בזבזנית זמן

Bubinka32

New member
בזבזנית זמן

אני גרה לבד, וחלק מהעבודה שלי אמור להתבצע מהבית - כרגע, חלק די גדול. אני צריכה לעשות כל מני מטלות קטנות ופשוטות, אך שנואות כגון טלפונים, פקסים ואי-מיילים. אני יושבת ימים שלמים בלי לצאת החוצה ובלי לעשות דברים אחרים, אבל גם בלי לעשות את העבודה. אני מבזבזת זמן בעיקר בגלישה באינטרנט - הורסת את העיניים, ולפעמים בשינה, שמיעת מוזיקה, קריאת עיתונים ישנים. אני לא עושה שום דבר פרודוקטיבי, גם לא מנקה את הבית. הודעה זו שאני כותבת נחשבת ממש פרודוקטיבית עבורי, רוב הזמן אני רק קוראת. אני נורא כועסת על עצמי כל הזמן. אני מפסידה דברים שחשובים לי, כי תמיד יש לי עבודה לעשות. בסופו של דבר אני עושה את העבודה - לא מספיק טוב, אך לא באופן כ"כ גרוע שבולט שיש בעייה; אבל בינתיים החיים שלי מתחרבנים! מה עושים? אני בודקת אופציה לעשות את העבודה מחוץ לבית ולא לבד, אך זה לא יקרה בימים הקרובים, וחוץ מזה זו בעייה כללית יותר עם מטלות באשר הן - למשל לימודים שמתחילים בשבוע הבא: את התואר הראשון שלי מעולם לא סיימתי. יש רעיונות? תודה.

שלום לך בובינקה

ככה מהשרוול, נשמע לי שיש משהו שתופס לך כל הזמן את הראש כשאת מתעופפת מהמטלות שלך. מה תופס לך שם את נפח הזה של הזמן?

Bubinka32

New member
אני פנטזיונרית גדולה

כמו שכתבת בעבר "רעש בראש", אבל אני לא יודעת אם זה זה. התחושה שלי היא שהדגש הוא ההתחמקות מהמטלות. כשאני מול האינטרנט למשל, אני יכולה להתעסק בדברים שמרתקים אותי, כמו קריאה ב"הארץ" וקריאה בפורומים, או סתם בדברים קלילים ומהנים כמו אתרים של תכניות טלויזיה שיש בהם קליפים קצרים, או בדברים שאפילו הנאה בקושי יש בהם, כמו לשחק באותו משחק מחשב עוד פעם ועוד פעם, והם בעיקר מעבירים זמן.

אז בואי נשנה את הכיוון של השאלה

אולי יש משהו בפנים שאת בורחת ממנו? אם התחברת לחיים בתוך הראש, יתכן שאת מגלה רתיעה ממגע עם עצמך? יותר מתחבר?

Bubinka32

New member
אמממ יכול להיות

אני הרבה פעמים קצת אובר-אינטלקטואלית ולא כ"כ מחוברת ריגשית לעצמי. אז אולי זה הכיוון, אם כי לא בטוח. אבל השאלה אם באמת יש משהו בפנים שאני בורחת ממנו - ואם יש - מהו - זאת באמת כבר שאלה שקשה לי לענות עליה בעצמי. בחיי שאין לי רעיון ספציפי. אולי הכוונה או דוגמאות יעזרו כאן? אני מקווה שזה לא נראה כאילו אני מבקשת שתעשי לי את כל העבודה...

גם אני לא ממש יודעת אבל התחושה

שלי כשאני קוראת מה שאת כותבת זה שאת כאילו מנסה לשים המון המון עננים מסביב למשהו. אבל בשביל לדעת מהו המשהו הזה נצטרך לעשות כאן עבודת ניסוי וטעיה. מוכנה?

Bubinka32

New member
כן, יאללה!

אם אני ארגיש שזה עובר איזה גבול או שקשה לי, אני אגיד. מי תעשה את הניסוי, ומי אמורה להכריז על הטעיה? אני, באופן אינטלקטואלי, יכולה לזרוק כל-מני תחומים כמו פגיעה מינית, כמו פחד מכישלון או מהצלחה, או כמו אכזבה מעצמי על משהו - אבל אין לי קצה חוט אם זה בכלל הכיוון. זה היה יכול לעזור אם מישהו היה אומר חם קר...

וזה נראה לך מעט?

פגיעה מינית, פחד מכישלון או מהצלחה הן מגה-סיבות לבריחה מהסוג שאת מתארת. את היחידה שיכולה להרגיש מתי טועים ומתי פוגעים בול או סתם אומרים משהו קודם זמנו....

Bubinka32

New member
בקשר למהי הסיבה לבריחה,

או אפילו באיזה כיוון אני צריכה לחפש. ותודה שאת מאמינה לי. זה חשוב לי!

אני יכולה רק לכוון את הפנס שלי

למקומות שעלו ממך: פחד מכישלון פחד מהצלחה פגיעה מינית. לדעתי לא סתם הצפת אותם כאן. את יכולה גם לפנות אלי אישית .

למעלה