בורקס מבצק עלים במילוי בשר טחון

בורקס מבצק עלים במילוי בשר טחון

הכנתי בורקס מבצק עלים במילוי בשר טחון ופטריות מה אומר לכם יצע מעולה אצלי מאד מאד אוהבים את הבורקס הזה והוא בקושי נשאר יום אחד ממולץ בחום לנסות מצרכים: חבילת בצק עלים שהופשרה כל הלילה במקרר חצי ק` בשר טחון בצל קצוץ 6 שיני שום קצוצות מלח פלפל שחור פלפל אדום מרק עוף ואני מוסיפה לתערובת פטריות קצוצות מקופסת שימורים אופן ההכנה: שמים שמן במחבת ומכניסים את הבצל הקצוץ ואת השום הקצוץ ומזהיבים. אחר כך מכניסים את הבשר הטחון ומפוררים אותו וממשיכים בטיגון תוך כדי עירבוב מתמיד של הבשר עם הבצל והשום אחרי שהכל מבושל טוב טוב מתחילים עם התיבול טועמים ורואים עם צריך להוסיף עוד משהו. אני אוהבת בשלב הזה להוסיף חופן פיטריות קצוצות מקופסת שימורים מוסף מאד לטעם . ממשיכים לערבב עוד קצת וסוגרים את אש בנתיים פותחים את בצק העלים ומרדדים אותו על משטח מקומח {רצוי על השיש} אני חותכת את הבצק ל 2 ועושה 2 רולדות של הבורקס אחרי שרחדדנו את החצי הראשון לוקחים חצי מהמלית של הבשר ושמים לאורך הבצק בצורה כזאת
 
לאחר מכן מגלגלים את הבצק

ומהדקים משני צידיי הבצק ומורחים ביצה מעל {אפשר להוסיף שומשום מעל}
 
וככה עושים גם לרולדה

השניה בדיוק אותו דבר מכניסים לתנור על חום 180 מעלות ומחכים שהבורקס יזהיבו. כך נראה הבורקס מבפנים
 

chefi

New member
מתכון פשוט ונפלא וקסום

יש עוד המון אופציות למילוי בצק עלים בשיטה הזו. אצלי בבית גדלו על מילוי של פירה מתובל בתוספת פטריות. וכשהכל היה מוכן שפכנו על המנה רוטב פטריות חם... זה נשמע כמו מנה משנות השמונים אבל עדין טעימה מאד. כמובן שגם פה הילדים יכולים לעזור בלשטח מעט את בצק העלים (גם בידים נקיות), מעיכת תפוחי האדמה, סידור המסה על הבצק וגילגולו לרולדה. בתאבון.
 
למעלה