בזיליקום

Talia E

New member
בזיליקום

שלום לכולם! שמעתי שבזיליקום הוא צמח חד-עונתי - כלומר שאחרי עונה אחת, הלך עליו... אצלי, הוא דווקא החזיק מעמד כל החורף, אבל הוא אכן נראה out of shape... עליו מעט חוורים, והוא בכלל לא נראה עצום ומגרה למאכל כפי שהיה בקיץ הקודם. שאלתי היא האם אכן כח החיים שלו מוגבל לזמן מסויים, והגיע הזמן לקנות בזיליקום חדש, או שזה עניין של אקלים? כלומר, נניח שהיו תנאים מתאימים עבורו באופן תמידי הוא היה חי זמן רב? אני חושבת שבכל מקרה אקנה בזיליקום חדש (בנוסף) - אבל השאלה מסקרנת אותי. תודה מראש!

raya

Well-known member
בזיליקום.... ערב טוב! יש מקרים שצמח הבזיליקום מצליח לשרוד את החורף וממשיך לחיות גם בקיץ. (כבר קרה לי בשנים עברו). מצד שני השנה מכל הצמחים שהיו לי, לא נשאר אף אחד. גרוע מכך הוא אפילו לא זרע את עצמו (והיו המון זרעים באדהמ). לפיכך התשובה לא יכולה להיות חד משמעית. בכל מקרה כדאי לקנות שתיל חדש (וזה מה שאעשה גם כן). בהצלחה רעיה

מוטי בר

New member
הצמח לא התנהג בטבעיות שזה מחלה

או מזיקים, או שרב קיצוני, או חוסר מים או עודף בהם הגורם לרקבון,או חוסר דשן וכו´.

בזיליקום.

כפי שנכתב כאן קודם הבזיליקום כמל לאחר הפריחה ויצור הזרעים. את הזרעים יש לפזר באדמה ויצמחו מחדש באביב הבא. ניתן לקטום גם את עמוד התפרחת לפני שהוא מתפתח. מה עושים עם כל הבזיליקום שתלשת? אם יש כמות גדולה אז רוטב פסטו.

מוטי בר

New member
במקומות חמים הוא רב שנתי והוא גם

מתרבה מאוד מאוד בקלות מכל קטע של ענף כך שתוכלי תמיד לגדלו לבד מדור לדור באדמה חדשה ופוריה. יתרון גדול מאוד נוסף בריבוי עצמי הוא שאת לא רק חוסכת בכסף הקניה אלא גם מזיקים, מחלות, וקשיי אקלום מהמשתלה לגינה. יתכן שחסרה גם הזנה של דישון לצמח הותיק.

למעלה