בושה בפאנל מועמדים אתמול בהרצליה

בושה בפאנל מועמדים אתמול בהרצליה

שלום לכל חברי הפורום וקוראיו, על כל התומכים והמתנגדים למועמד זה או אחר. אתמול בערב, יום שלישי, הוזמנתי לכנס של עמותת ה"ן (הרצליה נשים) באולם אשכול פיס של חט"ב זאב. הכנס כלל בין השאר פאנל של המועמדים/ות לראשות עיריית הרצליה. אינני מכירה אף אחד או אחת מהם, ועדיין לא השתתפתי באף חוג בית (למרות שאני בהחלט מתכוונת לעשות זאת בעתיד). ברצוני לומר לכם - הפעילים כל כך והדואגים לעתיד העיר - שמה שראיתי אתמול בפאנל היה פשוט בושה וחרפה לעיר הנהדרת שלנו. אולי היה אפשר לשאול את המועמדים שאלות טובות יותר, אך גם על השאלות שנשאלו לא ענה כמעט אף אחד לעניין. פשוט אנשים בתת-רמה. אני לא מאמינה בכלל שאלה האנשים ששואפים לעמוד בראשות עירייה כלשהי - ובטח שלא בעיר כמו הרצליה. התחמקו משאלות (חשובות כמו מימון בחירות, חזון לעתיד וכו'...) היחידות שענו לעניין היו גרמן ורשפי, וכדי שלא תגידו שאני אומרת זאת כיוון שהן נשים, אוסיף שגם שמואל סעדיה ענה מדי פעם לעניין ובצורה אינטליגנטית. דני פלטי, שלצערי יצא לי להכירו לראשונה אתמול, דיבר באופן מעליב כלפי ציבור הנשים. איזו חוצפה - בכנס של עמותת נשים! לא האמנתי למשמע אוזני. אוריאלי אמנם נראה אדם רציני אך לא יותר מזה. אני לא מבינה מדוע הוא מתמודד שוב (ואם יש כאן בפורום תומכים שלו אז אשמח אם יספרו לי על תוכניותיו לעתיד העיר). אל השאר לא אתייחס כיוון שלמרות התמצאותי הדלה בפוליטיקה אני יודעת שאין להם סיכוי. ובקשר לשלושה שציינתי: סעדיה, כפי שאמרתי, ענה לעניין אך לא שכנע אותי. אולי הייתי מצביעה לרשפי אם היא לא הייתה מלכלכת כל כך את העיר. כשהיא הצהירה על התמודדות שמחתי שיש אלטרנטיבה לגרמן, אך אחרי אתמול בערב אני חוששת שהיא דומה מדי לשאר המועמדים מבחינת חוסר יושר ואי-שמירה על החוק. אני חיה כבר שנים רבות בהרצליה, ויש בה דברים שאני אוהבת יותר ודברים שאני אוהבת פחות. גם בקדנציה של גרמן היו דברים שלא אהבתי בכלל, אבל אני נזכרת במה שהיה כאן קודם. נזכרת ומפחדת. מפחדת שרוב המועמדים (אולי גם רשפי) יחזירו לכאן את שלטון לנדאו מבחינת הסגנון ומבחינת הנדל"ן. נשאר לי רק להסתמך על מה שאני מכירה ממערכת החינוך ולבחור בגרמן, ולקוות שתעשה בתחומים נוספים את מה שעשתה בחינוך. אלך לחוגי בית שלה ושל רשפי, ואחליט.

Salem

New member
הדרך הכי טובה להחליט

היא באמת ללכת לחוגי בית של גרמן ורישפי ולראות מי מציע לך יותר. בנוסף כנראה תפול לידיך עוד הזדמנות לשאול ולגלות.

EmperorMollari

New member
בושה וחרפה

גם אני נכחתי בפאנל של ה"ן. זו הייתה בושה לראות את פלטי השוביניסט מדבר באופן פוגעני ומלגלג על צביור המורים והנשים בישראל. הוא חשף את פרצופו האמיתי, שיקר בעזות מצח בנוגע לנתוני הזכאות לבגרות והחינוך בעיר, העליב את הקהל והביא להקת מעודדים צמודה שהפריעה לכל האחרים לדבר. פני המועמד כפני הקמפיין שלו: מלוכלך. כמו-כן, המועמדים אורית רשפי, דני פלטי ועוזי לבצור סירבו למסור את פרטי תקציב הבחירות שלהם ומקורות המימון שלהם לאחר שעלתה שאלה זו בקהל והופנתה לכלל המועמדים. יהודה אוריאלי, שהשיב על השאלה, הודה קבל עד ועדה כי הוא מפר את חוק מימון הבחירות. הוא הכריז כי תקציב הבחירות שלו עומד על 650,000 ש"ח. מעבר לעובדה שזהו סכום מצחיק, ששני שלטי החוצות הענקיים שהציב אוריאלי מעל נתיבי איילון יגמרו בתוך חודש, מימון הבחירות המגיע לסיעתו של אוריאלי, שמנתה 2 חברים במועצה היוצאת, הוא 170,000 ש"ח לכל חבר מועצה, כלומר רק 340,000 ש"ח. לסיעה המונה עד 3 חברים מותר להוציא לפי החוק עד 150% מתקציב זה, כלומר 510,000 ש"ח. ואילו מר אוריאלי הודיע על תקציב בחירות גדול כמעט בשליש מן המותר לו! הוא הודה שהוא עבריין! רק יעל גרמן הודיעה במפורש כי המימון שלה הוא אך ורק מימון הבחירות שמגיע לה לפי 8 חברי מועצה בקדנציה היוצאת. היא הודיעה עוד כי הערבות לסכום זה הועמדה על ידי מפלגת מרצ, שהיא סיעת אם רשמית ומוכרזת של רשימת גרמן, ששמה מופיע גם על פתקי ההצבעה. גרמן הודיעה כי אינה מתכוונת לקבל תרומות, אפילו יהיו הן תרומות חוקיות (כלומר, עד 1800 ש"ח לבית אב). מעבר לכך, הפאנל התנהל כולו ברמה ירודה. המועמדים הטוענים לכתרה של גרמן הפגינו רדידות, שוביניזם, טיפשות וזלזול באינטיליגנציה של הקהל. כל מה שגרמן הייתה צריכה לעשות הוא לשבת בשקט ולתת לכל הקרקרנים הללו ללהג ולחשוף את פרצופם בפני הקהל. הם אינם מתקרבים לקרסוליה ברמה האישית. היחידה שבאמת עשתה רושם יותר טוב מהאחרים היא רשפי. עם זאת, היא ברחה בסוף השאלות המוכנות מראש כביכול לחוג בית שכבר קבעה מראש, ונמנעה מלקבל שאלות מן הקהל. כמו-כן, מספר שתיים שלה, שמעון הייבלום, נעדר מן האירוע (בניגוד ליסעור של גרמן או בללי של פלטי). הייתכן כי יש צרות בגן העדן? נקווה שלרשפי יישאר כסף אם סולל-בונה ימשכו את תמיכתם...

עוד חסיד שוטה

כדאי שתלמד/י את החוק לפני שתקבע/י בבטחון של חסיד שוטה מי מפר את החוק. מימון הבחירות עומד על כ- 200 אלף ש' לכל חבר מועצה שייבחר (ולא שנבחר בעבר) ותקרת התרומה החוקית על 5,000 ש'. גרמן באמת אינה זקוקה לתרומות, אבל... (וזה אבל גדול מאוד) האם תזכה להכניס למועצה 8 מנציגיה? כי רק אם התשובה לשאלה זו חוקית יהיה תקציב הבחירות הענקי שלה חוקי. המפלגה בוודאי תדרוש את המגיע לה לאחר הבחירות, ושוב נראה את המצעד של עסקני מרץ מכל הארץ שצריך למצוא להם סידור עבודה. והכל על חשבוננו. מי שנהנה ממימון מפלגתי יהיה חייב למפלגה. זה ברור, אבל חסידים שוטים לא מתענינים באמת, האמת ממילא נקבעת לפי גרמן. זה נראה לך מוסרי לשרוף 1.8 מיליון שקל על מסע בחירות לעיר קטנה? בכסף הזה אפשר היה לעשות דברים טובים יותר. האם המודעות בעמוד הראשון של עיתון הארץ אינן מצביעות על אובדן חוש מידה? חולדאי לא פרסם מודעות בעיתונות הארצית ואני בספק אם יבזבז בת"א כל כך הרבה כסף כמו גרמן. תחשוב על זה חסיד שוטה.

EmperorMollari

New member
העובדות

לא אדרדר לרמת השיח הירודה והמעליבה בה נקטת של כינויי שמות גנאי. אתייחס לעובדות. הנתונים המדוייקים שמפורסמים כמעט בכל יום בעיתונות הארצית הם שכל חבר מועצה ***מכהן*** מעניק 170,000 ש"ח לסיעה איתה הוא הזדהה. איך אפשר לממן לפי חברי המועצה שעוד לא נבחרו? זהו אבסורד מגוחך. מה שנכון הוא שאם סיעה לא מצדיקה את מימון הבחירות שלה, כלומר לא מכניסה את המספר הזה של חברי מועצה במועצה החדשה, עליה להחזיר את הכסף. לכן, מרצ העמידה את הערבות. יעל גרמן עצמה לא חתומה על דבר ולא חייבת דבר לאף-אחד. לגבי טענותיך על אנשי מרצ, האמת היא שגרמן סירבה לתת לאנשי מרצ משרות בהרצליה לאחר הבחירות הקודמות ועל כך ספגה ביקורת במפלגתה שלה. עם זאת, היא עמדה על דעתה. פרט לסגן ראש העיר, יונתן יסעור, שנבחר ברשימתה של גרמן, אין אף עובד בעירייה ששייך למרצ. אפילו חברי המועצה האחרים ברשימתה הרי פועלים בהתנדבות כמו כל חבר מועצה. לכן, אין שחר לטענותיך חסרות הבסיס. בנוסף, פרסום מודעה בעיתון הארץ עולה פחות מפרסום הודעה בקול הרצליה. אני מציע לך לבדוק זאת באורח עצמאי ולגלות שזו האמת. אם מנהל קמפיין הבחירות של גרמן הגיע למסקנה שפרסום כזה אפקטיבי, והוא עומד במימונו הלא גדול מתוך תקציב הבחירות החוקי, על מה יש להלין? אם זה אפקטיבי או לא אפשר להתווכח, אבל זו לא בעיה שלי או שלך. יעל גרמן, בניגוד לאחרים, חוסכת כספים רבים ע"י כך שאינה מפרסמת בשלטי חוצות, אינה תולה שלטים במקומות בלתי-חוקיים, שמוסרים כחוק ע"י פקחי העירייה ומוחלפים כל הזמן, ואינה משלמת שכר לרוב פעיליה שהם מתנדבים שמאמינים בה. לגבי תקרת התרומה החוקית לבית אב -היא עומדת על 1800 ש"ח לפי החוק וגם זאת אני מציע לך לבדוק בפרסום הרשמי של וועדת הבחירות של משרד הפנים שמופיע בעיתונות כמעט מדי יום. גרמן הודיעה כי לא תקבל תרומות, אפילו תהיה הן חוקיות, כיוון שהיא אינה רוצה להיות חייבת דבר לאף-אחד פרט לציבור שבחר אותה.

לא היתה לה ברירה../images/Emo6.gif

אחרי הנזקים של ביריה אין ברירה וצריך לספר לכל עם ישראל כי גרמן עם הפנים לתושב. בהרצליה כבר לא מאמינים לזה. אז לפחות שיאמינו לזה בטבריה

Salem

New member
השמעת כבר

שהוד מלכותה גרמן מקורבת לה"ן, והיא קיבלה את השאלות מראש
יש הרבה חשדות לכך.

EmperorMollari

New member
זה פשוט לא נכון

השמועה ששמעת היא בדיוק כזו - שמועה. יעל גרמן לא קיבלה את השאלות מראש. מעבר לכך, חלק מן השאלות הופנו מן הקהל ולא היו ידועות לאף-אחד מראש, גם לא למארגנים. אפשר לחשוב שהשאלות היו לא צפויות... שאלה על אפליה מתקנת לנשים באירוע של עמותת מנהיגות נשים? הפתעה גדולה. שאלה על החינוך בהרצליה? הפתעה גדולה. שאלה על תוכניות לעתיד בעיר? הפתעה גדולה. גרמן לא ממש צריכה לדעת מראש את השאלות האלה כדי לדעת כיצד להשיב... והיא היחידה שהשיבה באורח רציני, רגוע ועובדתי.

foufoune

New member
אנא צרי קשר עם מטה יעל גרמן

שלום רב , גם אני הייתי אתמול בפאנל , אך איני אובייקטיבית ןאני לחלוטין שייכת למטה של גרמן , אני שותפה לדעותייך הכלליות וההתרשמות משאר המועמדים, ואשמך להזמינך לבוא לחוג בית ולשמוע ללא הפרעות את כל הדברים שגרמן עשתה ומתכננת לעשות בקדנציה הבאה. אשמח גם אם תלכי לחוג בית של רישפי על מנת שתוכלי לגלות בעצמך את ההבדלים הרבים בין הסגנונות, ויותר אשמח עם תדרשי מרישפי תשובה ( מה שלא נתנה אתמול , בניגוד לגרמן ) מי מממן אותה וכמה כסף היא משקיעה בפרסום החוצות , שלטים ואוטובוסים שלא לדבר על פוסטרים על עצים , עמודי חשמל וכל ביניין ברחוב סוקולוב. בטוחה שתעשי את ההחלטה הנכונה. טלפון המטה של יעל גרמן 9512924-09

למעלה