בוקר
טוב - יום חמישי!

Jen74

New member
לילה טוב (תראו באיזה שעה אני כאן)../images/Emo199.gif

ביום ראשון אלמוג (11 וחצי) עשתה בדיקות דם כדי לברר מה מצבה בגלל שכבר שנה שהיא צמחונית והיא מאוד בררנית באוכל בכלל והתחלתי לדאוג שאולי יש לה איזו בעיה. בדיקות הדם מראות שאין לה שום חוסרים של ברזל, סידן. גלוקוז בסדר גמור, הכל תקין. חוץ מ... בלוטת התריס בתת פעילות מה שגורם לרמות גבוהות של TSH, איזה הורמון כלשהו שעלול לגרום לה להשמנה, לעייפות ולהפרעה בהתפתחות ובגדילה. כבר ממחר בבוקר היא צריכה להתחיל לקחת כדור אחד ביום, כל בוקר, של ELTROXIN שהרופאה אמרה שזה בעצם ההורמון שחסר לה כדי להחזיר איזון לפעילות הבלוטה. ביום ראשון יש לה בדיקות דם נוספות ויש כבר תור לאולטראסאונד לבלוטת התריס ובהמשך נצטרך ללכת עם כל הבדיקות לאנדוקרינולוג. היה קצת מלחיץ היום אבל אני מתחילה לברר כל מה שצריך לגבי הבעיה ולגבי התרופה כדי לא להיות רובוט ולעשות מה שהרופאה אמרה רק כי היא אמרה, אני רוצה לעכל את המידע ולהבין מה בעצם אמרו לי. לגבי האוכל - הרופאה אמרה לי שלי תוצאות הבדיקות אין צורך להציק לילדה לגבי מה לאכול וכמה כי בסך הכל מהבחינה הזאת היא בסדר. הכל ברמות נורמליות מבחינת ויטמינים, סידן וברזל - שזה היה לי הכי חשוב לבדוק.

Jen74

New member
תודה../images/Emo140.gif ואני באמת שמחה שזאת לא בעיה רצינית

אני לא ממעיטה בבעיה של בלוטת תריס בתת פעילות אבל שמחה שהבררנות שלה והצמחונות של הילדה לא גרמו לחסכים בויטמנים, ברזל וכד'.

little baker

New member
לא חושבת שזה קשור לצמחונות

בכל מקרה, יש טיפול, לדעתי בכדורים, ובמעקב רציף לא נראה לי שיש בעיה, אני מכירה לפחות שתיים בגילי נשואות + ילדים. הכי חשוב - עניין המעקב במיוחד שהיא בגיל ההתבגרות. הרבה בריאות.

Jen74

New member
את הבדיקות ביקשתי בשבילה כי חששתי

שאולי יש לה חוסר כל שהוא של ויטמינים, ברזל או סידן. התוצאות הראו שזה לא קשור. ברור לי שתת פעילות של בלוטת התריס גורמת לרמות גבוהות של TSH שאם הבנתי נכון זה סוג של הורמון. היא קיבלה טיפול שהתחילה במיידית של כדור שהוא בעצם הורמון שאמור לאזן את הפעילות של בלוטת התריס. במקביל אנחנו עושים עוד בדיקות ואני צריכה להזמין לה תור לאנדוקרינולוג.

Jen74

New member
זהו, עשינו עוד בדיקת דם היום ומחכה לתשובות.

לקראת סוף החודש יהיה גם האולטראסאונד... נשאר רק לחכות לתוצאות וללכת עם הכל לאנדוקרינולוג. בינתיים הילדה מקבלת כל בוקר את הכדור שהרופאה נתנה לה.

למעלה