בורמה - תאילנד

yoavip

New member
בורמה - תאילנד

שלום לכולם! אנחנו רוצים לטוס לחודש בספטמבר לבורמה ותאילנד. ידוע לכם אם אפשר ורצוי לקנות כרטיסים מהארץ לבורמה (במקום סתם להתקע בבנקוק). וגם האם יש טיסות מבורמה לאיים בתאילנד? ובכלל המלצות לטיול בבורמה לכ 10 ימים.

בורמה

לא יודע אם אפשר להזמין מהארץ, אבל (לפחות לפני שנה) לא היה בעיה בבנקוק לקנות כרטיסים לבורמה תוך יום (הלוך ושוב בערך 150$). 10 ימים זה קצת מעט לסיבוב הרגיל (ינגון-בגן-מנדלי-אינלה), אם אתם לא אוהבים עתיקות אפשר לוותר על בגן (אולי כי הגענו אחרי אנקור בקמבודיה, אבל היה קצת מאכזב). את מנדלי לא אהבתי, אבל לא הייתי מוותר על פי-יו-לווין וסיפו (בעיקר האווירה, אבל אלו המקומות שהכי אהבתי בבורמה) וגם האזור של אינלה יפיפה. חוץ מזה הבורמזים הם אחד העמים היותר נחמדים שפגשנו (למרות הממשל הצבאי), מה שהפך את בורמה לאחד המקומות המדהימים ביותר בטיול (טוב, אחרי טיבט ונפאל...) נ.ב. - בכניסה צריכים להחליף 200$ ל FEC (כסף רישמי למלונות ואתרים בלבד) לאדם - אם תתנו לפקיד 210$ לשני אנשים הוא יחליף לכם אותם בשימחה ל 200 FEC - שגם אותם לא תוציאו ב 10 ימים (או 20...)

kogawa

New member
10 ימים של שיכרון חושים

אין טיסות שניתן לארגן בזול מהארץ, ומבנגקוק זה פשוט וקל. תכנית לעשרה ימים: יום הגעה ויום נוסף ביאנגון - ערב במסעדת הציפור שעל האגם (יקר אבל שווה) וסיור לילה במונית ליד השווהזיגון, יום שני ארוחת בוקר ביוגורט המפורסם וביקור בבית הכנסת, ביקור יום בבודהה השוכב, בבודהה היושב שבמרחק הליכה משם, ואת השווהזיגון להשאיר לסוף הטיול ולא לוותר! נסיעת לילה לבאגאן, וימים 3+4 בבאגן. ביום החמישי נסיעה להר פופה וחזרה לבאגאן, ובלילה נסיעה לאגם אינלה. ביום השישי שייט האגם ובערוגות הצפות ומקדש החתולים הקופצים, ובבתי המלאכה, וביום השביעי חזרה ועצירה בבאגו, ובלילה חזרה ליאנגון. ביום השמיני נסיעה למקדש האבן המאוזנת ועליה למקדש - שינה בכפר וביום התשיעי חזרה ליאנגון. ביום העשירי שלוש שעות לפחות בשווהזיגון. אין לכם זמן לשאר המדינה, אבל משני ביקורי בבורמה ושלושה בתאילנד, הייתי מוותר כליל על תאילנד ומקדיש 28 יום מלאים לבורמה הגדולה והמרתקת והזולה, וללא כל ספק הנעימה יותר משכנתה הממוסחרת.

aviron

New member
kogawa - לוותר על תאילנד? מ'זה?

נו נו נו !! ... וכמו תמיד - אני מ'זה נהנה מהצילומים שלך !

kogawa

New member
לותר על תאילנד

כאשר יש רק חודש לטיול במזרח זוהי הצעתי. אכן טיילתי מספר חודשים בתאילנד, ואפילו נהנתי מאד, אבל במסגרת של מספר שנות טיול. למי שיש חודש אחד ורוצה לראות ופחות "להסטטלן" אז נופי, שווקי, מקדשי, ואנשי בורמה ללא כל השוואה לשכנתה שממזרח, ואפילו החופים (כן! כן!) יפים לא פחות אבל פחות מסודרים. מי שכוונתו להיות בגולה הקטנה ולחגוג במסיבות טראנס - תאילנד היא באמת פתרון. ועוד דוגמית מהקסם של בורמה - והפעם הר פופה:

aviron

New member
וזאת התשובה התאית להר פופה

ואתה רוצה לותר על זה?

yoavip

New member
תמשיכו ככה !

תודה על כל התגובות... יש לנו חודש ואנחנו רוצים חצי לטייל ולראות את בורמה - אולי אפילו רק אזור אחד למשל אינלה - וחצי שני להסתלבט על איזה חוף שקט ונעים עם כל הפינוקים. אני בקשר עם איזה סוכן נסיעות מבנקוק והכרטיס בנקוק-ינגון-בנקוק עולה אצלו 215$ כולל מס - טיסות של תאי. נראה לי קצת יקר. אני אברר אם אפשר גם מהארץ. אולי נעשה קצת יותר בורמה וקצת פחות תאילנד - יש המלצות לחלק השני - הסתלבט? מחפשים חוף שקט, לא יותר מידי ממוסחר אבל עם תנאים נוחים ומפנקים...

kogawa

New member
לאוירון - רק תמורת הקונטרה

הויאטנמית למפרצי פוקט המקסימים - מפרץ הדרקון הא-לונג-ביי במפרץ טומקין

aviron

New member
../images/Emo140.gif../images/Emo45.gif

מפרץ פנגנגה (ג'יימס-בונד) , איזור פוקט, תאילנד.

טיול לבורמה

כמה דברים: 1. כיום לא צריך יותר להחליף ל-FEC. 2. בבורמה אין כיום אפשרות להשתמש בטרוולרס או כרטיסי אשראי. 3. 28 יום בבורמה זה שכרון חושים אמיתי - בעייני עדיף ללא ספק על פני שילוב עם תאילנד. 4. הטיסות הזולות ביותר לבורמה הן של החברה הבנגלדשית, אך יש רק שתיים כאלה בשבוע. תאי הם הכי יקרים על הקו הזה. 4. באתר שלי ניתן למצוא מידע נוסף על בורמה, וגם על יעדים נוספים ברחבי המזרח הרחוק. 5. איך אפשר בלי תמונה?

yoavip

New member
תודה, אחלה אתר.

אנחנו חושבים עדיין לסוע שבועיים לבורמה, נראה לי שרק אחד מאזורי המקדשים ואינלה. אח"כ שבועיים בתאילנד - קו-פי-פי וריילי. זה בתנאי שלא יעשו בעיות בעבודה ונאלץ לקצר או לוותר...

למעלה