בגלל שבוראט זה הומור שמדבר אל כולם
אני אישית חושב שאנשים קצת עובדים על עצמם בעניין של בוראט... ובזמן שאני אומר את זה תזכרו שאני אוהב את בוראט, חושב שהוא מאוד מצחיק, מצפה לסרט ונהניתי מאווווד מהפרומו לסרט ובעיקר מהשם שלו (אחד מהשמות הכי מצחיקים שיש לסרט): "BORAT- Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan" אבל בזמן שאני אומר את זה- כולם מהללים את בוראט בהומור המתוחכם והאירוני שהוא "מביע" (לא אומר... "מביע"). הרי מה התשובה של מעריצי בוראט כאשר אומרים שבוראט מעליב נשים ומדינות ערביות ומדרדר בלה בלה בלה...? כולם אומרים- "אתם לא קולטים, הא? זו סאטייייררהההה! הוא לא צוחק על הקזחסטנים! הוא צוחק על השחצנות האמריקאית כאשר הם חושבים שהקזחסטנים הם כאלה אנשים!" אז נכון, במובן רחב של העניין הם צודקים. כאשר אתה רואה איש שכל כך מטומטם שלא יודע שעובדים עליו- אתה צוחק. זה מצחיק. זה נכון מה שאומרים. אבל לא לגמרי... ממש ממש ממש לא לגמרי. לא משנה כמה נכחיש- אנחנו כן צוחקים בגלל שהוא משתמש בסטיראוטיפים- ובגלל שהוא צוחק על נשים- ועל עמים ערביים... הרי כאשר אנחנו צוחקים מהסרט כאשר בוראט נמצא בקזחסטן- איפה בדיוק האירוניה והסאטירה המתפוצצת? הרי אין שם אמריקאים- זה פשוט סשה ברון כהן למשך חצי שעה בונה על כל סטראוטיפ שקיים. כמו "אני שותה שתן" "כל הנשים זונות", "כל הגברים פה אנסים" ו"יש לנו רמת היגיינה נמוכה משל דביבון, ותוחלת החיים שלנו היא 32". אז נכון. זה קורע מצחוק. ולעיתים זה ממש ממש חכם. וזה כל העניין. אני פשוט חושב שלפעמים אנשים רוצים להאמין שזה הומור יותר מתוחכם ובעל ביקורת על החברה שלנו מאשר זה באמת. ARRESTED DEVELOPMENT RULE! מתי יתחילו לשדר את העונה השלישית שוב?