בוקר שבת שכולה טוב עם המון גשם ומים כפי שהבטיחו לנו

ירדנה,תיראי כמה חמודים

Ariel korenn

New member
"לֹא תֵלֵךְ רָכִיל בְּעַמֶּיךָ".ויקרא יט / טז

ושיהיה יום נעים , ללא לשון הרע , ללא ארס , ללא שיפוט מוטה , וללא קנאה .

Ariel korenn

New member
הקנאה יכולה להעביר את האדם מדעתו

. הַדֶּרֶךְ הַטּוֹב וְהַיָּשָׁר הוּא, שֶׁיַּרְגִּיל הָאָדָם אֵת עַצְמוֹ לָלֶכֶת בְּדֶּרֶךְ אֶמְצָעִי, לֹא יִתְאַוֶּה אֶלָּא לִדְבָרִים שֶׁהַגּוּף צָרִיךְ לָהֶן, וְאִי אֶפְשָׁר לִחְיֹת זוּלָתָן, כָּעִנְיָן שֶׁנֶּאֱמַר צַדִּיק אוֹכַל לַֹשֹבַע נַפְשׁוֹ. וְכֵן לֹא יְהֵא עָמֵל בַּעֲסָקָיו, אֶלָּא לְהַשִּׂיג דָּבָר שֶׁצָּרִיךְ לוֹ לְחַיֵּי שָׁעָה, כָּעִנְיָן שֶׁנֶּאֱמַר טוֹב מְעַט לַצַּדִּיק. ... וְלֹא יְהֵא מְהוֹלָל וְשׂוֹחֵק, וְלֹא עָצֵב וְאוֹנֵן, אֶלָּא שָׂמֵחַ כָּל יָמָיו בְּנַחַת, בְּסֵבֶר פָּנִים יָפוֹת. וְכֵן בִּשְׁאָר רֹב הַמִּדּוֹת, מִי שֶׁהוֹלֵךְ בַּדֶּרֶךְ הָאֶמְצָעִי נִקְרָא חָכָם. (רמב“ם הלכת דעות פ“א)

איך זה קשור לענייני היום ?
כשאדם רואה שלמישהו יש משהו שלא אין , ושאין ביכולתו להשיג , אזי על ידי הפצת לשון הרע הוא חושב שבהפצתו הוא יגרע מאותו אדם מושא הקנאה ויהרוס לו .
החכמה כאן היא לא לשתוק נוכח הידיעה שלשון הרע מופץ , אלא לחשוף אותה , ולהביא לסיומה .

אף שעל לשון הרע אין עונש בידי אדם, מכיוון שדיבור לא נחשב מעשה, הזהירו חז"ל מאוד על לשון הרע ואמרו: "לשון הרע שקול כנגד עבודה זרה, גילוי עריות ושפיכות דמים". וכן נאמר במסכת מכות כי האומר לשון הרע, והמעיד שקר בחברו ראוי שישליכוהו לכלבים‏[1].
( חז"ל ויקיפדיה)

מכאן , בהתייחסות לשני המקורות שהבאתי הלקח הוא :
1. תסתפק במה שיש לך
2. ע"מ להעצים ולהתעצם אל תעשה את זה על הרס וחורבן של אדם אחר , ע"י הפצת שקרים , ושאר המצאות ממוח שעסוק כל העת בעקירה ולא בנטיעה
3. שהוא המשך לראשון , לך בדרך הישר , תסתפק במה ידך משגת , ותהיה בן אדם
4. לשון הרע היא מידה רעה ולא תורמת , יותר מאשר שהיא מסיבה נזק למושא הקנאה , היא , בחשיפתה שמה על הדובר אותה אות קלון ובושה .

עדיף להתרחק מכל זה , ובעברית בת ימינו - פשוט לסתום את הפה

כשיש במי ובמה לקנא זאת גדולה אך ההפך היא הקנאה עצמה

אסור לקנא
בין אם קנאה בונה או בין אם הורסת
&nbsp
כפי שציטטת , רצוי ועדיף להסתפק במה שיש לך ולא להסתכל על איש
&nbsp
&nbsp

Ariel korenn

New member
אני לא חושב שיש דבר כזה קנאה בונה

אולי אפשר לכנות את זה " שאיפה " ( למידות מסויימות , או יכולות כאלו ואחרות שיש באדם אחר ) , אבל כשהאדם מונע מקנאה , ומבלי לציין את המקרה שהביא אותי לכתוב את כל זה , הקנאה היא עזה עד כדי כך שבמקום לשאוף להגיע לרמה מסוימת , היא גורמת לנפש לדעוך ולקמול .
וזה בסדר , איש איש באמונתו ובדרך חייו ינהג , אני לא אתקן כאן איש . אבל כן אשים סוף למחול השדים הזה שרק אלהים יבין ממה הוא מונע .

תראה אריאל

אני לא יודעת וכנראה שגם לא רוצה לדעת לאיזה מקרה אתם מכוונים בפתיחת הנושא כאן... אבל אני רואה את דברייך ודברי תמר כאן מהצד, כתובים בפורום ציבורי מבלי להיכנס לפרטי המקרה, ואני תוהה מה המטרה של העלאת הנושא כאן. אני בספק שהמטרה היא דיון פילוסופי/פסיכולוגי כללי. מצד שני, אתה לא נכנס לפרטים, אז איך אנחנו אמורים להבין או להגיב? מה הפואנטה לבוא בהצהרות ססמתיות מקודדות? לא עדיף שתתעסקו בעניינים לא לנו מאחורי הקלעים, מול מי שצריך?
בכל אופן, בכללי, קנאה בעיניי היא רגש אנושי לגמרי, ואף לגיטימי- יש לה פנים, רמות ומקורות שונים. אי אפשר וגם לא צריך להתכחש אליה או לטעון ולשכנע את עצמנו שלקנא זה פסול ולחלוטין לא לגיטימי. תלוי איזו קנאה ואיזה רמה. אם למשל אני אומרת שאני מקנאה בבר רפאלי, על איך שהיא נראית- לא זכותי? אין בזה שום דבר פסול או פוגע. זה לא אומר שהיא משתלטת על נפשי ואני מונעת ממנה, אלא שאני אנושית ויש לי גם רגשות ״שליליים״. תלוי מה מקורם ומה רמתם ומה מקומם. ולהסתפק במה שיש לך ולא להסתכל על אחרים, זה עיקרון טוב אבל גם כאן, תלוי. לא ממש ראלי לדרוש מעצמנו להקשיב לעיקרון הזה בצורה מוחלטת. לפעמים גם זה בסדר להסתכל על תכונות/הישגים של האחרים שיהוו דוגמה והשראה ולקבל מוטיבציה להגשים גם בעצמנו.
לא צריך להתיימר להיות קדושים, אלא לקבל את עצמנו עם החולשות שלנו, לצד החוזקות שאותם רצוי לפתח.
לגבי לשון הרע- אני לא רואה איך דבריך כאן חושפים לשון הרע, או מביאים לסיומה.
ברור שלהפיץ שקרים במטרה לפגוע, זה פסול. אבל ככה, בכללי, אם מסתכלים מנק׳ מבט פסיכולוגית ולא רגשית/שיפוטית של שחור-לבן, תדע שלרוב זה גם מורכב. הרבה פעמים אנשים לא מכוונים להפיץ ׳לשון הרע׳ ולא מודעים לכך, אלא מבחינתם זו אינטרפרטציה סובייקטיבית שלהם למצב שגורמת להם לרגש כזה או אחר, אז הם אומרים/שופכים את הרגשות/הדעות מול אחרים. ושוב, בלי שום קשר למשהו או מישהו קונקרטי שאתם מתכוונים שאין לי מושג במה מדובר. אבל אני לא חושבת שבדבריך הנ״ל אתה שם קץ לשום מחול שדים. סורי. בלי לדבר עניינית על משהו קונקרטי, זה לא עושה אפקט רצוי, חוץ מסתם הכנסת אנרגיה לא טובה. וחבל.
שבוע נפלא שיהיה לכולם!!

Ariel korenn

New member
היי תמר , לצערי , ובאמת לצערי אני לא יכול לחשוף

את הסיפור במלואו , אך כיוון שמכאן הוא התחיל , ומתוך צורך להעמיד את העניין הזה בפני אותה אדם ע"מ שתבין את המסר מבלי לחשוף אותה - בחרתי כאן .
&nbsp
אני לא חבר בפורום , אותו אדם כן , וכאן אני בטוח שהיא תקרא ותפנים .
לא מעכיר את האווירה , את יכולה פשוט לדפדף את זה הלאה ולא להכנס לזה .
&nbsp
ותני קצת כבוד לאינטילגנציה שלי - אם כתבתי לשון הרע , ואם כתבתי קנאה ודברים חמורים דומים , תאמיני לי שזה בדיוק שם .
&nbsp
&nbsp
שבוע טוב

ברור לי שזה מישהי מהפורום. אם אתם חושבים שזה מכבד אתכם

או את האינטליגנציה שלנו, כולל של ירדנה...

אני אומרת שמיליון פעם כבר הייתם בסרט הזה, והוא לגמרי מיצה את עצמו.
ואני בזאת מיציתי את הנושא, לא מתכוונת להמשיך לקרוא את תגובותיכם בעניין.
ערב טוב שיהיה לכם!

Ariel korenn

New member
היי יקירי , עזוב את זה , המסר נכתב , מי שצריך היה להבין

מניח שהבין .
החיים יפים , השלג יורד , עוד יומיים הופעה , לא צריך להתעסק במה שלא יקדם אותנו לשומקום חוץ מלצעוד לאחור .
&nbsp
בבקשה לא להגיב לזה ולא לפתח כאן תגובות שיובילו לרעש , המסר טוב כפי שנכתב , בלשון נקיה ולא כזו שמובילה למחיקת הפוסטים כאן .

למעלה