בזבזנות , חסכנות וקמצנות

בזבזנות , חסכנות וקמצנות

יצא לי לאחרונה להיתקל במגוון אנשים שראיתי אותם בזמן קניות ושמתי לב שיש כמה טיפוסים לאנשים שעושים קניות (הכוונה לשופינג של בגדים וכו'):

אלו שנוטים לבזבז בקלות, אם הם רואים משהו שהם אוהבים- הם קונים, בלי קשר אם המחיר מתאים להם או מתאים למוצר. הם לא יבדקו אם אפשר להשיג בזול יותר אלא יקנו. בד"כ דחיית הסיפוקים שלהם תהיה די נמוכה.

אלו שנוטים לחשב אם ההוצאה מתאימה להם, דחיית הסיפוקים שלהם גבוהה יותר, הם לא רצים לקנות אלא עורכים השוואה בין המקומות.

אלו שבודקים אם המחיר והבגד/אביזר מתאים להם ואם כן- הולכים על זה . הם לא עושים סיפור מזה. אם המחיר מתאים, המוצר מוצא חן בעיניהם- הם קונים.

איזה טיפוס אתם
איזה טיפוס בן/ת הזוג

במידה ויש הבדל- האם זה גורם לחיכוכים ביניכם
איך מתגברים על פער כזה בתפישה כלכלית

haych

New member
אצלנו

שנינו ממש לא מהטיפוסים שקונים דברים, ולא סובלים שופינג. ככה שממש לא יראו אותי נכנסת לחנות וקונה מכל הבא ליד. באופן כללי אנחנו מתנגדים לבגדי מותגים ולא מבינים למה צריך לשלם על בגד מספר תלת ספרתי של ש"ח רק כי כתוב עליו "קסטרו" כשגם ככה הכל מיוצר בסין. לכן את רוב הבגדים שלנו אנחנו רוכשים ברשתות הזולות (בעיקר ב"האנגר". אני לא יודעת אם זה מוכר, יש מצב שזו רשת דרומית).
בגלל שאני כ"כ שונאת קניות ונדיר שמוצאת משהו שאני באמת אוהבת ושגם ישב עלי יפה-אם כבר מצאתי משהו שאני ננעלת עליו אני לרוב אקנה אותו ופחות אסתכל על המחיר, מתוך ידיעה שהפעם הבאה שאעשה קניות בטח תיהיה בכל מקרה בעוד שנה, אז פעם ב... מגיע לי. אבל גם במקרה הזה זה לא יהיה בכל מחיר. ראיתי ג'קט מהמם בקסטרו שממש נדלקתי עליו, וכשראיתי שהוא עולה 400-500 ש"ח עשיתי אחורה פנה.

בכל קניה שאנחנו עורכים שהיא לא בגדים-לעולם נעשה סקר שוק. טיפול כלשהו לאוטו, קשקושים לבית, רכישת מזון וציוד לכלבה-תמיד נשווה בין חנויות שאנחנו אוהבים ואח"כ נבדוק בחנויות אינטרנטיות. אם הזמן מאפשר והמוצר קיים-נזמין מאיביי. אנחנו לא רואים סיבה לשלם יותר עבור מוצר שאפשר להשיג בפחות, ובעידן האינטרנט כ"כ פשוט לערוך את ההשוואות האלה.

בסופר לא נפצל קניה לפי מבצעים כי זה יגזול זמן רב יותר+דלק, אבל מצאנו את הרשת היחסית זולה שלנו והסיכוי שנכנס למגה/שופרסל הוא מאוד מאוד מאוד מאוד נמוך (יש לנו מלא שוברים למגה אבל אנחנו לא מגיעים למצב שאנחנו מממשים אותם כי למרות שעם השובר הקניה היא כביכול בחינם-אנחנו תמיד נבהלים מהמחירים שם לעומת איפה שאנחנו קונים בד"כ ובסופו של דבר שומרים את השבורים "לפעם הבאה" (ואז שוב נבהלים, וחוזר חלילה).

אנחנו מאוד מתואמים בראיה הכלכלית שלנו, זה אחד הנושאים הבודדים ש(טפו טפו טפו) כמעט ואין בינינו מחלוקות עליו.

למעלה