בורקס בשר - בצק עלים
בורקס עלים במלית בשר וצנובר ברוטב פטריות מאת: פירגה ריבועי בצק עלים מעדנות 10X10 מלית בשר: 2\1 קילו בשר טחון מעורב בקר וכבש או בקר ועוף 3 בצלים קצוצים 50 גרם צנובר מושחם במחבת (מיד אחרי טיגון הבשר) לא להוסיף למחבת עוד שמן. מלח פלפל שחור פפריקה כמון פטרוזיליה קצוצה טריה לטגן ב-4 כפות שמן את הבצלים ולהזהיב—להוסיף את הבשר תוך כדי בחישה מתמדת לקבלת פירורים פירורים. להוסיף את התבלינים והצנובר ולכבות את הלהבה. לקרר. להניח על השיש ריבוע בצק ללא רידוד ולמלא בנדיבות במלית לכסות בריבוע נוסף ולהתחיל להדק את 2 הריבועים זה לזה בצביטות עד שמהודק היטב ומקבלים צורה של ריבוע. מניחים על ניר אפיה ומברישים ביצה.אפשר לפזר שומשום. אופים על ניר אפיה בחום 175 כ-35 דקות או עד שמשחים מכינים רוטב: מטגנים 2 בצלים חצויים ופרוסים ומזהיבים. מוסיפים 300 גרם פטריות טריות חתוכות מטגנים ביחד עד שהפטריות יזהיבו מעט לתבל במלח, פלפל,אגוז מוסקט ,2-3 כפות יין יבש, כפית מרק פטריות.מים לפי הצורך. מיד כשהבורקס יוצאים מהתנור---- לצקת מהרוטב החם בנדיבות ולהגיש. תהנו
בורקס עלים במלית בשר וצנובר ברוטב פטריות מאת: פירגה ריבועי בצק עלים מעדנות 10X10 מלית בשר: 2\1 קילו בשר טחון מעורב בקר וכבש או בקר ועוף 3 בצלים קצוצים 50 גרם צנובר מושחם במחבת (מיד אחרי טיגון הבשר) לא להוסיף למחבת עוד שמן. מלח פלפל שחור פפריקה כמון פטרוזיליה קצוצה טריה לטגן ב-4 כפות שמן את הבצלים ולהזהיב—להוסיף את הבשר תוך כדי בחישה מתמדת לקבלת פירורים פירורים. להוסיף את התבלינים והצנובר ולכבות את הלהבה. לקרר. להניח על השיש ריבוע בצק ללא רידוד ולמלא בנדיבות במלית לכסות בריבוע נוסף ולהתחיל להדק את 2 הריבועים זה לזה בצביטות עד שמהודק היטב ומקבלים צורה של ריבוע. מניחים על ניר אפיה ומברישים ביצה.אפשר לפזר שומשום. אופים על ניר אפיה בחום 175 כ-35 דקות או עד שמשחים מכינים רוטב: מטגנים 2 בצלים חצויים ופרוסים ומזהיבים. מוסיפים 300 גרם פטריות טריות חתוכות מטגנים ביחד עד שהפטריות יזהיבו מעט לתבל במלח, פלפל,אגוז מוסקט ,2-3 כפות יין יבש, כפית מרק פטריות.מים לפי הצורך. מיד כשהבורקס יוצאים מהתנור---- לצקת מהרוטב החם בנדיבות ולהגיש. תהנו