בורקס בשר - בצק עלים

  • פותח הנושא pirge
  • פורסם בתאריך

pirge

New member
בורקס בשר - בצק עלים

בורקס עלים במלית בשר וצנובר ברוטב פטריות מאת: פירגה ריבועי בצק עלים מעדנות 10X10 מלית בשר: 2\1 קילו בשר טחון מעורב בקר וכבש או בקר ועוף 3 בצלים קצוצים 50 גרם צנובר מושחם במחבת (מיד אחרי טיגון הבשר) לא להוסיף למחבת עוד שמן. מלח פלפל שחור פפריקה כמון פטרוזיליה קצוצה טריה לטגן ב-4 כפות שמן את הבצלים ולהזהיב—להוסיף את הבשר תוך כדי בחישה מתמדת לקבלת פירורים פירורים. להוסיף את התבלינים והצנובר ולכבות את הלהבה. לקרר. להניח על השיש ריבוע בצק ללא רידוד ולמלא בנדיבות במלית לכסות בריבוע נוסף ולהתחיל להדק את 2 הריבועים זה לזה בצביטות עד שמהודק היטב ומקבלים צורה של ריבוע. מניחים על ניר אפיה ומברישים ביצה.אפשר לפזר שומשום. אופים על ניר אפיה בחום 175 כ-35 דקות או עד שמשחים מכינים רוטב: מטגנים 2 בצלים חצויים ופרוסים ומזהיבים. מוסיפים 300 גרם פטריות טריות חתוכות מטגנים ביחד עד שהפטריות יזהיבו מעט לתבל במלח, פלפל,אגוז מוסקט ,2-3 כפות יין יבש, כפית מרק פטריות.מים לפי הצורך. מיד כשהבורקס יוצאים מהתנור---- לצקת מהרוטב החם בנדיבות ולהגיש. תהנו
 

pirge

New member
בורקס עלים במלית בשר וצנובר ברוטב פטריות

בורקס עלים במלית בשר וצנובר ברוטב פטריות מאת: פירגה ריבועי בצק עלים מעדנות 10X10 מלית בשר: 2\1 קילו בשר טחון מעורב בקר וכבש או בקר ועוף 3 בצלים קצוצים 50 גרם צנובר מושחם במחבת (מיד אחרי טיגון הבשר) לא להוסיף למחבת עוד שמן. מלח פלפל שחור פפריקה כמון פטרוזיליה קצוצה טריה לטגן ב-4 כפות שמן את הבצלים ולהזהיב—להוסיף את הבשר תוך כדי בחישה מתמדת לקבלת פירורים פירורים. להוסיף את התבלינים והצנובר ולכבות את הלהבה. לקרר. להניח על השיש ריבוע בצק ללא רידוד ולמלא בנדיבות במלית לכסות בריבוע נוסף ולהתחיל להדק את 2 הריבועים זה לזה בצביטות עד שמהודק היטב ומקבלים צורה של ריבוע. מניחים על ניר אפיה ומברישים ביצה.אפשר לפזר שומשום. אופים על ניר אפיה בחום 175 כ-35 דקות או עד שמשחים מכינים רוטב: מטגנים 2 בצלים חצויים ופרוסים ומזהיבים. מוסיפים 300 גרם פטריות טריות חתוכות מטגנים ביחד עד שהפטריות יזהיבו מעט לתבל במלח, פלפל,אגוז מוסקט ,2-3 כפות יין יבש, כפית מרק פטריות.מים לפי הצורך. מיד כשהבורקס יוצאים מהתנור---- לצקת מהרוטב החם בנדיבות ולהגיש. תהנו
 

pirge

New member
קרוקטים בשר תפוחי אדמה וצנובר

קרוקטים או קציצות בומבות מתפוחי אדמה עם בשר בקר מאת:פירגה מעדן לילדים לקטנים ולגדולים שמים בקערה: 2 תפוחי אדמה שבושלו עם הקליפה עד שרכים. לצנן ולקלף. למעוך חלקית ביד (חלק למעוך לגמרי וחלק להשאיר קצת חתיכות לא מדי גדולות ) להוסיף: בצל קצוץ מטוגן ומוזהב בטיפונת שמן 300 גרם בשר בקר מעורב ביצה מלח,פלפל, פפריקה,קורט קינמון כפית קטשופ 2 כפות פירורי לחם פטרוזיליה קצוצה דק לערבב ולהכין קרוקטים שמנמנים או קציצות גדולות שמנות ותפוחות. לטגן מ-2 הצדדים. אפשר לגוון ולהכניס את הקציצות המטוגנות לרוטב מתקתק שילדים אוהבים. נפלא. תהנו.
 

pirge

New member
קציצות בומבות בשר ותפוחי אדמה

קרוקטים או קציצות בומבות מתפוחי אדמה עם בשר בקר מאת:פירגה מעדן לילדים לקטנים ולגדולים שמים בקערה: 2 תפוחי אדמה שבושלו עם הקליפה עד שרכים. לצנן ולקלף. למעוך חלקית ביד (חלק למעוך לגמרי וחלק להשאיר קצת חתיכות לא מדי גדולות ) להוסיף: בצל קצוץ מטוגן ומוזהב בטיפונת שמן 300 גרם בשר בקר מעורב ביצה מלח,פלפל, פפריקה,קורט קינמון כפית קטשופ 2 כפות פירורי לחם פטרוזיליה קצוצה דק לערבב ולהכין קרוקטים שמנמנים או קציצות גדולות שמנות ותפוחות. לטגן מ-2 הצדדים. אפשר לגוון ולהכניס את הקציצות המטוגנות לרוטב מתקתק שילדים אוהבים. נפלא. תהנו.
 

pirge

New member
סירות תפוחי אדמה ממולא בשר וצנובר- אפוי ברוטב

סירות תפוחי אדמה ממולאים בשר ברוטב אדום - אפוי מאת:פירגה הנכדות שלי מאד אהבו.....ולכולם השאיר טעם של עוד יום לפני ההכנה או כמה שעות לפני....... עוטפים בניר כסף תפוחים די גדולים להשאיר קליפה – אופים כשעה וחצי בחום 180 מעלות עד שיתרככו – אם בודקים אז בעזרת קיסם ולא בעזרת מזלג. מצננים היטב----מקלפים. מכינים את הבשר למילוי: חצי קילו בשר בקר טחון , רצוי מעורב ביצה אחת בצל מטוגן מוזהב 2 כפות מהתוכן של תפוחי האדמה-מעוך היטב פטרוזיליה קצוצה דק מלח פלפל שחור כפית קטשופ כף תבלין גריל עוף או פפריקה מתוקה קינמון רק קורט לניחוח מדהים כמון – רק אם הילדודס אוהבים פירורי לחם לפי הצורך. שהעיסה לא תהיה דלילה. ללוש עם היד . להניח בצד. להכין רוטב אדום : לטגן 2 בצלים קצוצים ולהוסיף: 4 כוסות מים רותחים 4 כפות גדושות רסק עגבניות קורט סוכר כף רוטב צ'ילי כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה כף קטשופ קורט קינמון מלח פלפל שחור כמון כורכום 2 עד 3 כפות גריל עוף או פפריקה מתוקה מרק עוף לטעם להרתיח את הרוטב. לטעום ולשפר טעם. בעזרת כפית בעדינות רבה להוציא חלק מהתוכן של תפוחי האדמה שיהיה (כמו סירה) . להשאיר דפנות מתפוחי האדמה . למלא בנדיבות בבשר. להדק. לטבול את תפוחי האדמה הממולאים בצלחת עם ביצה + קטשופ---- ומשם לצלחת עם פירורי לחם ולטגן במעט שמן ----להשחים היטב מ-2 הצדדים. להניח את הקציצות המטוגנות בתבנית אפיה מלבנית , עמוקה ולצקת מעל את הרוטב במהלך האפיה להרטיב את הקציצות . לאפות כ-30 דקות ולהגיש. אפשר לאפות יותר זמן. תהנו
 

pirge

New member
קובה לבנונית מטוגנת מבורגול

הכינה וצילמה:פירגה
 

pirge

New member
קובה לבנונית לפני טיגון

הכינה וצילמה:פירגה
 

clcl

New member
קובה לבנונית - pirge

מתכון של גרסיה שאימצתי בחום - pirge זה המתכון שלמדתי להכין גם מחמתי החלבית. לקח לי הרבה זמן עד שהגעתי למצב שהקובה לא התפורר ופחות או יותר יצא דק. לדעתי, צריך ללמוד להכין קובה לבנונית מגיל 0. 3 כוסות בורגול (לבקש בורגול לטיגון) משרים 20 דקות בהרבה מים וסוחטים היטב. את הבורגול הסחוט מערבבים עם כוס וחצי קמח רגיל . מוסיפים מלח ופלפל שחור. לשים בצק. מכסה את הקערה שהבורגול לא יתייבש. מכינה כוס מים עם כף שמן ומערבבת. מרטיבה את האצבעות ומגלגלת כדור. מכניסה אצבע לכדור ויוצרת חור (הבצק צריך להיות מסביב דק. )לקח לי הרבה זמן עד שהגעתי לבצק דק. בהתחלה הוא יצא עבה-אבל עדיין טעים.... ממלאים בבשר טחון. את הבשר אני מטגנת עם 5-7 בצלים קצוצים דק. מפוררת כל הזמן עם מזלג שיהיה פירורים.מוסיפה מלח ופלפל שחור. כשאין נוזלים והבשר כמעט יבש.אני מוציאה אותו לקערה. מטגנת צנובר ומוסיפה לתערובת הבשר. צריך לסגור את הקובה הממולא בכף היד לצורת קציצה מאורכת. אני מקפיאה לא מטוגן . מהכמות הזו יוצא לי 35 קובה.
 

pirge

New member
מתכון חדש לקובה../images/Emo41.gif../images/Emo3.gif יותר עדכני

קובה לבנונית מטוגנת - מחר צילום עדכני וטרי..... מאת גיסתה של פירגה הביאה לפורום:פירגה כמות: כ-80 קובות לשים בקערה גדולה קילו בורגול מבושל (לבקש במעדנייה בורגול לקובה לבנונית מטוגנת) להשרות בהרבה מים קרים 20 דקות ולסחוט מהמים. להוסיף לבורגול הסחוט 2\1 2 כוסות קמח רגיל שקית אבקת אפיה 2\1 כוס שמן מלח לטעם ללוש למעין בצק. לכסות את הקערה במשך ההכנה במגבת לחה. מלית בשר וצנובר: לטגן 3 בצלים קצוצים להזהיב להוסיף 2\1 קילו בשר כבש או מעורב בקר וכבש ולערבב כל הזמן שיהיו פירורים לתבל במלח פלפל שחור ומעט קינמון להוציא את הבשר לקערה באותה מחבת בלי להוסיף שמן לטגן 50 גרם צנוברים – להזהיב תוך כדי הקפצה לערבב את הצנובר עם הבשר ולצנן. הצמחונים--- ימלאו בפטריות מטוגנות בבצל וצנובר. או ב- "פירה" תפוחי אדמה עם בצל מטוגן להכין בצד כוס מים מהולים בכף שמן להכין כדורים ועם אצבע רטובה לעשות בור בבצק למלא ולסגור להניח על מגש טיפונת משומן לסדר את הקובה בקופסאות כשבין השכבות מפריד ניר אפיה לטגן את הכמות הרצויה בשמן חצי עמוק. שרק חצי קובה יהיה בתוך השמן לגלגל ולהשחים מכל הצדדים. להגיש עם סלט קטן, טחינה וצנון בנענע. תהנו
 

pirge

New member
מתכון חדש לקובה../images/Emo41.gif../images/Emo3.gif יותר עדכני

קובה לבנונית מטוגנת - מחר צילום עדכני וטרי..... מאת גיסתה של פירגה הביאה לפורום:פירגה כמות: כ-80 קובות לשים בקערה גדולה קילו בורגול מבושל (לבקש במעדנייה בורגול לקובה לבנונית מטוגנת) להשרות בהרבה מים קרים 20 דקות ולסחוט מהמים. להוסיף לבורגול הסחוט 2\1 2 כוסות קמח רגיל שקית אבקת אפיה 2\1 כוס שמן מלח לטעם ללוש למעין בצק. לכסות את הקערה במשך ההכנה במגבת לחה. מלית בשר וצנובר: לטגן 3 בצלים קצוצים להזהיב להוסיף 2\1 קילו בשר כבש או מעורב בקר וכבש ולערבב כל הזמן שיהיו פירורים לתבל במלח פלפל שחור ומעט קינמון להוציא את הבשר לקערה באותה מחבת בלי להוסיף שמן לטגן 50 גרם צנוברים – להזהיב תוך כדי הקפצה לערבב את הצנובר עם הבשר ולצנן. הצמחונים--- ימלאו בפטריות מטוגנות בבצל וצנובר. או ב- "פירה" תפוחי אדמה עם בצל מטוגן להכין בצד כוס מים מהולים בכף שמן להכין כדורים ועם אצבע רטובה לעשות בור בבצק למלא ולסגור להניח על מגש טיפונת משומן לסדר את הקובה בקופסאות כשבין השכבות מפריד ניר אפיה לטגן את הכמות הרצויה בשמן חצי עמוק. שרק חצי קובה יהיה בתוך השמן לגלגל ולהשחים מכל הצדדים. להגיש עם סלט קטן, טחינה וצנון בנענע. תהנו
 
למעלה