בוקר....
עצוב ומעיק

noa128

New member
בוקר....../images/Emo186.gif עצוב ומעיק

סופשבוע קשה עבר על כוחותינו. רובו מרחף, מבעד לעיניים דומעות התעטשויות רועמות וגלילי טישו רבים מספור (מאיפה זה בא כל זה? מאיפה?) - אבל יותר מהכל מעיק. לקראת הגשת הבקשה המפורסמת לבית המשפט, נפתחו כאן תיקי המסמכים, צללנו (בעיקר הוא) לתוך רשימות הנושים האינסופיות, ועם המועקה והכאב נפתחו פצעים שהנחנו להם להגליד על מוגלתם..- ושוב צצה שאלת האחריות למפולת, הכעסים הבלתי סגורים אחד על השני - ושוב הועמדה ההתחלה החדשה שלנו במבחן. האם תשרוד? לא ידוע. כבדה עליי בקשתו לסלוח ולשכוח. אבד לי האמון. ממש לא מרגישה שיכולה לסמוך עליו שלא יקרה כדבר הזה שוב. בצבע אחר, בסיטואציה אחרת. פוגעת ומקוממת אותי מאד דרישתו שאעמוד איתו תחת המשא הזה, ואחלוק איתו באחריות. מסרבת לקחת אחריות על מחדליו, מתעקשת שייקח זאת על עצמו ובעיקר שילמד ,יפנים, וייתן לי את הביטחון ששוב לא יישנה אסון כזה. ביום שישי הייתי אצל אימי. בבוקר. פתאום דפיקה בדלת. פתחתי. עומדים שני אנשים. שליחי בית המשפט. מחפשים אותי. אצל אימי. שם אחר על תיבת הדואר, הכתובת הזו לא נרשמה ככתובתי מאז עזבתי את הבית הזה לפני שנים רבות מאד, הרבה בטרם הפכתי לעצמאית. אמרתי זה לא כאן. "היית צריכה לקחת את זה" הוא אמר לי בערב - "לפחות היינו יודעים מול מה אנחנו עומדים". משהו בתוכי פקע. הוא לא הבין כלום. הוא לא הפנים כלום. "אוקי" - אמרתי לו - "נגיד שהייתי מזדהה, מה השגתי בזה?" - "הרי בזאת אני מאשרת לנושים האלה ולכל אלה שיבואו אחריהם שאפשר למצוא אותי ולקשר אותי לכתובת הזו, וחושפת את אימי לאפשרות של עיקולים וכד' - והיא הרי לא קשורה לענייננו. היא היחידה שעזרה ועוזרת ככל יכולתה". בסוף הוא הסכים. אבל אני עוד לא נרגעתי. סדרי העדיפויות שלו שונים. בעיניי ההגנה על הבית והילדים היא הראשונה במעלה, והכל כשר להשגת הבטחון הזה. הוא רואה את הדברים אחרת. עד שלא אדע שהוא מחוייב לזה באותה מידה כמוני לא אוכל לסמוך עליו. אולי לעולם. והמסע רק מתחיל. נועה.

צלליתה

New member
בוקר טוב (מקווה שיותר טוב)

את נשמעת כמי שהשפעת (או סתם הצטטנות מעיקה) מקשה עליה להתמודד. אז קודם כל, תנסי לנוח ולהחלים. אין ספק שההתמודדות עם בעיה כמו שתארת היא קשה עד בלתי אפשרית, ואת זקוקה לכל הכוח כדי להתמודד. קודם כל, תהיי בריאה. מקווה שכאשר תרגישי טוב יותר הכל יהיה (קצת) יותר ברור.

פילאטוס

New member
מחשבות

נשמע קשה ושורף, נועה. הלוואי שאפשר היה לשמור מרחק בטוח בלי טינה, אבל לפעמים זה בלתי אפשרי. הברדק הגדול נוגע, בסופו של דבר, לשניכם, כי בחרתם לחזור לחיות יחד כזוג, אבל עכשיו עולה בדעתי שאולי תוכלי לנסות, כשהלב יתקרר קצת, לברר מה את כן יכולה ורוצה לקחת מהעול שלו (שהוא, למרבה הצער, של כולכם בחשבון אחרון) ומה לא. לברר את זה לבד, קודם כל. אולי למשל תוכלי לעזור לו לעשות סדר בבלגן המסמכים, אולי לנסח כמה מכתבים, אולי לערוך בשבילו איזה סדר עדיפויות, על הנייר, אם ההתארגנויות מהסוג הזה קשות לו. יכול להיות שכל ההצעות הללו לא רלבנטיות עבורך, אבל אני מתכוונת, אולי כדאי לחשוב על דרך לשבור את משוואת האשמים-זכאים, לפרוש ממירוץ של-מי-האחריות-לאסון-הזה-לעזאזל, כי אולי זה מה שמרעיל הכל: הכעס האדיר וטעם הבגידה המר שלך, האומללות והאגרסיביות שלו... אולי צריך לשים בקדמת הבמה הסכם לא כתוב כזה, שבו את מסמנת מה בשום אופן אינך מוכנה לעשות (להסגיר את כתובת אמך, למשל, לקחת חלק מהאחריות הכספית על עצמך וכו'), ומה את מוכנה, ולצאת מתפקיד המלמדת לקח ("מתעקשת שייקח זאת על עצמו ובעיקר שילמד, יפנים"), אף אחד לא נתרם מעמדה כזאת כלפיו, נועה. היא מכניסה למגננה אלימה, זה הכל. בחרת לחזור לחיות איתו כמשפחה? הניחי לאילופו או לחינוכו מחדש, תני יד נקייה איפה שאת יכולה, וזהו. אני יודעת שקל להגיד וקשה נורא לעשות. בטח כבר ציטטתי לך פעם את המשפט האלמותי של המשוררת זלדה, "מרירות פתנים כלפי קרובים שבקרובים". אין מרירות מרעילה מזו שמזומנת לנו עם אהובינו. את לא תוכלי לתקן אותו, להחזיר אותו בתשובה, לשפר אותו. רק הוא יכול לעשות זאת בשביל עצמו. מחזיקה לך אצבעות, נועה'לה.

noa128

New member
זה השביל

שהואר לי מאתמול. לאט לאט. כאילו גירפת לי אותו עכשיו מעלי השלכת של הזמן שחלף והשפעת שהקצינה לי הכל (ממש כמו שהבחינה צלליתה בחוכמתה..)
עם התפזרות ענני השפעת, התחלתי לחשוב באמת בכיוון הזה. הקטץ' עם הקטע הזה, הוא הקושי שלי להתמודד עם החרא הזה, שהוא אחר משלו (הקושי, וגם החרא..) - אבל גם כן קיים. עם פרוץ העיצומים בבית המשפט לפני שלושה חודשים הוא ביקש ממני לעשות את הסדר הזה בניירת (יש טופס בבקשה שבו צריך למלא את פרטי הנושים. שלי מולא עוד אז, כי הם ספורים - כדי למלא את שלו צריך היה לעבור על מאות החשבוניות, לצלול למה שהיה הוויתנו אז - ולשלוף משם את הפרטים). מאחר ואני הפנויה מבין שנינו - הוא ביקש בעדינות כמה פעמים שאשב על זה ואני דחיתי את הקץ...היה כואב לעשות את זה. עכשיו הוא כועס "עכשיו אני כבר לא צריך ולא רוצה את עזרתך". והוא מצידו צודק. בסוף עברנו על הכל ביחד. ואת צודקת כל כך. שלא נכון הכעס הזה שלי גם אם יש לו קצת פנים של פחד, ושאם החלטתי שהוא האיש, גם על האמון שנשבר חשוב שאעבוד, שאומר לעצמי שאני מפנצ'רת לעצמי את גלגלי המאמץ הזה לתקן, שאכן נכון "לתת פה יד נקייה" כפי שהגדרת את זה. ותודה לך יקירתי. חסר היה לי הפרוז'קטור הזה שהפעלת במקום הנכון, ובכל קצת חשוך בלעדייך
יום חם ומוגן (אתמול אמרו בחדשות "ירושלמים, תתכסו טוב..") נועה.

noa128

New member
צעד קטן לאדם....

היום היינו שם, במשרדי כונס הנכסים הרשמי במשרד המשפטים. פתחנו תיק. עשינו את הצעד הראשון לקראת הגאולה (
מכירים את זה שמפחידים אותך ממשהו כל כך, שכשאת מגיעה את מתפלאה מכמה נעימים המשרדים וכמה נעימים האנשים? לכאורה, למה לא? כולה באנו לפתוח תיק, לשלם אגרה ולקבוע מועד לחקירה ראשונה (עם או בלי אזיקים?) כרגע הקטע המפחיד ביותר הוא חקירת היכולת. עוד לא היה אדם שדיבר איתנו על זה, ולא התחלחל. כולל עורכי דין. "זה מ א ד לא נעים", "זה סטריפטיז מוחלט" - טקסטים כאלה שנאמרים תוך התפתלות... השאלה למה. למה זה צריך להיות ככה? למה במדינה הזאת מתייחסות הרשויות לכל אזרח קודם כל כאל גנב, רמאי ומבריח נכסים. ורק אחר כך כאל זכאי עד שתוכח אשמתו.

פילאטוס

New member
חקירת יכולת

מממ. חקירת יכולת. איכשהו חמקתי מהמעמד הזה, אבל שמעתי משני אחי העו"דים שהוא אכן לא נעים - אבל עם הכנה מתאימה אפשר לעבור אותו. כשעוד חשבנו שיקראו לי לחקירה הזאת, היה ברור שנשב יחד קודם ונעבור על כל השאלות האפשריות, ונשנן את נוסח התשובה המתאים. לשם כך צריך ייעוץ מעו"ד עתיר ניסיון בתחום (האם אחותך קנדידטית טובה לזה? אם לא, כדאי להשקיע בפגישה עם עו"ד אחר). מה שבטוח, נועה, כדאי להתייחס לעניין בלי יותר מדי טרוניות וחרדות. זה הליך מבעית, אבל אפשר לעבור אותו. אתם לא גנבים, אלא אנשים שהסתבכו נורא ועשו טעויות משלהם. תמצאו עו"ד משויף וחריף דיו, נועה, יש הפתעות טובות בדברים האלה.

noa128

New member
הלואי פילי. שיהיו אכן כאלה

ושוב, אולי באמת עם כל הפחדים והלחצים בסוף לא יהיה נורא כל כך... ברור לי שזה חלק מה"דיל" ואני בהחלט מוכנה לקבל את המחיר הזה בתמורה להגנת המדינה מפני הנושים והאפשרות לפתוח בסופו של עניין דף חדש. חבל לי שזה הליך שיצא לו שם כל כך רע (הנה, גם את התרשמת ממנו כך). לא ידעתי שהיית בסרט כזה - אם תרצי ותוכלי לספר אני אשמח לשמוע קצת מנסיונך. האמת שכבר שמעתי שישנם מקרים שמצליחים להימנע מהשלב הזה של חקירת יכולת, משום מה נראה לי שלא זה יהיה המקרה אצלנו... עורך הדין שלנו בהחלט מנוסה בעניין ואני אבקש את הדרכתו לפני שנזומן, למרות שמאחר ואין לי כוונה להסתיר שומדבר - אני מניחה שהאמת תהיה הדרך הטובה ביותר (ואם לא זו הדרך.. אז משהו באמת רקוב בממלכת דנמרק).. ותודה יקירה על ההקשבה. נועה.

למעלה