בורד למתחילים

רון 224

New member
בורד למתחילים

שלום לכולם. רציתי לדעת מה הגודל המומלץ של בורד (בקייטסרפינג כמובן) לגולשים מתחילים? תודה

hagitoz

New member
תשובה לרון 224 - גלשן למתחילים

היי רון, לפני מספר שנים כאשר ספורט הקייטסרפינג החל לא הייתה לנו כל ברירה אחרת והגלשנים היו גדולים 1.80, 1.72 פחות או יותר. בעיקרון, יותר קל להתחיל עם גלשן גדול במיוחד בשלבים הראשונים, מן הסתם קל יותר לעמוד על גלשן רחב וגדול בעל נפח לעומת גלשן קצר. חשוב להבין שכבר משנת 2003 העולם עשה שינוי בתפיסה והחל לייצר גלשנים קצרים בעלי רוחב 1.50X41 וכדומה המותאמים לגולשים מתחילים ואף לבינוניים. יש חשיבות גדולה למשקל הגולש כך שצריך לקחת את זה גם בחשבון. לסיכום: הייתי ממליצה בתור התחלה להתחיל לפחות עם 1.50, לבעלי משקל גבוה הייתי ממליצה על גלשן יותר גדול 1.60 ומעלה לפחות בשלבים הראשונים. חגית עוז

רון 224

New member
והקייט עצמו

הי חגית תודה על תשובתך. שאלה נוספת והיא לגבי קייט למתחילים. בעלי משקל בין 65-70 ק"ג,בהתחשב בטווח הרוחות בארץ, איזה גודל יכסה לי יותר ימי גלישה? תודה שוב.

hagitoz

New member
תשובה לרון לגבי הקייט

היי רון, אין בעד מה
שוב תלוי באילו אזורים בארץ אתה גולש, באזור תל אביב דרומה עדיפות לקייט גדול (14/16) בעונת הצפוניות - קיץ. באזור הצפון כנ"ל אך גם יש צורך בקייט קטן בימים מסויימים (12/10). לדעתי הגודל שיכסה לך יותר ימי גלישה הינו- 14 או 16 בשלב הראשון. חגית עוז

Oferyko

New member
ההבדל בגדלים

היי חגית. כבר כמה ימים שאני צופה פסיבי בפורום. ולא ברור לי למה לאותו אדם באותה רמה דרושים סוגים שונים של קייטים עבור ימים עם רוחות בעוצמה שונה. (מקווה שהשאלה שלי ברורה) תודה, עופריקו.

shikito

New member
תגובה לoferyko

בוקר טוב ככל שהמצנח יותר גדול,הוא מיצר יותר כוח מכיוון שהשטח אותו הרוח מתקיפה יותר גדול. מצנח יותר גדול,ימשוך את הגולש יותר חזק ומהר. כאשר הרוח חלשה יותר(10-12 קשרים),מצנח של 12 מטר יהיה קטן מדי לאדם ששוקל 75 קילו,מכיוון שמשקל האדם בולם את משיכת המצנח המצנח נודד לקצה החלון ומאבד את הכוח.כאשר אותו אדם באותם תנאי רוח ישתמש במצנח גדול יותר,גודל המצנח יהיה מספיק כדי שהמצנח ישאר יציב באיזור הכוח ויגרור את הגולש. לעומת זאת,כאשר אותו אדם ינסה לגלוש עם מצנח 16 מטר ברוח של 22 קשר הוא לא יוכל להתמודד עם כוח המצנח. מצב זה נקרא overpowered. הגלישה לא תלויה רק בשליטה על המצנח אלא גם בעמידה נכונה על הגלשן ועבודה עם הרגליים.הגלשן חייב להנעץ במים בזמן הגלישה. כאשר המצנח גדול מדי לתנאי הגלישה,הוא מושך את הגולש מהר מדי ומרים אותו מחוץ למים,כך נהיה קשה ולרוב גם בלתי אפשרי לשמור על הגלשן נעוץ במים. שיהיה לכולם יום BEST

Oferyko

New member
תודה נשמות

אני מקווה שבעתיד הקרוב תראו אותי פעיל יותר בסצנה הזאת באחד החופים בארץ. שבת שלום.

hagitoz

New member
תשובה לגבי הבדלים בגדלי מצנח

היי, התשובה פחות או יותר ברורה
אני אסכם את זה כך: ככל שהרוח יותר חזקה צריך מצנח בעל שטח קטן יותר ולהפך, ככל שהרוח יותר חלשה צריך מצנח בעל שטח גדול יותר. פרוט: גדלים קיימים של מצנחים - 20 מטר, 18 , 16, 14, 12, 10 , 8, 6, 3 המצנחים המבוקשים ביותר הדרושים לארץ הנם: 16, 14, 12, 10 כדי שנבין איך זה הולך אני אתאים לכם את מספר המצנח לרוח המתאימה ואתן את הדוגמה על המשקל שלי (60 ק"ג- לא לגלות
) וכל מה שייאמר עדיין נאמר באופן כללי כי יש עדיין משתנים. מצנח 10 - משמש לרוח החל מ- 20 קשר - 27 מצנח 12 - החל מ- 19- 23 מצנח 14- החל מ- 14 - 18 מצנח 16- החל מ- 12- 18 - חשוב להבין שאפשר עדיין להמשיך גם עם מצנח 14 לדוגמא לגלוש ברוח שיותר מ- 18 קשר וגם לא יותר מדי מ-18 קשר, אבל לא כדאי כי יכול להיות מצב של OVER POWER והכוונה ליותר מדי רוח מה שמקשה על החידוד ובעצם על כל הגלישה וכבר אין הנאה. הנאה אופטימלית בגלישה מתקבלת כאשר קיימת התאמה בין גודל המצנח לרוח המותאמת ספציפית למצנח. - חשוב לזכור שלמשקל הגולש יש משמעות נוספת בבחירת גודל המצנח המתאים. מקווה שהצלחתי להעביר את המסר
חגית עוז

Titan777

New member
אממ

מצנח 12 - החל מ- 19- 23 מצנח 14- החל מ- 14 - 18 מצנח 16- החל מ- 12- 18 טווח של 4 קשר לכל קייט?? אגב, 60 קילו, את יכולה לגלוש עם 10 כבר ב15 קשר..

hagitoz

New member
לא מדוייק...

היי, עם מצנח 10 אני אגלוש בהנאה רק החל מ- 20+ קשר

למעלה