בוקר
אור - יום שלישי!

little baker

New member
לילה טוב-שאלת סקר מה עושים עם ספרי הלימוד

הישנים . זהו, עוד שלושה ימים לסוף שנת הלימודים. מה אתם עושים עם ספרי הלימוד הישנים?: שומרים לילד הבא? מוכרים במכירה בבית הספר? לחנות הספרים? מוסרים לחברים? אחר? ומה לגבי שנה הבאה?: מהילד הגדול? קניתם? היכן? מזמינים? משומשים?

little baker

New member
ומיד עונה../images/Emo63.gif ותיקון לשאלה קניתם ?

מה אתם עושים עם ספרי הלימוד הישנים?: שומרים לילד הבא? מהילד הגדול אי אפשר הוא - הורס ספרים מקצועי מהשנייה לשלישי יש 6 שנים הפרש וגם הוא ילמד בבית ספר אחר מאשר אחיו הגדולים (נפתח חדש ליד הבית) מוכרים במכירה בבית הספר? לא לחנות הספרים?אם אפשר אז כן מוסרים לחברים? גם ומה לגבי שנה הבאה?: מהילד הגדול?אין מה להעביר האם כבר קניתם? היכן? לא/לא מזמינים? משומשים? מזמינה בחנות הספרים לגדולים משומשים , לילד שמתחיל כתה א' הכל חדש.

התשובות שלי

אני מחכה כבר ליום שישי, לזרוק את כל החוברות והמחברות לפח!!! יש לעומר אולי ספר אחד או שניים שקנינו (את השאר קיבלו בהשאלה מבית הספר), אז אני אשמור אותו לבר לעוד שנתיים, בתקוה שלא תשתנה תוכנית הלימודים. ספרים חדשים לשנה הבאה כבר הזמנתי בחנות הספרים (ברעננה) - רק חדשים!!! אני אלך לקחת את ההזמנה בשבוע הבא. חופשה נעימה!

orli997

New member
אצלנו יש תכנית השאלה בביהס

אבל ליפני שהיתה הייתי מחזירה לחנות בתחילת החופש ומקבלת זיכוי ואיתו רוכשת לשנה הבאה, גם משומש אם יש וגם אני דוגלת לכתה א' הכל חדש, שיהיה סיפתח נקי

Jen74

New member
גם אצלנו יש אפשרות להשאיל מבית הספר

רק שאין להם מספיק אז הם משאילים רק למי שבאמת לא יכול לקנות.

orli997

New member
כן זו בעיה, אצלנו זה גורף

הועד מטפל בזה ובכך הוא מוזיל מאוד עלויות כי הם קונים ישר מההוצאה ולא מחנויות הספרים, וההפרש הוא גדול, שווה לאמץ בכל ביס לדעתגם למי שיש חבל לשלם יותר ולי חמישה ילדים יוצא חיסכון של יותר מ1000 ש"ח בכל שנה וזה משמעותי במיוחד בתחילת שנה כשיש כלכך הרבה הוצאות

Jen74

New member
../images/Emo63.gifספרים רבותיי, ספרים../images/Emo70.gif

מה אתם עושים עם ספרי הלימוד הישנים?: שומרים לילד הבא? פעם זה היה אפשרי, היום משנה לשנה המהדורות מתחדשות ואי אפשר להעביר בין הילדים. מוכרים במכירה בבית הספר? המכירה בבית הספר היא יום אחד, לפעמים אני מפספסת את יום המכירה. לחנות הספרים? בחנות הספרים לוקחים ממני בקושי שני ספרים מתוך כל הערימה שאני מביאה להם וגם על זה נותנים זיכוי לרכישת ספרי לימוד לשנה הבאה. מוסרים לחברים? כמו לגבי להעביר לילד הבא, לרוב המהדורות משתנות ולכן זה כבר לא מתאים. אחר? בחופש עוברים על החומר ולקראת סוף החופש זורקים לפח. אין ברירה אחרת. ומה לגבי שנה הבאה?: קונים בדרך כלל משומש, גם את המשומשים צריך לפעמים להזמין כי לא תמיד יש את החוברת במלאי ומחכים להורים שבאים למכור את המשומשים שלהם כדי שיהיה במלאי המשומשים לקנייה. מה שאין משומש נאלצים לקנות חדש ויקר פי שתיים. מה שמוזר ומאוד מעניין הוא שתמיד הספרים המשומשים שלי לא מתאימים לחנות אבל מה שאני צריכה לקנות דווקא יש משומש ואז מתחילה שנת הלימודים ויש כבר מהדורה חדשה ואז צריך לקנות חדש. מה שטוב אצלנו בחנות בשכונה, שהם מקבלים חזרה את המשומש, למרות שהמהדורה ישנה ונותנים הנחה ברכישת המהדורה החדשה.

פלגיה

New member
מה שאפשר - מעבירים לילד הבא

שתי בנות שנה אחרי שנה באותו בית ספר: רשימת הספרים לא השתנתה בכלל (יש רק בעיה ששתיהן צריכות אטלס ומילון ואלה דווקא ספרים יקרים מאוד) כל השאר - עומד על מדף בחדר העבודה שלי. חומר מקצועי ושימושי (גם הספרים המאוד ישנים. בעיקר הם)

סימה 4

New member
ספרי לימוד ../images/Emo63.gif

יש אצלינו פרויקט השאלת ספרים, אז החזרנו את רוב הספרים לביה"ס ובסוף החופש אנחנו אמורים לקבל את הספרים לשנה הבאה. חוברות חשבון וסדרת 'אשכולית' לא נכללות בפרויקט ואותם אנחנו קונים.

למעלה