בורקס טורקי חלומי

Paris

New member
דג בתנור

אני זקוק למתכון פשוט אך איכותי ומהיר לביצוע של דג בתנור ברוטב שמבוסס על יין לבן. לימון חומץ חרדל ירקות (עגבניות חובה!) שיתאים לנסיכת הנילוס .בקלה. ודניס. אני מעונין בטעם מודגש על גבול החריפות . תודה
 

Paris

New member
דג ממולא

הכנתי אותו אתמול והחלטתי לשתף אתכם בחוויה. מטגנים פטריות קצוצות טריות עד להשחמה לוקחים פילה דג(מתאים לרוב דגי מים מתוקים) קוצצים לריבועים קטנים מקפיצים במחבת עם הפטריות מוסיפים שום קצוץ ועשבי טיבול מתבלנים לפי הטעם ומורידים מהאש. כעת לוקחים פילה דג ושוטחים אותו. לוקחים מהמילוי ושמים על אחד הקצוות כף או שניים ומגלגלים וסוגרים בקצוות מעט עד שנוצר כמין סיגר ממולא כעת מחממים שמן במחבת עמוקה טובלים את הדג בביצה טרופה לאחר מכן שמים בצלחת פירורי לחם כף אבקת מרק בטעם בצל ומעט מלח ואבקת שום טובלים את הדג בפירורים ומטגנים עד להשחמה. מגישים חם עם פרוסות בגט מטוגנים מעט בשמן זית . מעדן! בתיאבון
 

Paris

New member
בורקס טורקי חלומי

קל להכנה.מרדדים רצועה מקומחת של בצק עלים לעלה של 10ס"מ על 60 ס"מ מכינים לכל בורקס רצועה כזו. מכינים מילוי מטגנים עלי תרד קצוצים דק מגררים חבילת גבינה קשה מלוחה (צפתית .חרמון)לאחר טיגון קל מוסיפים את פירורי הגבינה ומערבבים עד שהגבינה נמסה ומסירים מהאש. מניחים פס מהמילוי לאורך רצועת הבצק באמצע מברישים את קצוות הבצק לאורכם בחלמון ביצה(הצהוב)סוגרים ומהדקים עד שנוצר סיגר בצק ממולא לאחר מכן מברישים צד אחד לאורך בחלמון ומגלגלים באליפסה סביב עד שנוצר כעין מלבן מברישים בביצה מלמעלה מניחים בתנור עד שמשחים החלק התחתון ואז הופכים עד ששני הצדדים מושחמים. לאחר מכן מוציאים לצינון כ10 דקות פורסים עם סכין לעובי ופותחים מורחים מעט טחינה סלט עגבניות ערבי וביצה קשה או חמינדס בפרוסות מפזרים פלפל שחור ומלח סוגרים מניחים על צלחת אישית פורסים לרבעים מניחים 3 מלפפונים חמוצים ובתיאבון!
 
למעלה