מתכון לקרם פטיסייר
קרם פטיסייר
חומרים :
¼ ליטר חלב
3 חלמונים
65 גרם סוכר (1/3 כוס בערך)
10 גרם קמח (כף גדושה בערך)
10 גרם קורנפלור (כף גדושה בערך)
מקל וניל חצוי לאורכו
הכנה :
מרתיחים את החלב ומקל הוניל בסיר,טורפים את החלמונים, הקורנפלור והסוכר בקערה נפרדת.
מצננים מעט את החלב,מוזגים לקערה תוך טריפה מהירה להשוואת טמפרטורות. מחזירים לסיר,מבשלים 4-3 דקות תוך טריפה על אש קטנה עד הסמכה, מסירים מהאש, מגרדים את גרגרי הוניל לקרם.
את מקל הוניל עצמו אפשר לשטוף, לייבש על מגבת נייר ולהשתמש בו להכנת סוכר וניל.
מכסים את הקרם בניילון נצמד שנוגע בקרם עצמו (למניעת יצירת קרום). מצננים את הקרם לטמפרטורת החדר ושמים עוד שעתיים במקרר.