שהזכרת

מזרחיים ואשכנזים...
אני גדלתי ברמת גן. ב-1950 היתה העליה הגדולה מעיראק.
גם אנחנו עלינו ב-1950... וכשדיברו על אשכנזים וספרדים...
דיברו בשקט....

arye9

New member
למרות מה שכתבתי

אני חרד ורועד מפחד בגלל שנאת האחים
שיש בינינו.

superman1234

New member
אבל מה שכתבת למעלה מעודד את השנאה הזו.

נסה להסביר לי, מדוע היה חשוב לך להעלות דווקא עכשו את נושא אלטלנה, למשל ?

יוליקה

Member
מנהל
יש מידע לקוי בענין אלטנלנה

מידע לקוי שהמפא"יניקים דאגו להפיץ.

מה שנכון הוא שבגין הציע את הנשק לצה"ל,
רק ביקש שעשירית ממנו תועבר לאנשי האצ"ל שעדיין
היו בירושלים...
בן גוריון התנגד אפילו לחלק הזה והעדיף להשמיד את כל הנשק
העיקר ששום דבר לא יגיע לאצ"ל ושבגין לא יזכה בנקודות...

superman1234

New member
מעניין , "יש מידע לקוי".... מניין המידע הזה?

לולא בן גוריון, לא היתה היום "מדינת ישראל".

ההחלטה (הקשה) לפרק את הפלמ"ח ולהקים את צה"ל תוך כדי מלחמת העצמאות הייתה אחת ההחלטות האמיצות שקיבלה מועצת העם בהשראת בן גוריון.

בהחלט סביר , שבהתחלה היו חששות וחשדות לגבי הנאמנות לצה"ל של לוחמי האצ"ל והלח"י.לשמחתינו , עברנו את המלחמה בשלום.

לבוא ולהגיד במצח נחושה שמה שעשה בן גוריון בקשר לאלטנה קשור לצבירת נקודות, מעבר לבורות זוהי האשמה שגובלת לדעתי בהוצאת דיבתו של בן גוריון.

נימה3

New member
בדיוק אני קוראת עכשיו ספר של

זאב צחור שהוריו היו מראשי אצ"ל הם גם היו בין אלה ששמרו על שני הסרג'נטים שנתלו על ידי האצ"ל ואמא שלו רקמה את הדגל של אלטלנה. האצ"ל התכוון להקים יחידה נפרדת של האצ"ל בתוך צה"ל האבא שלו אפילו ערק מגדוד אלכסנדרוני לאחר שבן גוריון התנגד לכל התרגיל הזה. בסופו של דבר חזר לצה"ל.

בן גוריון ידע בדיוק מה הוא רוצה. ידע להיות תקיף וחד משמעי במקום שצריך וכך הציל את המדינה אחרי שהקים אותה, להבדיל מהמנהיגים שיש לנו היום שכל הזמן מפחדים רק על ה... שלהם.

יוליקה

Member
מנהל
אם אתה לא יודע משהו

זה לא אומר שהאחר הוא בור...
אני הייתי אומרת...מכל מלמדי השכלתי...
בן גוריון נקט בכל צעד אפשרי כדי לגמד את בגין.... ולמרות שהוא הקים
את המדינה ולולא בן גוריון לא היינו מגיעים להשגים... בכל זאת
בן גוריון היה גם פוליטיקאי ונקט בכל צעד כדי להכשיל את מתנגדיו.

למעלה