בוקר של "לפעול"-ולא "לחשוב" לכולם!

כל פעולה חייבת להיות מהולה במחשבה

אבל !!! בחיים (שלי),למדתי שעל מנת לפעול, ולא סתם לחשוב,צריכים לתת קדימות לכל נושא הפרקטיקה,למעש-לעשות,בלי לדבר יותר מידי....

אני מסתייגת מהמילה "חייבת"

היא לא "חייבת"...אפשר לדבר על האם זה באמת כך...אבל היא ממש לא חייבת... אגב, רק לחשוב זה לא סתם... יש אנשים שעשו ועושים הרבה מאוד כסף מזה שהם רק חושבים. ככה עולה לי עוד דבר... האם לחשוב זה לא "לעשות"?

spectacular

New member
חובה.

למה את מסתייגת מהמילה "חייבת" לפעמים חייבים אותה, אני חייבת כל מיני דברים לעצמי,לקרובים אלי ולחברה בה אני חיה, אלה דברים שאני רוצה להיות חייבת,אחריות שלי, לא כל דבר שאומרים לי שאני חייבת ,אני מסכימה, אבל לפעמים כן,כשזה נכון, זה נכון, גם אם מישהו אחר אמר לי ,ואני מעדיפה שזה יבוא מעצמי. לחשוב,לדעתי זה חלק מהפעולה. להוציא את המחשבות החוצה,יכול להשלים את הפעולה.

לא חייבת

אני חייבת שום דבר, לאף אחד, לא לעצמי וגם לא לי... יש הבדל בין חייבת לבין אחריות...זה עולם אחר לגמרי... אחריות יש לה שתי פנים. אני יכולה לקחת אחריות על זה שעשיתי או לא... חייב/ת זה one way ticket... זה קשור חזק במוח ל...עונש... פעולה היא ההמרה/הוצאה לפועל של המחשבה מה"אין" ל"יש"... יכולות להיות מחשבות גם תוך כדי...רק שהן כבר אחרות ושייכות למשהו אחר.

spectacular

New member
מה זה עונש

האם כשאני בחשיבה שלילית מזמנת לעצמי כשלון, האם זה עונש? ואם לא מה זה? האם כשאני טועה ואחר כך משלמת מחיר- האם זה עונש? ואם לא מה זה? יש one way ticket ,בהחלט. לחיוב ולשלילה.

spectacular

New member
נכון.

מסכימה, אין לי ויכוח על המשמעות, יש כנראה מילים שמרגיזות ומקפיצות. ובכל זאת אני לא מתנגדת למילה חייבת, זה מוריד אותי לקרקע ומיצב אותי, ואני כן מרגישה חייבת לעצמי,לקרובים אלי, ולחברה שבה אני חיה. יש מערכת יחסים-יש מחוייבות, ואני אעשה את חלקי בשמחה.

אחריות למחשבות-עניין של סמנטיקה

מי שאחראי למחשבותיו,אומר בדר'כ את מה שיש לו לאמר,ופועל ומבצע את מה שבישל במחשבה שלו. אביבה ! זה אותו הדבר,אלא אם כן אבין שלא...... מה ההבדל בין להיות אחראי למחשבותיך,לבין לבצע אותם ? לבצע אותם נכון ? זה כבר שייך לאסכולה אחרת לגמריי,אביבה.

טל ! למשפט האחרון שלך התכוונתי !

מדוע לדעתך אנשים לא מבינים אותי כאן ? התכוונתי ליישום של מחשבה,בחיים קוראים לזה "להיות מעשי" !!!!!!!! מה לא בסדר בזה ? מה לא נכון בזה ? למה אביבה תמיד "קורעת לי ת'צורה"?

spectacular

New member
עוזי ../images/Emo39.gif

לא מבינים אז תסביר- הרי לא מוכרחים להסכים עם כל דבר, אבל זה מעניין שכל אחד חושב ומתבטא קצת אחרת, וגם אם אני לא מסכימה אני מנסה להבין, לפעמים פתאום אני מבינה משהו חדש, שלא חשבתי כך לפני כן, ואז המחשבה שלי נפתחת ומתפתחת. כל אחד הוא מיצבור של רעיונות, הרעיונות לא שייכים באופן אישי לאדם אחד, כל אחד יכול לבוא ולקחת מה שנראה לו, ולהשאיר מאחור רעיונות ישנים שכבר לא נחוצים ומתאימים לנו. מזכיר לי קצת משחק קלפים, הכי חשוב זה להנות מזה. ההודעה שלך היתה נהדרת, תראה איזה שיחה התעוררה כתוצאה מכך, אף אחד לא יכול להגיד מה בסדר ומה לא, כל אחד והבסדר שלו,והנכון שלו, בזמן ובמצב נתונים. שינוי-זה שם המשחק.

או קיי,מובן,נו...טוב.,בסדר...מבין..

קחי לך עוד פרח,בנוסף לזה מהיום בבוקר. מה לעשות? הצדק איתך...............לדעתי... להשתמע.

spectacular

New member
../images/Emo39.gif../images/Emo20.gif../images/Emo140.gifפרחים זה כיף../images/Emo39.gif../images/Emo20.gif

לא חייבת במובן של 30 שניות להקיף את

הבניין" חייבת=אמורה לבוא יחד,בד בבד. אי אפשר לעשות כסף רק מלחשוב-זו הטעות שלך לדעתי,אביבה. קודם יש את הידע,ואחרי זה המחשבה,ומי שלא פ ו ע ל לא עושה איתם כלום. זו היית כוונתי היום בבוקר,בהודעת הפתיחה שלי. עשיתי המון בחיי,מדוע,אביבה ? כי חשבתי ? את יודעת שאני לא ממש חושב תמיד..... נו, אז ? מה דעתך,אביבה ?

למעלה