בו,
כתבתי הודעה, ארוכה מרגשת והכל, היא נמחקה. שואת תפוז. ועכשיו? מהתחלה? אולי כמעט ובערך, הנה זה בא. כרגע בחיי אני עושה כלום ושומדבר, בין ימי בצפר המייגעים שתמו ועד לצבא הגדול והחזק שיקח אותי לשורותיו הירקרקות. אי אז בימי כיתה ז´ הרחוקים החלטתי על צמחונות אידיאולוגית, איפהשהוא במהלך יב´ שטיפות מוח אידיאולוגיות וחברים טובים (כל קשר בינם לבין נוער מרצ אינו מקרי בהחלט) הובילו אותי לשמונה חודשים של טבעונות. תפריט לא מאוזן בעליל (במבה, ספגטי, ביסלי) הוביל לכשל מערכות כולל ולחזרה לצמחונות הקלילה. לפני שבוע ויום התחלתי את ניסוי המזון הלא מעובד שלי. לא רק פירות וירקות (למרות שהם עיקר התפריט) אלא גם דגנים וקיטניות, מזון מלא ואורגני, בקיצור, אחלה יופי. אפילו הצעתי למנהלת הפורום
להצטרף לניסיון, אבל היא העדיפה להתחבא מאחורי עמודים ולהעמיד פני חולה
. בכל אופן, השבוע הראשון עבר בהצלחה יתרה, ממש נהנתי, ונדמה לי שהגוף אומר תודה. אבל הקאצ´, תמיד יש קאצ´. אף פעם לא הפריע לי שאנשים סביבי טורפים את הבשר שלהם, אולי זה האבא מוונצואלה שהרגיל אותי לראות סטייקים וצ´וריסס בכל פינה בפריזר אולי סתם אפעם לא מצאתי את ההרגל הזה מושך מדי. בטבעונות מצאתי תחליפים, הם ליקקו את הגבינה שלהם ואני את שלי, הם שתו את החלב-סבל שלהם ואני את הצוריאל שלי, הסתדרתי. אבל עכשיו זה נורא מוזר, לא תזונתית, פסיכולוגית. המקרר מלא במזון מעובד, הפריזר גם. הארון של הממתקים, הארון של הממרחים, הארון של הקפה. ולי נותרה קערת הפרות, מגירת הירקות במקרר ועוד כמה שקיות עדשים ואורז מלא. ונפלא ומלבלב לי אוכלית, אבל פסיכולוגית אני קרובה לטירוף והם לא מפסיקים לבלוע. מה עושים?
כתבתי הודעה, ארוכה מרגשת והכל, היא נמחקה. שואת תפוז. ועכשיו? מהתחלה? אולי כמעט ובערך, הנה זה בא. כרגע בחיי אני עושה כלום ושומדבר, בין ימי בצפר המייגעים שתמו ועד לצבא הגדול והחזק שיקח אותי לשורותיו הירקרקות. אי אז בימי כיתה ז´ הרחוקים החלטתי על צמחונות אידיאולוגית, איפהשהוא במהלך יב´ שטיפות מוח אידיאולוגיות וחברים טובים (כל קשר בינם לבין נוער מרצ אינו מקרי בהחלט) הובילו אותי לשמונה חודשים של טבעונות. תפריט לא מאוזן בעליל (במבה, ספגטי, ביסלי) הוביל לכשל מערכות כולל ולחזרה לצמחונות הקלילה. לפני שבוע ויום התחלתי את ניסוי המזון הלא מעובד שלי. לא רק פירות וירקות (למרות שהם עיקר התפריט) אלא גם דגנים וקיטניות, מזון מלא ואורגני, בקיצור, אחלה יופי. אפילו הצעתי למנהלת הפורום