בוקר קסום לכל בית ישראל

yoyo10

New member
בוקר קסום לכל בית ישראל../images/Emo28.gif

הבוקר של ל"ג בעומר עם כל הריח של העשן מהמדורות
מזכיר לי את הילדות

mayakol

New member
בוקר נפלא!

תגידו, אפשר עוד להצטרף לפורום שלכם כחברה מן המניין או שההרשמה כבר נסגרה?

מתנדב

New member
mayakol, אחר צהריים טובים...

אפשר תמיד להשתתף, ואני מקבל אותך בזרועות פתוחות

מתנדב

New member
yoyo10, אני אומר לך אני הייתי

במירון אתמול בלילה, ואני חייב להגיד לך זה היה משהו מיוחד, אהבת אחים והקירוב לבבות בין אחינו, לראות את כל הציבור הן הדתיים והן החילונים, רוקדים יחד, ממש התרגשתי מזה, אהבה ביניהם שכולם רוקדים יחד ושמחים יחד, ושרים יחד, ואחר כך בבית הארחה שהיה שם, גם באוכל יושבים כולם יחד, זה היה מחזה מרגש במיוחד...

סיטרא

New member
שלום לך מתנדב.

ראשית כל, ברכות כנות על פתיחת הפורום החדש, שיהיה בהצלחה. שנית, אציג בפניך שאלה המנכרת בראשי זה זמן מה: דיברת על האחדות שהייתה אמש במירון, חילונים לצד דתיים, ברסלב לצד חב"ד וכו'. אומנם אני רואה בעין יפה את המפגשים המשותפים שבין הזרמים השונים, אבל משום מה, כל המפגשים בהם מדברים על אחדות/אהבה וכדומה מתקיימים במקומות דתיים, למשל - מירון, שמחת בית השואבה, חגיגות הכלייזמרים בצפת ועוד שכרגע לא עולים בראשי. מעולם לא נתקלתי ולא שמעתי על אירועים רבי משתתפים מכל החוגים היהודים שהתקיימו במקומות חילוניים, האם החילונים צריכים להתגמש בשביל הדתיים והחרדים ? מה עם קצת הבנה והתגמשות מהצד הדתי של המפה ? הא ? אודה מאוד אם תשיב לי.

בת יפתח

New member
*נדחפת*

אתה יכול לתת לי דוגמה לארוע שהוא חילוני ביסודו, ואין בו דתיים בדרך כלל? ( אני באמת שואלת , לא בכוונה להתנגח )

סיטרא

New member
רשימה חלקית:

הופעות זמר, קונצרטים, תערוכות, טקסים רשמיים או רשמיים פחות כגון פתיחת מוזיאון, ערב ספרות, או מאידך, אירועי ספורט בכל התחומים, ובכלל, אירועי תרבות ללא תכנים יהודיים (יהדות = דת, במקרה הזה) כלשהם. רשימה חלקית בהחלט, לא עולות לי בראש דוגמאות נוספות. "נדחפתי", רצית הודעה כללית רשמית ? אז אציג את עצמי: שי, חייל משוחרר טרי טרי, בן 21 אוטוטו, גר בירושלים, כרגע עובד בעבודה משרדית כלשהי, לשעבר חרדי וכיום חופשי אדוק. מה עוד? בעד הדברות, רק שלא מאמין בה.

מתנדב

New member
כעיקרון אפשר להגיד שאתה צודק

אבל מי כמוך יודע ידידי, שהדבר הוא בלתי אפשרי, הדוגמאות שהזכרת הוא בלתי אפשרי לאדם חרדי להגיע למקומות כאלו...

סיטרא

New member
קושייתי נותרה בעינה עומדת.

מדוע החילונים יכולים להתפשר על עקרונותיהם ו"לרדת" לרמתם של הדתיים/חרדים ואילו הם לא יכולים להתפשר בשום אופן, יש פה אי צדק מסויים, לא כן ?

מתנדב

New member
סיטרא, טעות בידך ידידי....

זה לא שהחילונים יורדים לרמה שלנו ומשפילים את עצמם, אני לא חושב שיש חילוני אחד שחושב כך... ובעיקרון לציבור החרדי אין מה לחפש בקולנוע או בפסטיבלים למיניהם, אני לא יגיד לך במליון אחוז שחרדים לא הולכים לשם, אבל זה כפי שכתבת שזה מיעוט שבמיעוטים... וסתם שאלה מה האירוע שיש בקולנוע? מה יש לשבת יחד ולאכול פופקורן מול המסך? השאלה היא מה האירוע שאתה רואה שכולם מתרכזים יחד וחוגגים ואנחנו לא באים יחד אתכם להשתתף?

סיטרא

New member
למה ידידי היקר יורד לפרטים שוליים?

בקולנוע אין שום אירוע, נכון. היטבת להגדיר אכילת פופקורן בצוותא מול מסך מרצד. התכוונתי לאירועים ממש. אביא לך דוגמא: לפני כחודש הייתי באירוע פתיחה של תערוכה בה מוצגים עבודות של אומנים צעירים, מיותר לציין שכל המשתתפים היו חילונים, ואז חשבתי לעצמי, מה יקרה אם יבוא איזה חרד? ודאי יסתכלו עליו בעין עקומה משהו, על הדברות אין מה לדבר! לכאורה סתם אירוע, לא אנטי דתי ולא מקריאים שם ספרי כפירה, אומנות לשם אומנות. בשורה התחתונה: ארועים בעלי אופי חילוני מובהק לעולם לא יהפכו, לפחות בחלקם, להדברות בין דתיים לחילונים. א-ב-ל, במירון וכו' כן. למה זה ככה ?

מתנדב

New member
אחד הסיבות זה כפי שאתה בעצמך כתבת

אם אני אבוא לדוגמא למקומות כאלו, יסתכלו עלי בצורה מוזרה מה אני מחפש פה? ובכלל אני יהיה שם נודד עם עצמי, ולא יהיה לי עם מי לתקשר שם

סיטרא

New member
למה לך להיות נודד עם עצמך ?

ארגן אנשים, תבואו בקבוצה, יתחילו לשאול שאלות, ענו תשובות, תדברו, ויהיה ממש נחמד! הנה לך יופי של הדברות, מבטיח לך, ברגע שזה יקרה בצורה המונית, החילונים יסתכלו בצורה שונה על הדתיים.

מתנדב

New member
אבל מה אנחנו הקבוצה נעשה שם?

נעמוד ונדבר יחד? זה אני יכול לשוחח איתם גם בטלפון, ומה יהיה עם הצניעות? ישנם חרדים שזה מפריע להם מאוד, אז איך אתה תפתור להם את הבעיה?

סיטרא

New member
כן, לעמוד ולדבר

כמו במירון, כמו בשמחות משפחתיות מעורבות, כמו בכל מפגש ידידותי בין חילונים לחרדים, ישנם חרדים שזה מפריע להם, נכון. אבל יש גם חילונים שמפריעים להם כל מיני טקסים דתיים. מה יעשו ?

מתנדב

New member
לאלו שזה מפריע להם, הם לא באים

ואל תשכח שלמירון הם לא באים בשביל לדבר, בשביל זה לא צריך להגיע עד מירון, למירון באים בכדי לשמוח יחד, ולעלות להילולא...

סיטרא

New member
חילוני שבא לשמוח

לזכר נשמתו של אדם שחי לפני 1500 שנה, חילוניותו מוטלת בספק... וחילוני שנקלע למקום, גם אם הוא לא בא להדברות, ניגשים מיני מחב"תים ( מחזירים בתשובה ) ועושים הידברות. והנה הצעה בצד, למה שלא ינסו לארגן הדברות בטקס בעל מאפיינים נייטרליים, דהיינו - לא טקס דתי ולא חילוני, למה ? כשיארגנו אני אשמח ואף אשתתף.

mayakol

New member
סיטרא, לי יש שאלה אחרת...

למה לבחור חביב כמוך (ראיתי בתמונה
) קוראים בכינוי סיטרא?

למעלה