בורדרליין,

יאפ. ברוכה הבאה

תודה לכל היקרים :)

איכשהו היום בקורס בפסיכולוגיה חברתית, בלי שום קשר, המרצה העלה את הנושא של אישיות גבולית בהקשר של תיוג ותוויות. הוא אמר שאדם שלוקח על עצמו את האבחון, לוקח על עצמו תווית מאד קשה. האמת שהיה לי קצת קשה להתחבר לזה, כי כן... באיזשהו מקום שהתחילו להתקבל תשובות לשאלות בסגנון של "איך אני מצליחה לדפוק כל דבר" או "למה מצבי הרוח משתנים מקצה לקצה, למה ולמה ולמה ולמה. אני חוששת שעכשיו אנצל את האבחון כדי לתרץ בכל הזדמנות את ההתנהגות שלי. אבל הכי מפחיד שההיסטוריה תחזור על עצמה, אנשים שבורחים ממני כמו מאש. הלוואי שיעשו כבר פרסומת ושלטי חוצות שיעלו כבר את המודעות של אנשים ושיחליטו מראש יכולים או לא יכולים להיות שם, אבל שתפסיק הטיילת הזאת של פנימה והחוצה. זהו כלל ברזל ולא סתם מופיע ראשון בDSM.

הפרעת אשיות גבולית

אי ראיית המציאות בצורה נכונה
ראיה מעוותת של עצמך
של אחרים ושל איך אחרים רואים אותך
אתה נראה ונשמע נורמלי
אבל ראייתך את המציאות משובשת
לעיתים קרובות מתווסת לזה הפרעה נפשית
כמו דיכאון, חרדות, חרדה חברתית, OCDקל או קשה, וכו'

אז לא כל העולם דפוק?

זו בעצם אני?? ;)
גבולי זה אשכרה ללכת על רצפה שבהרגשה שלך היא כ"כ עקומה ואתה כל כך לא יציב שאם ימשכו לך את השטיח מתחת לרגליים אין ספק שאתה תעוף. זו האמת שלי. ומנגד יש את האמת האמתית הרצפה ישרה, זו רק אני שעקומה
...

שייליןד

New member
לשאלתך

מצבי אכן השתפר בהרבה יחסית למה שהיה(פעם הייתי חותכת ומנתקת קשרים עם אנשים)
אבל אני עדיין לפעמים נפגעת ונחשפת לרגעים קשים. אם תרצי לדבר, אני כאן:)

וואו, את האדם הראשון שמראה שאפשר גם אחרת

אולי אני לא עד כדי כך חסרת תקנה.
למען האמת החלטתי שאני צריכה לנסות להשמע פחות אומללה ולהשאיר לעצמי את מה שלא טוב. כרגע אין אף אחד שיודע מלבד הפסיכולוגית והפסיכיאטרית שעדיין רע לי. רחמיים עצמיים בקול רם לא יגרמו לאנשים לרצות יותר בחברתי, אז מחייכת חיוך בלימודים וכשחוזרת הביתה בורחת לחברים הכי טובים שלי ברגעים הרעים.
אבל בלי קשר למצבי רוח אשמח לדבר. יש איזושהי נחמה שלמרות שאני לא מכירה פה אף אחד אישית, הסיכויים למצוא כאן שפה משותפת הרבה יותר גבוהים מכל אלה שבטוחים שהם מבינים מה יש לי. העולם בחוץ לא קורץ, אנשים באמת מפחידים.

שייליןד

New member
מתוקה

מתוקה את נשמעת כמו בנאדם הגיוני עם ראש על הכתפיים.
זה שאת מחיכת אל אנשים במקום להתלונן לפי דעתי עדיף, כי עדיף שתשמרי את הבכי לאנשי המקצוע.
נדבר

למעלה