../images/Emo63.gifספרים רבותיי, ספרים../images/Emo70.gif
מה אתם עושים עם ספרי הלימוד הישנים?: שומרים לילד הבא? פעם זה היה אפשרי, היום משנה לשנה המהדורות מתחדשות ואי אפשר להעביר בין הילדים. מוכרים במכירה בבית הספר? המכירה בבית הספר היא יום אחד, לפעמים אני מפספסת את יום המכירה. לחנות הספרים? בחנות הספרים לוקחים ממני בקושי שני ספרים מתוך כל הערימה שאני מביאה להם וגם על זה נותנים זיכוי לרכישת ספרי לימוד לשנה הבאה. מוסרים לחברים? כמו לגבי להעביר לילד הבא, לרוב המהדורות משתנות ולכן זה כבר לא מתאים. אחר? בחופש עוברים על החומר ולקראת סוף החופש זורקים לפח. אין ברירה אחרת. ומה לגבי שנה הבאה?: קונים בדרך כלל משומש, גם את המשומשים צריך לפעמים להזמין כי לא תמיד יש את החוברת במלאי ומחכים להורים שבאים למכור את המשומשים שלהם כדי שיהיה במלאי המשומשים לקנייה. מה שאין משומש נאלצים לקנות חדש ויקר פי שתיים. מה שמוזר ומאוד מעניין הוא שתמיד הספרים המשומשים שלי לא מתאימים לחנות אבל מה שאני צריכה לקנות דווקא יש משומש ואז מתחילה שנת הלימודים ויש כבר מהדורה חדשה ואז צריך לקנות חדש. מה שטוב אצלנו בחנות בשכונה, שהם מקבלים חזרה את המשומש, למרות שהמהדורה ישנה ונותנים הנחה ברכישת המהדורה החדשה.