בורות של האוכלוסיה בנושא אלצהיימר

nogo1

New member
בורות של האוכלוסיה בנושא אלצהיימר

קשה להגדיר את הבורות באוכלוסיה בכל הנוגע באלצהיימר. בני משפחה קרובים ביותר לא רוצים להשלים עם המחלה ולכן לא מתעניינים בכל הנושא . הנזק לחולה הוא עצום הנסיגה מהירה. לדוגמא השבוע טילתי עם אימי ופגשנו קרובת משפחה ושכנה הן נעמדו מולה ופשוט אמרו אחת לשניה בקול רם!! ראית מה נעשה ממנה כלום היא לא שווה כלום...אלוהים אי אפשר להסתכל...ביקשתי בתנועות ידיים שיפסיקו אימי החלה לרעוד ולבכות אך שתייהן המשיכו להדבק אלינו ושושב ושוב חוזרות את יודעת מי אני נו היא כבר לא יודעת מי אני..... הפקדתי את אימי בידי הפיליפינית וחזרתי אליהן וביקשתי להבין למה למה ??? הסברתי להן שאימי מבינה הכל למרות שזה לא נראה כך אך היא מאד מתעצבת מהדיבורים שלהן ביקשתי מהן בפעם המי יודע כמה לא לחזור על כך. חשבתי קצת על הנושא ואני לא מוצאתי מה מביא אנשים להתייחס כך בהתנהגות די דומה ניתקלתי בבית חולים כאשר רופאה בכירה ביקשה לשוחח על מצבה של אימי והחליטה שאימי לא מבינה כלום וצריך להעביר אותה למוסד וכל זה בנוכחות אימי רופאה מומחית בגריאטריה אז אני לא יודעת בורות, טיפשות רישעות .... אולי הכל ביחד חיפשתי ספר או מאמר שאפשר להעביר בין בני משפחה וקרובים כדי להוריד סיבה אחת מהאפשרויות בורות ספר קטן וקריא לדבר עם חולי אלצהיימר קלאודיה ג שטראוס מתוך הספר מספר עצות אל תאמר אימרו אתה יודע מי אני הי נעים לפגוש אותך הרגע אמרת לי את זה מענין לא ידעתי. אני בן אדם מבוגר לא ילד אתה תמיד דואג לי אני אוהב אותך בגלל זה.

zs1957

New member
תגובה ל -nogp1 בורות בנו' אלצהיימר

הדברים הללו קיימים וכל הכבוד שהיית אסרטיבית עם קורובות משפחתך. תודה על עצותייך היפות. היכן ניתן לרכוש את הספר: לדבר עם חולי אלצהיימר /קלאודיה ג שטראוס? אשמח מאד לקבל את תשובתך.

ענתי44

New member
אולי זה תפקידנו להאיר את האור

על חשכת הבורות הן בקרב הציבור אך בעיקר ובאופן בלתי נתפס או נסבל בקרב הציבור המטפל. אולי הגיע הזמן שאנחנו נעשה משהו כדי להסיר את הרעלה מעל האלצהיימר??????.. וגם אני רוצה לקנות את הספר.

למעלה