בזכות הדיבור היפה והכבוד העצמי יש לך את...

2neders

New member
בזכות הדיבור היפה והכבוד העצמי יש לך את...

ואני חשבתי לתומי שבזכות התשלומים למ.ל.ל שלי ושל כל העובדים והמשלמים מסים במשך עשרות שנים כאילו בעבור ביטוח ,שכשייחלו או יפגעו ויעברו את כל תלעות המ.ל.ל יוכלו להמשיך להתקיים בכבוד .אז לא !
שיחזירו לי את כל מה ששילמתי במשך 50 שנות תשלומיי למוסד ואוותר להם על כל ה"הטבות"שנותנים לי .

yoelbeker

New member
תבדוק כמה שילמת כל חייך וכמה מקבל היום וחזור....

גם בביטוח רכב אתה משלם פרמיה שלא שווה את הרכב....

בתשלומים ששילמת לא שילמת עבור הנחה בחשמל, הנחה במים, הנחה בארנונה, ניידות, שר"מ איבזור...ועוד....את כל ההטבות האלה קיבלו הנכים במאבקים במשך עשרות שנים...וכן...המאבקים היו מול משרדי הממשלה והאנשים המחליטים ולא מול חייל שבגלל הפגנת נכים איחר לבסיס והועלה למשפט או אמא שאיחרה לאסוף את התינוק מהמעון..או אזרח שהמתין שנה לתור בבית חולים וביום הקובע נחסם הכביש ועכשיו יצטרך להמתין עוד שנה....
ושוב...חייבים לעדכן הקיצבאות אבל נקודה של כבוד עצמי...בזכות ולא בחסד...ולא במסכנות ואומללות שמציגים ההנכים את עצמם...
אמי ז"ל הייתה אומרת לי תמיד...מה שתשדר לסביבה זה תקבל ממנה בחזרה...והנכים היום משדרים אומללות מסכנות ורחמים..בעוד בעבר שידרו עוצמה במאבקים כי מגיע בזכות ולא בחסד.

yoelbeker

New member
אף אחד לא יכול לתת לך להרגיש נחות ללא רשותך

2neders

New member
גם בביטוח רכב

סליחה יואל
בבטוח רכב אני מחליט אם לבטח ואיך לעומת המ.ל.ל שגבו ממני 10% מההכנסה
כל 15 לחודש במשך 600 חודש ללא פשרות ואם חודש לא שילמתי בזמן היו מחייבים קנסות ועיקולים בחשבון הבנק ולכן אני מוכן היום לקבל בחזרה רק את מה ששילמתי ולוותר על כל ה"הטבות" למינהם.

yoelbeker

New member
האמן לי שלא כדאי לך....כבר עשו את החישובים האלה חכמים כמוך..

בחיים!!!! לא גבו ממך 10%....לביטוח לאומי גובים ממך 0.4% ועוד 3.5% מס בריאות...עד 77 שילמת מס בריאות ישירות לקופות החולים.
עכשיו תחשב מה היה שכרך ב 600 חודשים תכפיל ב 0.4% תוסיף ריביות והצמדה..מנגד תחשב את כל ההטבות שנכה מקבל..כולל הכל מכל...ותראה כמה זמן תוכל לחיות מכספים אלה...ואם הייתה לך הכנסה מעל 43,000 ש"ח אז שילמת 7% וגם אז רק עד סכום מסויים....

2neders

New member
נושא: האמן לי שלא כדאי לך....כבר עשו את החישובים האלה חכמים

יואל היקר
מעולם כנראה לא היית עצמאי אבל אתה בכל זאת מנסה להיות צודק .עצמאים משלמים כ-10% בטוח לאומי חוץ ממס בריאות וזה אכן עד לגובה הכנסה מסויימת
לא זוכר אם זה 40,000 ש"ח יותר או פחות בכל אופן אני מוכן לקבל את כל מה ששלמתי ולא רוצה את ה"הטבות" .אתה הרי לא מכיר אותי ובכל זאת חושב שאני חכם
אז תודה רבה לך

yoelbeker

New member
ידידי...אני גם היום עצמאי ויותר מזה השכלתי רואה חשבון....

ואל תספר לי כמה אתה משלם..כי כעצמאי זה יורד לך מההכנסות לצורך תשלום מס הכנסה....כך שבגדול אתה מקבל 75% מהסכום ששילמת בהחזר ממס הכנסה, כלומר אתה מקבל ניכוי על תשלומי ביטוח לאומי בדו"ח השנתי למס הכנסה....

חבל שיש אנשים שזורקים סתם סיסמאות באויר...

2neders

New member
חבל שיש אנשים שזורקים סתם סיסמאות באויר...

יואל בקר רואה החשבון המלומד לא קראת טוב את טבלאות תשלומי הבטוח הלאומי לעצמאים ,שם שעור המס מגיע עד 17.83% מהחלק שמעל 60% מהממוצע במשק וזה כמו שכתבתי קודם עד 43,000 ש"ח ותשלום לבטוח לאומי הוא לפני ההורדה למס הכנסה כך שמה שרשמת ש"חבל שאנשים זורקים סתם ססמאות" ממש נכון הם צריכים להבין מה הם כותבים/אומרים .
מחלק ההכנסה שעד 60%
מהשכר הממוצע - (שיעור מופחת) 5,804 ש"ח
מחלק ההכנסה שמעל 60% מהשכר הממוצע ועד ההכנסה המרבית החייבת בדמי ביטוח (שיעור מלא) - 43,240 ש"ח
דמי ביטוח לאומי
% 2.87
12.83
דמי ביטוח בריאות
% 3.10
5.00
סך הכול
% 5.97
17.83

yoelbeker

New member
תקרא הייטב מה כתבתי, אתה מקבל ניכוי בדו"ח האישי

כך שבסופו של יום אתה משלם כמו כל שכיר במדינה....
לא חוכמה לעשות העתק הדבק מבלי להבין....החוכמה להבין מה מקבל עבור תשלומים אלה.
הסכום שמשלם כוללים קיצבת נכות אי כושר, חופשת לידה, דמי פטירה, מענק לידה, דמי אבטלה, השלמת הכנסה, אפילו עבור הערכות (מסכות) שקיבלנו בעבר, קיצבת ילדים, ביטוח בן זוג אם לא עובד ועוד....
אני בטוח ששר האוצר ישמח להחזיר לך את מרכיב האי כושר הסכומים ששילמת ששילמת כל חייך מהתשלומים החודשיים שלך...
רק המדינה תרוויח...

2neders

New member
לא חוכמה לעשות העתק הדבק מבלי להבין.

עכשיו כתבת נכון
זה אומר שביטוח עבור אי כושר שילמתי מעל 600 חודש וזה היה לפי המקסימום
למה היום יש ויכוח באם לשלם לי לפי המינימום או אפילו פחות ?
ותנסה להבין גם אתה שביטוח לאומי משלמים גם על החלק שהמדינה לוקחת דהיינו מהברוטו ,וכל חברת ביטוח תהיה שמחה להחזיר למבוטח את הפרמיה ששולמה בקרות מקרה הבטוח ,ולא את סכום הביטוח לא רק שר האוצר, למה לא?

yoelbeker

New member
לא תקרא באף מקום שטוען נגד עידכון הקיצאות..להיפך...

בשנת 2011 כשעוד הייתי עוזר של ח"כ דב חנין העלו דב חנין ואילן גלאון הצעת חוק לעידכון הקיצבאות..(הייתי אחד היוזמים) זה היה ביוני אותה שנה....
היכן היו אז ארגוני הנכים?...
תחפש את הפרטים בגוגל...
ושוב..אני בעד מאבק מכובד למען עידכון הקיצבאות...כמו המאבקים שהיו בעד קיצבת הנכות השר"מ הוואנים, הלוואה עומדת, חשמל מים ארנונה ועוד, שם נאבקו מול משרדי הממשלה, השרים הכנסת....ולא מאבק המשדר מסכנות ואומללות, הפרעה לאזרח הקטן בחיי היום יום שלו

2neders

New member
לא חוכמה לעשות העתק הדבק מבלי להבין.

נ.ב
שמתי לב שלא כתבת תגמולי מילואים
ובכן אני שירתתי במילואים כ-45 יום בשנה במשך כ-35 שנה וקיבלתי תמיד את התשלום המקסימלי מבטוח לאומי עבור ימיי השרות ואפילו 3 ש"ח ליום מצה"ל בנוסף.
ולמרות זאת אני מוכן שיחזירו לי את ההפרש בלבד ....מהביטוח הלאומי .

למעלה