אין לי מושג למה חשבתי שזה היום
הטיול לירושלים מחר וקיבלנו דף עם מסלול הטיול ונעשה סיור מאוד יפה שיסיים לו בכותל, עם זמן אישי לכל אחד.
הייתי רק פעם אחת בכותל, כשהייתי בעצמי תלמידה. מאז, לא משנה כמה פעמים ביקרתי בירושלים, ביקורים קצרים בעיקר לסידורים, לא הגעתי שוב לכותל. הילדה מאוד רוצה לנסוע, אני מקווה שיאפשרו לנו לנסוע למרות שאין לי כרגע את הסכום הדרוש להצטרפות. ביום חמישי יש לשכתב ה' שהאמצעית שלי לומדת בה מסיבת סיום במרכבות לטרון עם ספורט אתגרי. גם לזה אנחנו נדרשים לשלם. כתבו שההגעה היא עצמית ברכבים פרטיים, ילדים שמגיעים חייבים להיות מלווים בהורים, הורים מלווים חייבים לשלם 15 ש"ח ולמי שאין רכב להגיע, לנסות לסדר טרמפ. וזאת אמורה להיות מסיבת סיום שכבתית. אחרי שכבר שילמנו לועד כיתה, לועד בית ספר ומי יודע עוד כמה סכומים של תשלומי השלמה למיניהם. עכשיו כל הורה חייב להוסיף 15 שקל אם הוא מצטרף והורים חייבים להצטרף כי ילד לא יכול לבוא בלי הורה. בנוסף אין לנו רכב והסיכוי שיהיה לנו מקום באחד הרכבים הוא אפסי כי אנחנו לא ממש מכירים את ההורים של הילדים האחרים מהכיתה.
ואת כל זה מודיעים לנו היום, ארבעה ימים לפני המסיבה. יופי של מסיבה תהיה, ממש עושים חשק לבוא. והילדה כמובן שרוצה ללכת, אוהבת ספורט אתגרי, רוצה מסיבת סיום. מה אני אמורה לעשות? בסוף אני עוד יוצאת הרעה בסיפור הזה.