כן הגנים פה ממש יקרים ../images/Emo3.gif
גן עולה לילד אחד, כ- 200$ לשבוע!!!!! לשני ילדים עושים קצת הנחה.... אנחנו נמצאים במדינת קונטיקט בעיר: New Haven בטח לא שמעת עליה... אני הולכת עם הילדים בבוקר לכל מיני משחקיות כאלו שמפעילות תוכניות לילדים והוריהם ביחד. ואכן נוכחתי לדעת שיש הרבה אימהות שבחרו להישאר עם ילדיהן בבית. לא שאלתי אם זה מטעמי תקציב. אבל ברור לי שבהרבה מקרים הן עושות זאת כי זה הדבר הנכון לעשות מבחינתן. כנראה שהבעל מרוויח מספיק כדי לכלכל משפחה, והן מבחינתן רוצות לגדל את הילד בעצמן. והנה יש תוכניות מיוחדות שאפשר בהן להפגיש ילדים עם ילדים בגילם. התוכניות בנויות ממש כמו בגו, משחקים, אחר כך חטיף, אחר כך שעת סיפור, וכו´. רק שהאמא נשארת עם הילד כל הזמן. בדיוק היום הלכתי לראות גן ילדים לשנה הבאה. נראה נחמד, לא יודעתאם הרבה יותר שונה מהארץ...יש המון הפעלות. יש רשימת נושאים לימודיים, וכו´. יש הפעלות לימים מסויימים, למשל ביום שיש שלג בחוץ, כולם יוצאים החוצה עם מגפיים וחרמוניות לשחק בשלג...
וכו´. אמרו לי שהגנים פה טובים מאוד. לילדים מתחת לגיל שנתיים יש מטפלת על כל שלושה ילדים, אסור על פי חוק שזה יהיה אחרת, יש הרבה יחס אישי. חברה שלי הכניסה ילדה לגן בגיל שנתיים, ובתקופת ההסתגלות, כשהילדה בכתה המון, היתה מטפלת צמודה אליה כמעט כל הזמן! כשהילדים משחקים בחוץ, למטפלות אסור סתם לשבת ולהשגיח, הן חייבות לשחק עם הילדים כל הזמן. יש עוד כל מיני דברים שנותנים לאמא הרגשה טובה!