בזבוז זמן...

Book of Hours

New member
בזבוז זמן...

אני עובד מהבית כבר שנתיים. אני עושה משהו שאני אוהב (מתרגם ועורך), אך התמורה הכספית מביכה ממש. אמנם אני המטפל העיקרי בילדים (וזה נפלא), אבל אני מרגיש תסכול רב כשבסוף החודש מגיע הצ'ק המגוחך. וזאת רק בעיה אחת... השנייה היא היעדר המרץ שתוקף אותי בכל פעם שאני צריך לעבוד על חומר משעמם. אני מוצא אלף ואחד דברים לעשות: פתאום אני חייב לשטוף את כל הכלים בכיור, לעשות כביסה, לסדר את ארון הבגדים, אני נמשך לשעות של שיטוט ושל משחקים באינטרנט והעבודה נדחית ונדחית. מכירים את זה? מה אפשר לעשות נגד? ומה אפשר לעשות בתור הכנסה הוספת? אני אקדמאי ובעל ידע בתחומים רבים.

מוכרחה להגיד שהזכרת לי את עצמי

לפני כמה שנים. וחייכתי כי אני חושבת שזה לא כל כך נורא... למרות שזה נראה "לא בסדר"...כמו שאמרת, בזבוז זמן. יש שתי אפשרויות: האחת היא לא לוותר לעצמך ולתחום בזמן את העבודה. לארגן לו"ז שבו תהיה גם הכביסה והכלים ובעיקר העבודה ולא לזוז ממנו ויהי מה. השניה היא פשוט להמשיך כך ולהשתדל לא לסבול מזה שאתה נהנה מזה. אם אתה רוצה הכנסה נוספת, חשוב מה אתה יכול לעשות שקשור אולי גם לאיטרנט וגם לדברים שמעניינים אותך. אינני יכולה להגיד לך מה לעשות, לדעתי זה צריך לבוא ממך. באיזה תחומים יש לך ידע?

יונית א

New member
בזבוז זמן- או שלא.

אפשר כמובן להגדיר מסגרות מוגדרות לזמן עבודה ופיריון. אבל אפשר גם להגיד -ככה אני, נוח לי עם עצמי במערכת נטולת גבולות, אני אוהב לשחק במשחקי מחשב , וכל עוד אני משלים את התרגום במועד -הרי לא נגרם נזק. נכון שמקובל לעבוד בשעות מסויימות ביממה, (לישון בלילה וכו) אבל אתה סוברני להחליט איזה שעות יותר מתאימות לך לאיזו מטרה. והעיקר לא לכעוס על עצמך על "בזבוז זמן"- כי אלו כנראה הצרכים שלך כרגע. ואם יש לך מטלה משעממת, ברור שתשתדל לדחות את הבצוע, לו היית עובד במשרד כשכיר, היית מקשקש בטלפון, יורד למזנון, מסדר פתקיות על התיקיות וכל מיני משימות ובלבד שלא לתרגם את החומר המשעמם. הכי אנושי בעולם.

תהנה מזה

תהנה מהאפשרות הזו שניתנה לך להרוויח כסף ,ולקום מתי שבא לך, ולעשות את זה מתי שמתאים לך ולא שאומרים לך מה לעשות ,איך לעשות וכמה לעשות ושאיזה בוס מרגיז,יושב לך מעל הראש ובוחן אותך כל היום. נכון שלפעמים השיגרה הזו משעממת ומחרפנת ,תמצא לך יום בו תצא עם חברים רק בכדי להתאוורר...

yair24

Member
הנה משהו שקראתי באיזה אתר

"כאשר אתם נכנסים למסלול זה לא קשה להמשיך בו. רבים מהימים שלי הולכים כך: (1) נכנס לעבודה (2) בודק דואר אלקטרוני, קורא באינטרנט וכו' (3) מחליט שאולי אלך לאכול צהריים לפני שאני מתחיל לעבוד (4) חוזר מארוחת צהריים (5) בודק דואר אלקטרוני, קורא באינטרנט וכו' (6) לבסוף מחליט שאני חייב להתחיל (7) בודק דואר אלקטרוני, קורא באינטרנט וכו' (8) מחליט שוב שאני באמת חייב להתחיל (9) מפעיל את העורך המקולל ו (10) כותב קוד ללא הפסק עד שאני מגלה שכבר 7:30 בערב." מתוך האתר "יואל על תוכנה" http://hebrew.joelonsoftware.com/Articles/FireAndMotion.html נראה לי שאם היו עושים סקר על מה אנשים עושים בעבודה שלהם היו מגלים שרוב היום הולך על קריאת אימיילים... יאיר

אטל81

New member
למה משכורת עלובה??

גם אני ביררתי על עבודה של תרגום ונאמר לי שעל כל שעה משלמים 80דולר (אני חושבת שזה די הרבה). בנוסף, אם אתה טוב בעבודה הזו אז לוקח לך מהר מאוד לסיים אותה, איפלו אם זה משעמם. אתה הרי עובד שם בשביל הכסף .... החברה שבה אתה עובד, לא יכולה להעסיק אותך מהחברה עצמה???

יונית א

New member
עד היום לא שמעתי כי מתמחרים

תרגום או עריכה במונחים של שעות עבודה. המתרגם/עורך מקבל את שכרו לפי גליונות דפוס (גליון דפוס הוא בן 26 עמודים שאנחנו מכירים) או לפי "סימנים" בדף, או כל שיטה אחרת- אבל אלו שיטות של תפוקה. את יכולה לעבוד על ה"מוצר" שעה ,יממה, או חודש- זו הבעיה שלך. קצב תרגום יכול להיות (אולי) 5-6 גליונות בשבוע, תלוי מה החומר כמובן,ועד כמה המתרגם קרוב לעולם המילולי של תוכן המאמר. יש להפחית כהוצאות למתרגם את המילונים ויתר הספרים שהוא נזקק להם לסיוע בתרגום. אני יכולה ל"דבר" גם במונחים נומינליים,אבל אני יותר בקיאה בתחום העריכה מאשר התרגום ,אבל רחוק רחוק מהסכומים שהצגת. לו מתרגם או עורך לא היה מאד מאד אוהב את עבודתו, לא היה נשאר בה, שכן השכר יחסית להשקעה מהנמוכים שיש במשק. ולא לוקח כל כך מהר לסיים גליון כתוב. נכון, שיש מאמרים (ספרים, דוחו"ת..אין לי מושג מה הוא מתרגם) ש"הולך "מהר יותר, אבל יש כאלו שאפשר להתקע איתם לילות לבנים ארוכים. אבל ביום שימחרו תרגום לפי שעות... יהיו הרבה מתרגמים(עורכים, כותבים וכו) מאושרים מאד. מאידך יכול להיות שאת מתייחסת לתרגום סימולטני, תרגום בבית משפט, תרגום שנעשה לפי ישיבות ואז המחיר הוא לשעה. או שאת מתייחסת למתרגם שכיר בחברה לתרגום . למיטב ידיעתי הרוב פרי לאנסרים.

davidsan1

New member
"אינטרנשיונל פרידום"

בוא ותצטרף אלינו,מחשב ואינטרנט יתרון
חברה ישראלית צעירה בינלאומית בצמיחה "אינטרנשיונל פרידום" בתחום הגמילה מעישון בשיטה מהפכנית עם 95% הצלחה, מחפשים אנשים איכותיים,עצמאיים,בעלי כושר מנהיגות,ניסיון במ.ל.מ. יחסי אנוש מעולים ויצירתיים מעל גיל 30 לבניה פיתוח ופיקוח על מערכות הפצה,שירות לקוחותה הדרכה ותמיכה בארץ ובקרוב גם בחו"ל ללא מלאים!השקעה!או גביה!! רווחים מדהימים!! Http://stopsmoking.jemix.com

לימור75

New member
לא להתקרב אליהם

בסוף תתיקע עם מלאי של מוצרים שלא גומלים מעישון. ואי אפשר ךהחזיר אותם לחברה ואי אפשר למכור אותם

yudit31

New member
לא משעמם בבית

אני עוסקת בתחום ההוראה הכל התחיל כשביום אחד התבשרתי על הפסקת העבודה וכשחיפשתי עבודה נחשפתי ע"י חברה לעבודה בתחום השיווק של מוצרי הרזייה וקוסמטיקה של חברת "הרבלייף"העבודה היא בעיקר מהבית וגם מכניסה רווחים נאים(50 אחוז מהמכירה!) בהשקעה לא גדולה מידי עם המון סיפוק וכמובן בקצב שלי ללא בוס והוראות מלמעלה אם מעניין גם אותכם התקשרו 089282241 ואשמח לעזור

אצא לי

New member
ידידי..

שלום לך, אתה לא היחיד בתוך הביצה התובענית והטובענית הזו- כולנו קרועים בין עבודה שאנחנו אוהבים, לבוס נחמד, למזכירה נחשקת, לכסף טוב ולפרנסה טובה (אח, נגמר לי האויר..). הכנסה נוספת זו לא בעייה להשיג, תלוי כמה אתה רוצה בזה ובאיזה תחום. עליך לגשת ללשכת התעסוקה, לשוחח איתם, למלא כמה טפסים ולברר אילו קורסים יכול לממן לך משרד העבודה (כן, יש דבר כזה..) אתה נרשם לקורס דרכם, עובר אותו ואז גם מסדרים לך עבודה. :) בהצלחה..

י יעל י

New member
אני מאוד מתחברת לדבריך

גם אני נמצאת במצב כזה של למצוא את הגבולות בין העבודה ובין הבית. אולי מכיוון קצת שונה, כי אצלי זה חדש לגמרי. בהתחלה היו לי ממש רגשות אשמה שאני לא עובדת מספיק, עכשיו אני בקטע של לתת לעצמי לזרום עם זה, עד שהגבולות האלו יתאזנו. בנתיים החלטתי להציב לעצמי מטרה בכל יום ולעמוד בה, מתוך כוונה שלאט לאט אני אעמוד ביותר ויותר משימות ובזמנים מוגדרים. יעל

Book of Hours

New member
תודה לכולם../images/Emo70.gif

נעים מאוד לקרוא את התגובות של חברי הפורום. הצלחתי להגיע למספר מסקנות חשובות מקריאת תגובותיכם ומהמסרים האישיים שנשלחו אליי: 1. חשוב להקפיד על משמעת עצמית ועל תיחום גבולות ברורים לעבודה בבית. אף שסל הכביסה קורץ אליי והכלים בכיור עושים לי עיניים בכל פעם שאני נכנס למטבח להכין כוס קפה, יש להתייחס אליהם כאל שירתן הקטלנית של הסירנות ולהתעלם. נכון שאז מגיעים הילדים ואין זמן ואחר כך יורד הערב ואין כוח לעשות את כל הדברים האלה, אבל אם אבהיר למלאכות הבית באופן חד משמעי שאתפנה אליהן מעט לפני שאלך לישון, אני בטוח שהן יגלו הבנה. 2. חשוב לפנות זמן לבילוי עם חברים, ואפילו "להקריב" יום עבודה אחד בחודש ליציאה מהבית ולשאיפת אוויר צח. הצגה יומית או צעידה עם הכלב על חוף הים ימלאו את המצברים באופן מעורר השתאות. 3. אין, אין, אין תחליף לשעות שאני מבלה עם הילדים. אני מביא אותם לגן ואוסף אותם ממנו בכל יום, ויודע שזה עושה להם ולי טוב יותר מכל דבר. אפילו יותר מעוד כמה שקלים בחודש. שוב תודה לכל המגיבים, ובהצלחה לכולנו...

לגבי סעיף 2

אני הייתי מפנה עבור מטרה זו, הרבה יותר מיום אחד בחודש. רק בתנאי שהלו"ז משתפר ויש הפרדה ברורה בין ה"עבודה" והכלים...

יונית א

New member
סל הכביסה הקורץ

גר גם אצלי. רק שאני אדישה אליו והוא נורא מתוסכל. אני שומעת אותו בלילות מקטר אל הכלים בכיור. אשרי סל הכביסה שלך שזוכה להתייחסות אוהדת ואפילו דימוי של סירנה קטלנית. כשאגיע לשמוע את יבבתו של סל הכביסה, זה בוודאי יהיה חזון אחרית הימים.

aural

New member
עבור לחשיבה חיובית:

חשוב כך - אם היית עובד מחוץ לבית, היית צריך לשלוח את הילדים לצהרון מגעיל או למטפלת ולשלם עבור כל אחד לפחות אלף שקל לחודש, ככל שיש לך יותר ילדים (עד גבול מסוים כמובן) אתה מרוויח יותר, אצלי יש שלושה ילדים כך שעל כל עבודה שאני עושה מהבית אני מוסיפה לפחות שלושת אלפים שקל לחודש רווח נקי שלי. לו היית עובד מחוץ לבית, היית נזקק לשירותי עוזרת שעולה לפחות 30 שקל לשעה - תוסיף לרווח שלך. והרווח הגדול ביותר - לך יש ילדים שחוזרים הביתה לבית עם הורה וזה שווה ה מ ו ן. חשוב חיובי - אתה מרוויח מצויין.

למעלה