בזמן האחרון יש לי הרגשה שרבים מכם

dearanita

New member
בזמן האחרון יש לי הרגשה שרבים מכם

אינם יודעים את משמעות העזרים. אף נשמעו קולות כי אלו אמצעיים להכאיב לסוס. אני מביא בפניכם סיכום על משמעות העזרים בתקווה שתחכימו ותלמדו
: העזרים הבלתי ישירים – השוט והדורבנות השוט והדורבנות הם עזרים מכניים אשר לא מעורבים בקשר ישיר בין הסוס והרוכב. אלו הם כלי אימון חשובים מאד אך עם כלים אלו דבר אחד צריך תמיד להיות במחשבתו של הרוכב: ככל שהרוכב יותר מסתמך על עזרים אלו, כך פוחת התהליך האמיתי שהוא מקיים כמאמן. השוט משומש לראשונה עם סוסים צעירים ללמד את הסוס להקשיב להשפעת הדחיפה של הרגל. כל סוס צעיר יגיב לנגיעת השוט בכתף או מאחורי האוכף בתנועה קדימה. באימון מוקדם, הסוס חייב ללמוד לא לפחד מהשוט, אלא לכבד אותו. הרוכב יכול להשתמש בשוט כעזר ללמד סוס צעיר להקשיב לרגל כמו עזר הדחיפה קדימה. במהלך תהליך אימון הסוס, השוט יכול לשמש במהלך ה"האף הולט" במטרה להביא את הרגליים האחוריות מתחת הסוס ובכך להביא לכינוס. השימוש השלישי של השוט הוא הענשת הסוס במקרה של חוסר צייתנות. זה מוכרח להיעשות בזהירות רבה כאשר המטרה היא לא להפחיד את הסוס. שתי שאלות חשובות נשאלות בקשר לשוט: באיזה צד צריך השוט להיות, וגם; האם הרוכב צריך להחליף את צד השוט כאשר הוא משנה מושכה. התשובה לשאלה הראשונה היא שבשוט צריך להחזיק בצד בו יש לסוס יותר בעייתיות בשימוש ברגליו האחוריות. השוט לא צריך לעבור מיד אחת לשניה ולרוכב אסור לעולם לחשוב על שני כיוונים ברכיבה. לסוס הישר אין צדדים, הוא רק ישר ונע קדימה. זה חשוב לדעת את שימוש הדורבנות באימון. בחודשים הראשונים של האימון לא צריך להשתמש בדורבנות עם סוסים צעירים. במהלך זמן זה, זה חיוני שהסוס לומד להגיב להשפעת הדחיפה קדימה של הרגל. מאוחר יותר, צריך להשתמש בדורבנות קצרים על הסוס הצעיר על מנת להתחיל לתמוך בו ולעזור לו ללמוד ללעוס את המתג בפיו. אצל סוסים מבוגרים, הדורבנות הם רבי עזר בדיוק בפקודות כמו החלפות רגליים. בכל מקרה, הרוכב מוכרח לדעת שאין הדורבנות משמשים כאמצעי להענשה. (אפשר גם להכניס לטאגליין אם המנהלת לא עסוקה מדי במחיקת הודעות)

zohark

New member
../images/Emo45.gif כל הכבוד!!!../images/Emo51.gif

הסיכום מסביר יפה על העזרים הבלתי ישירים, אתה יכול בבקשה להסביר על עזרים חשובים יותר כמו ישיבה? פשוט כל המידע שיש לי בנושא הוא מידע כללי ואין לי ספר שממנו אוכל לסכם את הנושא ולכתוב בפורום, וכמובן שאני לא רוצה להטעות אף אחד, או לשכוח עובדות חשובות.

dearanita

New member
הערה קטנה

המאמר לא נלקח משום ספר. זהו חלק ממאמר ארוך, על שיטת אימון הנכתב על ידי המאמנת הנודעת אלקסה סולטן באומר ותורגם על ידי.

©yaara©

New member
../images/Emo42.gif../images/Emo175.gif איכססססססססס יא מגעיל!!

אל תפתחו בגדול!!! |טראומת ילדות|

©yaara©

New member
../images/Emo42.gif../images/Emo175.gif אנחנו יודעים../images/Emo3.gif אבל לא

צריך לפרסם את זה.....

למעלה