בזה אני רוצה להתעסק כשאהיה גדולה...

ayalatlv

New member
בזה אני רוצה להתעסק כשאהיה גדולה...

ראיתי את הכתבה הזאת ו'נגנבתי':
http://www.themarker.com/wallstreet/1.2120942

מישהו יודע האם יש תחום בפסיכולוגיה שמכשיר לעסוק בעניינים כאלו?
פסיכולוגיה התנהגותית בקהיליה העסקית או משהו כזה?
יודעים מה? אנסח את השאלה אחרת: אתם יודעים האם יש פסיכולוגים
שזהו תחום העיסוק וההתמחות שלהם?

ofir_y

New member
לא קראתי את כל הכתבה

מה שבאמת צריך בשביל לפתח תוכנות או מודלים כאלו הוא סטטיסטיקאי ולא פסיכולוג.
התחום הכי קרוב שאני יכול לחשוב עליו הוא פסיכולוגיה תעשייתית\ארגונית.

ayalatlv

New member
הבנתי...

טוב, אני מקווה שאמצא בכל זאת משהו בכיוון, כרגע גם ככה יש לי עוד זמן...
תודה רבה!

shaulirmiau123

New member
אם את רוצה ממש להשקיע...

אני ממליץ לך לפנות לפסיכולוגים התנהגותיים ולשאול אותם על העניין... כנסי לאתר
של דפי זהב למשל, d.co.il ותתחילי לעשות טלפונים. מה יש לך להפסיד? (חוץ מזמן פנוי כמובן...)
את יודעת מה? בטח בלימודים את נתקלת או תיתקלי בכאלו - שאלי אותם, אין
כמו מקור ראשון לדברים כאלו.

Philip Jr

New member
זה בדיוק מה שעושים ב - I/O

אז המשפט השני זו תשובה יותר מדויקת, זה לא רק קרוב - זה בדיוק זה. אם יש הגדרה רחבה למה שעושים ב - I/O, זה למדוד כל משתנה בעולם והקשר שלו לשני דברים עיקריים - Job satisfaction ו - Job performance. בנוסף, ההכשרה של דוקטור לפסיכולוגיה בארה"ב (וגם בארץ..) מספיקה מעל ומעבר כדי לבנות מודלים כאלו.

Philip Jr

New member
תשובה

מבחינת תחום, כל פסיכולוג בעל הכשרה מתקדמת בפסיכולוגיה מחקרית, ובמיוחד בתחום הארגוני/תעשייתי או חברתית/אישיות (בעיניי לפחות) יכול לעבוד בסביבה כזו, יחד עם סטטיסטיקאים ואנשי תוכנה. הרבה מהדוקטורנטים שסיימו במחלקה שלי (אני בארה"ב אגב) המשיכו לעבוד בתעשייה בעיסוקים דומים למתואר כאן.

מה שיותר משנה זה שהזדמנויות כאלה לא כל כך שכיחות בארץ..

ayalatlv

New member
סלח לי על הבורות אבל...

מה זה I/O?
ואגב, מאוד עודדת אותי... נתת לי מקום לאופטימיות מאוד לא זהירה/זעירה. :)

Philip Jr

New member
Industrial/Organizational

זה השם של התוכניות האלו בארה"ב - פסיכולוגיה ארגונית/תעשייתית.

בהחלט יש סיבה לאופטימיות, רק אומר דבר אחד - ההצלחה שלך להגיע לתפקיד כזה קשורה לדברים נוספים מעבר לתואר עצמו. למשל, אין ספק שבארה"ב יש יותר אפשרויות מקצועיות כאלו.. אז אולי תצטרכי לחצות את האוקיינוס כמוני כדי להשתלב בתעשייה דומה. זה לא שה - "בריכה" טובה יותר, היא פשוט הרבה יותר גדולה

Philip Jr

New member
היא לא העפרון הכי מחודד בקלמר...

אין חדש תחת השמש, גם בקישור הזה.. פסיכולוגיה זה תחום מאד מבוקש יחסית, אבל עם לא מעט בעיות תעסוקה לאחר התואר, בטח תואר ראשון שלא מכשיר למקצוע. לא ברור אגב אם הנתונים שהיא מדברת עליהם מתייחסים לבוגרי תואר ראשון / דוקטורט, אני מניח שתואר ראשון ואז כל הדיון סביב פסיכולוגיה לא ממש רלוונטי.. זה לא תחום הנדסי שבו אפשר לעסוק מיד לאחר התואר הראשון..

yael1085

New member
אבל היא מדברת גם על

פסיכולוגיה ארגונית- תעשייתית, חינוכית וקלינית, שאחוזי האבטלה גבוהים מאוד. אני מניחה שביחס לישראל, המצב קצת שונה. לפחות אני רוצה לקוות.

Philip Jr

New member
אם הקישור יעבוד

אז הנה:

http://graphicsweb.wsj.com/documents/NILF1111/#term=

הנתונים עליהם מבוססת הכתבה שקישרת אליה. הבעיה היא שלא ברור מה המתודולוגיה. אי אפשר ללמוד "פסיכולוגיה ארגונית" לתואר ראשון, אבל הנתונים מתייחסים כביכול לתואר ראשון, או אולי אם לדייק יותר לסטטיסטיקה של המשך הקריירה שלך אם למדת את המקצוע הנ"ל לתואר ראשון.

בכל מקרה, כולנו יודעים שמדעי החברה, ובטח שפסיכולוגיה אלו תחומים בעיתיים מבחינת תעסוקה בימינו.

yael1085

New member
גם למומחים?

דווקא חשבתי שיש מספיק תעסוקה לקליניים ולחינוכיים בארץ. לגבי השאר אני לא יודעת.

Philip Jr

New member
כשאני אומר "תחומים בעייתים מבחינת תעסוקה"

אני מתכוון גם לדברים אחרים מעבר ל - "יש תעסוקה / אין תעסוקה" שגם מצוינים בנתונים כמו שכר ממוצע אחרי 5-10-15 שנה וכדומה. בהתחשב באורך ההכשרה, לא פשוט להתקיים בימינו בתור פסיכולוג קליני בארץ. יכול להיות שיש תעסוקה, אבל יותר מדי עמיתים שלי מתקשים למצוא עבודה סדירה שגם מכניסה סכום סביר ביחס להשקעה העצומה שהשקיעו בתארים ובהתמחות. לא מצב משהו משהו.

כדאי לברר גם על התחום של כלכלה התנהגותית

ממה שכתבת נשמע לי שחלק ניכר מהמחקרים שם - ומהיישום שלהם במצבי חיים אמיתיים - יעניין אותך

למעלה