בזיליקום

• פותח הנושא נווהשאנן
  • פורסם בתאריך
נ

נווהשאנן

Guest
בזיליקום

קפצתי לביקור אצל סבתא בגינה צמחו להם שני שיחי בזיליקום. לאחד עלים עגולים רגילים והשני עליו מאורכים יותר. לאחד ענפים אדומים ולשני לא. שניהם מריחים כמו בזיליקום האחד טעמו חריף יותר.
צבע העלים ירוק.
באיזה מהם כדאי להשתמש כלומר, איזה מהם תואם למה שאני בדרך כלל 'קוטף' מהמדף בסופר?

שלום לך יש שני סוגים אחד עלים ירוקים ואחד סגול כהה.

שלום לך
פשוט לטעום ותהשתמש.
מאיר כרמיאל

raya

Well-known member
בזיליקום.....
יש כמה סוגים.
לאחד פרחים לבנים - טעמו עדין יותר והעלים "רכים".
השני - פרחים סגולים, טעם חזק יותר והעלים "קשים" יותר, נקרא גם בזיליקום תימני או תאילנדי. הוא מחזיק מעמד גם בחורף.
זה מה שצומח אצלי בגינה.
שניהם ניתנים לשימוש.
טעם ואמץ את זה שימצא חן בעיניך.

אכן

באופן כללי מבדילים בין בזיליקום איטלקי לבזיליקום תאילנדי. זו אינה הגדרה "בוטנית" אלא אבחנה קולינרית. האיטלקי מעודן יותר ויש לו טעם וניחוח של ... בזיליקום. השני בעל טעם מפולפל והארומה שלו לא ממש זהה. יש זנים ותת זנים נוספים אבל זו "בגדול" האבחנה. בזיליקום תאילנדי לא משמש בד"כ במטבח האירופי ולא ממש מתאים למתכוני פסטה וכיו"ב

לא בדיוק....

למטיבי אנגלית להלן 10 סוגי הבזיליקום המצויים ביותר במטבח (כמובן שיש יותר)
http://www.hobbyfarms.com/crops-and-gardening/basil-varieties.aspx

כאשר אומרים לי בזיליקום מיד אני חושב עם
בזיליקום קדוש (holy basil) טעמו חריף ומפולפל - מוצאו הודי ומאוד נפוץ במטבח התאילנדי
בזיליקום מתוק (Sweet basil) הוא נפוץ מאוד במטבח התאילנדי והאיטלקי
בזיליקום לימוני (lemon basil) מאוד נפוץ במטבח התאילנדי והאינדונזי
בזיליקום סגול (Dark Opal Basil) דומה למתוק עם כי כשה מעט יותר ומעט יותר מר לטעמי
עוד 2 סוגים שאני ממש אוהב זה בזיליקיום חג מולד או בזיליקום אנגלי(עלים ירוקים ופרחים סגולים) , וביזלוקום קינמון עם טעם קינמון אבל לצערי די נדיר לי למצוא אותם בשווקים

נ

נווהשאנן

Guest
תודה

תודה חברים על התשובות המאלפות

למעלה