בורקס עם קרם וניל

jenjen90

New member
בורקס עם קרם וניל

היי,
אני רוצה להכין בורקס עם קרם וניל בתוכו,
אתם יודעים אולי איזה סוג של קרם וניל אני צריכה להכין שהישאר גם קרמי אחרי שאשים אותו בתנור?
כי בבוקר אני לא יכולה להזליף לאחר ההכנה...
 

bali

New member
מנהל
הייתי ממלאת בקרם פטיסייר

אם את צריכה מתכון, אצרף לך.
 

jenjen90

New member
שאלה,

קרם פטיסייר ישאר קרמי אחרי שאכניס אותו לתנור עם הבורקס?
 

bali

New member
מנהל
הקרם יישאר רך

ובכל מקרה, זה הקרם היחיד שאני מכירה שיתאים לאפייה והוא בטעם וניל.
גם אם הוא קצת מתמצק, הוא לא מתקשה.
 

bali

New member
מנהל
בשמחה.

כשהקרם מתקרר הוא מתמצק קצת. לפני השימוש בו רצוי לטרוף אותו טוב עם מטרפה ידנית כדי שיהיה חלק יותר ונוח למילוי המאפים.
 

bali

New member
מנהל
מתכון לקרם פטיסייר

קרם פטיסייר

חומרים :
¼ ליטר חלב
3 חלמונים
65 גרם סוכר (1/3 כוס בערך)
10 גרם קמח (כף גדושה בערך)
10 גרם קורנפלור (כף גדושה בערך)
מקל וניל חצוי לאורכו

הכנה :
מרתיחים את החלב ומקל הוניל בסיר,טורפים את החלמונים, הקורנפלור והסוכר בקערה נפרדת.
מצננים מעט את החלב,מוזגים לקערה תוך טריפה מהירה להשוואת טמפרטורות. מחזירים לסיר,מבשלים 4-3 דקות תוך טריפה על אש קטנה עד הסמכה, מסירים מהאש, מגרדים את גרגרי הוניל לקרם.
את מקל הוניל עצמו אפשר לשטוף, לייבש על מגבת נייר ולהשתמש בו להכנת סוכר וניל.
מכסים את הקרם בניילון נצמד שנוגע בקרם עצמו (למניעת יצירת קרום). מצננים את הקרם לטמפרטורת החדר ושמים עוד שעתיים במקרר.
 
למעלה