בורקס תפוח אדמה עם רוטב פטריות חם

ChatTV6

New member
בורקס תפוח אדמה עם רוטב פטריות חם

שלום! אני מחפשת את המתכון של הדבר הבא: בדר"כ באולמות או במסעדות מגישים בוקרס תפו"א גדול עם רוטב מעל. עד כמה שידוע לי הרוטב הוא בעיקרו מפיטריות שמפיניון טריות. אני אשמח לקבל מתכון עד לכניסת השבת ואם לא , אז אפשר גם אחרי, מחכה בהתלהבות למתכון, שתיהיה לכולם שבת שלום.
 

יוכי68

New member
הכי פשוט וקל..........

להפשיר מעט בצק עלים..............לבינתיים לבשל במים 3-4 תפו"א בינוניים ללא הקליפה עד לריכוך.........לסנן ולמעוך לפירה. לטגן בצל קצוץ ולהוסיף לפירה כולל השמן (ככף שתיים). לתבל במלח, א. מרק, מעט כורכום, פלפל שחור/לבן, אפשר להוסיף אגוז מוסקט - מעט. לחתוך את בצק העלים לריבועים גדולים, למלא במלית ולסגור. למרוח ביצה טרופה + שומשום. לרוטב: בסיר קטן - לטגן בצל עד להזהבה, להוסיף פטריות טריות/משומרות ולטגן קלות, להוסיף כרפס קצוץ, מעט מלח, פלפל , כורכום(אם רוצים), מעט א. מרק וככוס מים עד כוס וחצי - לבשל מס' דקות עד להסמכת הרוטב. תהנו.
 

רותי410

New member
יאמי!!! אני דווקא מתה על זה כשזה

מןווה ברוטב קורקבנים. שבת שלום לכולם
 

רותי410

New member
מלווה, סליחה. ונראה לי שרוטב הקורקבנים

מבושל כמו רוטב פטריות, לא? יש מצב שמסמיכים בקמח?
 

pirge

New member
בורקס מבצק עם בטטה במלית תפוחי אדמה

מאפה בצק בטטה במלית תפוחי אדמה-חדשו pirge / בישול לילדים [מצורף קובץ jpg] ו 13:32 | 28/10/07 בורקס/קניש תפוחי אדמה בבצק בטטות מקור:פירגה ניתן להכין בצורת בורקס רגילים או כדורים ממולאים או בצורת שבלול מסביב לתבנית עגולה או בצורת כרוכיות או בצורת סיגרים. (תלוי בסוג הבצק שאתם בוחרים) בצק בטטות: 2\\1 2 כוסות קמח 200 גרם מרגרינה לאפיה=חמאה רכה שקית אבקת אפיה מיכל שמנת חמוצה כף חומץ חלמון ביצה בטטה קטנה מקולפת -מבושלת ורכה –מעוכה לפירה מלח לטעם ללוש לבצק נעים לחלק ל-3 כדורים אפשר לשים שעה במקרר –לא חובה מלית תפוחי אדמה: 6 תפוחי אדמה גדולים מבושלים בקליפה – לצנן לקלף לשים בקערה ולהוסיף: ביצה שלמה+חלבון 3 בצלים קצוצים מטוגנים ב-4 כפות שמן קנולה (להוסיף גם את השמן) פטרוזיליה בצל ירוק מלח ופלפל 2-3 כפות קמח רגיל ללוש היטב ביד – אפשר להשאיר חתיכות רכות של תפוחי אדמה לרדד את הבצק בעזרת קמח (גם על המערוך) אפשרויות תיבול: כורכום,פפריקה,אבקת מרק פטריות או בצל אפשרויות לתוספות: טונה: פטריות:תירס:גרגרי חומוס מבושלים:אפונה וגזר:קוביות בטטה אפשרות להגיש עם רוטב פטריות/קורקבנים תהנו
 

pirge

New member
רוטב פטריות גם לבורקס

רוטב פטריות/פירגה 2 בצל קצוץ 250 גרם פטריות טריות חתוכות 1 שמנת מתוקה כפית אבקת מרק פטריות 4 כפות שמן זית 2 שיני שום כתושות מעט אבקת פלפל שחור כף רוטב צ'ילי לטגן בשמן הזית את הבצל והשום. להוסיף פטריות ולטגן. כשהכל בגוון זהוב- להוסיף תבלינים ולערבב. בסוף להוסיף שמנת מתוקה.לבחוש כל הזמן. לצמצם מעט את הרוטב לטעום ולשפר טעמים תהנו
 
למעלה