בוקר של מציאות אפורה...

jupiter11

New member
אחים אנחנו

השבוע קרה פיגוע. זה בהחלט לא הראשון. מניין ההרוגים והפצועים שלנו מאז הסכם אוסלו נמדד באלפים. אבל הפעם, בניגוד לשאר הפעמים - בהם נהרגים, נרצחים, נשחטים חיילים צעירים, ילדים, זקנים, עולים, נוער, תינוקות חילוניים – נהרגו חרדים. הציבור החרדי התעורר – חשבון נפש נעשה בכל לב חרדי! ועם חשבון הנפש הזו באה הכרה ברוכה באופן מסויים – הכרה שככל הנראה, בעיני הקדוש-ברוך-הוא, אין הם נבדלים מהציבור החילוני. ההכרה שככל הנראה אנחנו בכל זאת אותו העם. ואני כועס. רותח! מדוע? – אתם בוודאי שואלים.. כי עד כה, בעיניהם, החרדים לא היו כאלה. הם נבדלו מאיתנו במעגל העבודה, במיסים, בשירות הצבאי, בשכול! באימה! במאבק הנפשי ועל ארצנו היחידה! ועתה – הבועה במאה שערים התנפצה ע"י שליח הקב"ה, כדבריהם. והם מזועזעים!!! מי לעזאזל נתן להם את הלוקסוס הזה להזדעזע?!!! הפיגוע תפס אותי במכון. בערך אחרי הקלוריה ה200 ששרפתי על ההליכון. יחד איתי עוד 30 איש רצים. שני מסכי ענק פורצים במבזקים – תמונות מזעזעות מהשטח של פצועים מפונים, של אמבולנים, של נשים, ילדים וגברים בהלם, שטפו את עיני המתאמנים לצידי. את עיניי. אבל המשכנו לרוץ. שרפנו עוד קלוריה – כולם השלימו את ה45 דקות אירובי שתיכננו. חצי שעה ריצה. 200 קלוריות, 21:00 בערב, ערוץ 2, ערוץ 10, ערוץ 1, 20 הרוגים, תמונות, טלוויזיה ליד יש MTV... 40 דקות ריצה, עוד מאה קלוריות... כי במדינה שלנו זה לוקסוס להזדעזע מפיגוע . מי נתן להם את הלוקסוס הזה לא להיהרג עד עכשיו? לא לקחת חלק בנטל הכבד שמתחיל בשירות צבאי, ממשיך למיסים, מילואים, נסיעה מפוחדת באוטובוסים ונגמר חלילה, לא עלינו באובדן של קרובים בפיגוע, בהתקלות, בפעולה. במקום לבכות את בניהם – שיברכו על התמימות, הביטחון והשלווה שהייתה מנת חלקם עד כה! ילד בן שמונה עשרה שהתגייס לצה"ל אינו שונה מילד בן 18 שלומד תורה. אז למה אנחנו כבר לא מזדעזעים כשאובד לנו חייל? למה אני כבר לא בוכה כשאני רואה תיק מרוטש של חייל שהיה בדרך הביתה? איך למדתי להדחיק מוות של מישהו מהשיכבה שלי? – איך למדתי להפוך את העמוד עם התמונות מהפיגוע בעיתון כאילו היה מודעת שיווק זולה? אז לכל חרדי באשר הוא אלו דברי אליכם: בעשותכם חשבון נפש – תשאלו את עצמכם הכיצד זנחתם את אחיכם ושילחתם אותם לחזית במשוא פנים? איך, כחברה קדישא, חפרתם את קברי בנינו כאילו היו גויים? איך קראתם קדיש בקול קר ואדיש על בני-אחיכם? איך לא עמדתם לצידם עד כה? בנשק, במיסים, באובדן, בקיפאון הלב שפקד אותם נוכח הזוועות החוזרות ונשנות? התיקון אינו בספר – הוא בידיכם – לקום מהחצרות, הישיבות ובתי הכנסת אל בתי אחיכם – ולזעוק יחד איתם, לחבק אותם, להרכין איתם ראש (גם ביום הזיכרון) להחזיק איתם את הנשק ולומר : אחים אנחנו!

עקרונית אני מסכים עם הסיסמה השחוקה

אכן הצורך לחזק את האתוס הגיוס השווה לכולם כולל חרדים. העניין חביבי שיהיה מהתנהגות בת היענה להשליך הכל עליהם כיום עשרות אחוזים מהאוכלוסיה החילונית משתמטת מסיבות שונות -חמורות פי כמה. בעידן הניו-אייג' תרבות הצריכה ותרבות הסגידה לגוף (ממשיכים לשרוף קלוריות...) והניאו-ליברליזם המקדש את האינדוודואליזם מעל סולידריות חברתית... אנשים בריאים לחלוטין מרשים לעצמם להשתמט. אכן כמו באמריקה... והנה מונולוג של ידיה קרובה מאוד שלי, שאולי תסביר לנו איך להתחבר ל"אני הפנימי שלנו" במקום לעשות שטויות ולנסות לתקן את הסביבה. שלום, שמי פליצי שריסון. לפני כמה שנים ירשתי אימפריה והבנתי שזה לא סתם, שיש לי שליחות, שיש לי כוח שיש לי כסף וזה מה שמניע אותי. כשהסתכלתי פנימה לתוך עצמי, כדי להבין בעצם מה השליחות שלי, הבנתי שמה שחשוב לי בעולם זה להגיע לשלום ולעשות הרבה כסף. אבל כדי להגיע לשלום ולכסף, כל אחד צריך להגיע לשלום עם עצמו קודם כל, גם אם אין לו כסף לאכול, וגם אם לפני שתי דקות פיטרתי אותו לאחר עשרים שנות עבודה. אם אני אגיע לשלום עם עצמי ועם האנשים שפיטרתי, ואתה תגיע לשלום עם עצמך למרות שפיטרתי אותך אז המעגלים יגדלו ויגדלו, ובסופו של דבר יהיה שלום בין כולנו ולא נצטרך להגיע לבית משפט. לכל אחד מאתנו יש את האחריות והיכולת להגיע למקום הזה: לשלום הפנימי, לשלווה, לאושר, לשמחה, לרינה, דיצה וגיל, רק צריך להתחיל את המסע ביאכטה המפוארת שלי. אני עשיתי מסע מהיום שנולדתי, לבד, עם יאכטה, בלי פיצה ופלאפל, רק מנות קרב של קאוויאר רוסי ושמפניה צרפתית, ומה שאני מציעה שתתחילו את המסע גם כן. כל אחד בדרך שלו, אם באוטובוס, ברגל או באופניים קטועי רגליים ראש על הגחון או סתם מדממים מהמעיים. זה לא משנה אם זה בדרך קונבנציונאלית או בדרך אלטרנטיבית. כל אחד שיבחר את הדרך שלו. רק תבינו שלכולנו יש את האחריות ליצור עולם אחר, עולם שאין בו תביעות נגד בנקים, קמפיינים נגד פיטורי עובדים, עולם ללא סוציאליזם וללא וועדים שעושים טרור. תודה

ניר נגר

New member
בוקר של מציאות אפורה...

מה יהיה? עד מתי? תמיד אותם שאלות צפויות... תמיד אותם תשובות ידועות... האם צריך להתכונן לחומת מגן 2? האם זה יעזור? יתרום? ירתיע? אני חושב שכן!!! האם היו צריכים להוריד את כל הבניין של צמרת החמאס עם פצצת טון...? בדיוק כמו שחיסלו את שחאדה... שבוע טוב ואופטימי

roncho1

New member
שוב יגויסו אנשי מילואים

האם משהו באמת האמין שיקוצרו ימי המילואים. הרי ברור לכל שהכל שאלה של המצב הביטחוני. לכן אסור שנושא הדאגה לחיילי מילואים ירד מסדר היום. יש לחוקק דחוף חוקים שייטבו עם קומץ המשרתים במילואים ויצמצמו פגיעה בכל מערכות חייהם

החמאס בתגובה לניר נגר:

"הועבדה שישראל הסתפקה בפצצה של 250 קילו, ולא השתמשה בפצצה של טון, מוכיחה שבכל אופן יש עם מי לדבר. נשקני מזל טוב בצלחה בחיי המילואיים שלך.

ניר נגר

New member
אכן אחים אנחנו...וכולם צריכים

לשאת בנטל...אבל, לידיעתך ישנם מאות אלפי משתמטים חילוניים!!! כיום משרתים במילואים כ 3% בלבד מהאוכלוסייה...צה"ל טוען 5%...(כאלה שמשרתים מעל 10 ימים בשנה) והמספר הזה הולך וקטן...הולך ומצטמצם... שיהיה רק טוב אמן ואמן

למעלה