בוקר
טוב - יום רביעי!

orli997

New member
בוקר טוב לאימהות הברוכות

אוטוטו חופש גדול וממש לא יודעת איך נעביא אותו, אין כלכך רצון לקייטנות והדבר היחיד שעולה לי בראש זה שלא אצתרך לקום מוקדם בבוקר לתקופה ארוכה וזה כיף גדול, להכניס את כולם לשאנטי לרבוץ כל הבוקר בבית לנוח שוב בצהרים ולצאת בערב ככה קצר כזה, אז בלי תכניות ובלי ציפיות ככה גם חוסכים בהוצאות
יום טוב יקרות

נעללה

New member
הבעיה היא...

שלא ניתן לרבוץ בשאנטי כי מישהוא קם והוא רעב או משעמם לו!! נראה לי שזו פנטזיה לקום בשאנטי.

orli997

New member
למה פנטזיה?

אני חשבתי כך אבל פתרתי זאת ביצירתיות, למשל בשבת אני שמה ערב קודם דיגני בוקר ועוגיות על השולחן, מפזרת הוראות ערב לפני על החשיבות שאמא תישן עד מאוחר וכמובן הטובת הנאה שלהם מהרעיון וזה די עבד, למה שלא יעבוד גם בחופש?

לדעתי, עולה יותר להשאיר אותם בבית

ולהעסיק אותם כל היום. אצלי הם הולכים לקייטנות, לשני מחזורים.

orli997

New member
אני חושבת שאנו טועים בגישה

למה צריך להעסיק אותם? למה שלא ילמדו להיות עם עצמם להעסיק את עצמם, זו גישה שמפספסת חלק משמעותי בחופש, אני זוכרת עצמי כילדה שלא היו שום קייטנות בסביבה והחופש היה חופש נטו, הקושי הכי גדול של הילדים בזמנינו זה לילמוד את עצמם וזה משיגים על ידי אי עשיה במובן מסוים, לא צפיה בטלויזיה כמוצא ולא המחשב כמיפלט מעצמם , זמן שהוא ללא עשיה לתת למחשבות לצוף לריאקציות שלהן להיתבטא לעבד את הנפש, אנו כל הזמן נותנים להם מעסיקים אותם, למה ממה אנו בורחים בעצם?

little baker

New member
הכל ענין של אפשרויות

אני חייבת קייטנות כי אני עובדת במשרה מלאה, הגדולים שומרים על הקטנים מהצהריים, ובחודש השני מאלתרים, כל אחד לוקח קצת חופש.

orli997

New member
כן אני יודעת על מה את מדברת

עד ליפני לא הרבה זמן גם אני עבדתי כמו מטורפת ותיזזתי את הילדים מקיטנות לסבתות וכו..., עד שבני בן ה7 אז עשה סטופ והתמרד, ובעצם הביא אותי למצב שהתחלתי לחשוב מה קורה להם במציאות המטורפת הזו, אז כן כשאין ברירה אין ברירה אולם חשוב להיות מודע שזה מחוסר ברירה ולא כמציאות מועדפת כמו הרבה דברים שאנו עושים מאין ברירה, דוקא את זה יכולים ילדים לקבל מתוך התחשבות והבנת נמצב, לעומת הדחיפה הבילתי פוסקת להעסיק אותם כל הזמן

סימה 4

New member
אצלי לא הולכים לקייטנות

נראה לי מיותר, כשאני נמצאת בבית. הקייטנות הפכו להיות בשנים האחרונות מכונת כסף אחת גדולה, המחירים מופקעים, ולרוב התמורה לא משהו. כך שאם אין הכרח לשלוח לקייטנה (שני הורים עובדים) אני לא רואה סיבה. אז יש לנו מנוי לבריכה, קצת חברים, סרטים, טלוויזיה , מחשב ... הזמן יעבור איכשהו ובחיסכון משמעותי.

נעללה

New member
אני דווקא מאמינה ...

שצריך להעסיק ילדים במידה, לא כל הזמן כמובן והם צריכים ללמוד להעסיק את עצמם ולבנות את האני שלהם. אבל בגדול אי אפשר להחזיק אותם חודשיים על בייגלה ומלוחים ומשחקי קופסא, לא נשמע לי ריאלי. גם אנחנו הגדולים "מתחרפנים" כשתקופה ארוכה אנחנו ללא תעסוקה.

orli997

New member
אני לא הייתי מגזימה לשום צד

ישנם מסגרות לא מובנות שמספקות תעסוקה מצד אחד ומאפשרות חופש ושחרור מהמסגרת הלימודית של כל השנה, ישנם מחנות של שבוע מרוכז, יש אופציה של בריכה שמאפשר מפגשים חברתיים ובלי מיסגרת מובנית אבל צריך להיות מודעים לאספקט הזה של החופש, וכמובן לגיל הילדים,

למעלה