"על חשבון המתיישבים".....
בזכות מה אני מדבר?!?!?!?!?! בזכות זה שאני אזרח במדינה הזאת, ובזכות זה שיש הרבה אזרחים אחרים במדינה הזאת שנאלצים לההרג ולמות יום יום כדי ש"המתיישבים" יוכלו לישון שם בשקט. בזכות מה אני מדבר??? בזכות זה שאני אזרח במדינה דמוקרטית וככזה יש לי השפעה על מה שקורה במדינה שלי, הרוב קובע. בזכות מה אני מדבר??? בזכות חופש הדיבור! אותה הזכות שאומרת שאני יכול להגיד מה שאני רוצה (כמעט) ולהביע את דעתי ועמדתי בכל נושא, ועל אחת כמה וכמה בנושאים הקשורים למדינה בה אני חי. בזכות מה אני מדבר??? בזכות זה שהצבעתי בבחירות האחרונות ואצביע בבחירות הבאות ואשפיע על מה שקורה פה במדינה שלי - ובשביל להשפיע לא מספיק רק להצביע מחובתי לדבר ולהגיד את דעתי, שאם אנשים לא היו אומרים פה את דעתם וזכות הדיבור הייתה ניתנת רק ל"מתיישבים" היינו מאבדים את הדמוקרטיה שלנו. מה זאת אומרת שאני מדבר על חשבו המתיישבים?? מה? יש כמות מוגבלת של מילים לאזרחי מדינת ישראל - ואם אני אדבר הרבה אז למתיישבים לא יישארו הקצבה של מילים לדבר??? מה זה חשוב אם יש מתיישבים כאן? אם רצית לשמוע את דעתם היית יכול לפנות אליהם בנימה קצת יותר נעימה ופחות תוקפנית. ומבלי "לאסור" על אחזרחים לא תושבי האזור להגיב. כל אדם במדינה פה, ובכלל בעולם, רשאי לדבר ולהביע את עמדתו בלי קשר להיכן הוא גר בכלל. בגלל הנימה הקצת תוקפנית בהודעה שלי, אני מתנצל מראש אם נפגעת או נעלבת מכל מה שכתבתי. זאת לא הייתה כוונתי. ההודעה נכתבה מתוך כעס והרגשה שמנסים"לסתום לי את הפה" ולאסור עלי להגיב בגלל שאיני תושב הגוש. אני מתנצל ומצטער אם חשת תקיפה או פגיעה ישירה מכל מה שאמרתי - זאת לא הייתה כוונתי.