בזמן שאתם מחכים

Tami me

New member
בזמן שאתם מחכים

בזמן שאנו מחכים לתשובתה של גרמן לשאלותיו של קיר ואין סיכוי שתענה לו בחודש הקרוב ועוד חודש בטח שלא תענה - כי אם תזכה בקדנציה נוספת אז בשביל מה לענות ואם לא תזכה אז בטח שלא צריך לענות בינתיים כדי שלא תשתעממו יש לי שתי שאלות 1. עוד לא אמרתם לי מה דעתכם על הקומבינה של גרמן את ש"ס. הגברת קונה את החרדים בקיצבאות לתלמידי הישיבות. כשאנו שואלים למה? תשובתה - איך אפשר להתנגד לדבר כל כך טהור. אם היתה מכניסה את היד לכיס שלה אז לא היה לי איכפת שתתרום לדבר ה"טהור" הזה. אבל היא מכניסה את היד לכיס שלי. נשמע לכם בסדר? 2. שמעתי בי במקומות מפותחים הרבה פחות מהרצליה יש קשר בין העיריה לתושב באמצעות האינטרנט. מי שיש לו בעיה פונה באתר לפקיד המתאים ומקבל תשובה תוך יום-יומיים. נראה אותכם פונים לפקיד בעירית הרצליה. אולי אחרי חודשיים תקבל תשובה סתמית. אם תפנה למאיור עצמה עדיף כבר לחכות למשיח. יש למישהו רעיון איך מצטרפים לעולם הנאור והמפותח?

פיקשוש והערה בצדו.

הקהל הדתי והחרדי הוא קהל ככל שאר הקהלים, וזכאי לכך שהרשות תתחשב בצרכיו המיוחדים. אנו חיים במדינה יהודית, בה חשוב לנו לשמור גם על הגחלת האורטודוקסית גם של ארצות המערב וגם של ארצות המזרח, ביחוד אצלנו בהרצליה בה החרדים הם מיעוט שבמיעוט. חובה יתרה עלינו לתמוך בנושאים אלה בשכונות, בהם צרכני הדת הם ברובם אנשים מבוגרים, עם אמצעים כלכליים מוגבלים, ואשר בית הכנסת או בית המדרש הוא כל עולמם. כספי ההקצבות שמדובר בהם, הם חלק מהתקציב העירוני, ועוברים את אישור מועצת העיר - כל מועצה עם התורה שלה, כל מועצה עם האידיאולוגיה שלה. אחד הדברים הבולטים לעין הוא העובדה שהכספים האלה קבועים על פני שנים, כלומר לא מושפעים מחלוף הזמן, ואינם קשורים לקריטריונים כלשהם של כמות האנשים הצורכים את השירותים הממומנים ע"י אותן הקצבות. וכאן שורש הבעייה. אם היו מוגדרים יעדים לכספים, ואם הכספים היו מגיעים ליעדם, אם העירייה הייתה מפתחת כלים לבקרה, אזי היה הופך הדיון על גובה הסכומים לדיון ממשי ובעל משמעות, אך כאשר אף אחד לא יודע מה מטרות הכסף ולאן הוא הולך - כאן כבר עלולים לצוץ עניינים לא סימפטיים - ובכל מקום שיש גבינה ללא השגחה, בסופו של דבר, יהיו גם עכברים שיחוררו אותה מכל עבר. והערה לעניין האינטרנט: הנושא מחזיר אותנו שוב לעניין הקודם (משה, די כבר האורנג'דה) - אני מציע שנעשה ניסוי פיילוט על הבקשות שלי, שהועברו כהצעתך, באמצעות האינטרנט ועל פי הזמן שייקח לענות לשאלתי, נחליט אם מהפך כזה הוא ריאלי עם המנגנון הנוכחי.

Tami me

New member
בכלל לא פיקשוש

אתה רודף באובססיה אחר מכתבים עלומים שלדעתי הם עוד דוגמא קטנה במערכת מסועפת של ביזבוז וחיפוי. אבל מסתבר כי בקטעים האחרים אתה ממש מצדיק. אף אחד לא מדבר על כך שלא צריך לתמוך במוסדות דת. השאלה שהעלתי היתה האם צריך לתמוך בהקצבות לתלמידי ישיבה? את ויקי כנפו שלחנו לעבוד, למה שתלמידי הישיבה לא יעבדו? יש לי חברים חרדים שעובדים ומשלמים מיסים ומנהלים חיים נורמלים ואינם חושבים שהם צריכים לפרנס את הפארזיטים. הבעיה כפי שכבר ציינתי הנורמה של גרמן לקנות את הקולות של ש"ס לא בכספים של מרץ - אלא בכסף שלי. קומבינות של קניית קולות בכסף בעיקרון הן פסולות לחלוטין. אם נעמי בלומנטל פעם תפתח את הפה היא תסביר לך זאת. בסה"כ התקציב העירוני זה באמת זניח אבל הביזבוזים אצלה חוגגים בכל פינה אפשרית. שמעתי כי החברה הכלכלית של הרצליה הוקמה כדי לאפשר עוד ג'ובים למקורבים וכתוצאה מפעילותה והצורך לקיים אותה כל פרוייקט מתייקר בעוד לא מעט אחוזים. רוצה עוד ביזבוזים? - אפשר להוציא על זה ספר עב כרס. הנה העתק של הכתבה שאת הקישור אתה נתת. ההקצבה בהרצליה היא פי 22 מאשר ברעננה. גרמן טובת לב? אנחנו פראיירים שנותנים לה לבזבז ללא הכרה! מוסדות הדת בהרצליה, עיר חילונית שמרבית תושביה לא ממש מודעים לקיומם של כוללים וישיבות בתחומה - מתוקצבים על ידי גרמן בנדיבות מופלגת. לא צריך להיות טומי לפיד כדי להתקשות להבין א ילו שיקולים עמדו לעיני גרמן כשהחליטה להעניק, בשנת ,2001 סכום עתק של 612 אלף שקלים לאותם מוסדות. הנתון הזה לא היה כל כך משונה, לולא היה מדובר בסך הכל בחמישה מוסדות, שבכולם יחדיו לומדים לא יותר מ-60 אברכים קבועים. ניתן לצפות מראש עירייה המופקד על קופת הציבור כי יידע היטב לאן הוא מחלק כספים, וכי יקבע את הסכומים לאחר שיקול דעת לא קל דעת. כשמתקצבים ישיבה, מובן מאליו כי הנתון הבסיסי שדרוש עבור קבלת החלטה על תמיכה הוא כמות האברכים הלומדים בה. אין דין ישיבה בה לומדים עשרה אברכים כדינה של ישיבה בה לומדים חמישים. יעל גרמן סבורה, כנראה, אחרת: לאחר שהוחלט לתמוך באותם 60 אברכים בסכום של 342 אלף שקלים )5,700 שקלים לאברך, סכום הגדול פי 22 מהסכום הניתן ברעננה, לדוגמה( עבור לימודיהם הקבועים מדי בוקר, הוחלט להעביר 270 אלף שקלים נוספים לשלושה מתוך אותם מוסדות, עבור שיעורי התורה המתנהלים בהם בשעות הערב. כמה אברכים מגיעים לאותם שיעורי לילה יקרים? גרמן מודה שאין לה מושג.

Tami me

New member
בקשר למהפך

אתה צודק כי לא ניתן לעשותו עם ראש העיריה הקיים ועם המנגנון האם צריך להרים ידיים? צריך לקוות לטוב את המנגנון הקיים בטח שלא ניתן להחליף אבל אם יתחלף מי שבראשו ויגיע מישהו עם ראיה יותר מודרנית הוא בטח יעבוד קשה כדי להכשיר את המנגנון הקיים כדי שיצעד למאה ה 21 וגם שישנה את ההתייסות האדישה והמזלזלת כלפי הציבור. יקבעו שפקיד שאיננו עונה בצורה רצינית ועניינית על שאילתא במשך יומיים נשלחת לו אוטומטית נזיפה עם קנס. אתה תראה איך הם יענו. חברי המועצה צריכים להיבחר בצורה אישית. היום כל הסיעה של גרמת הינה רובוטים שאוטומטית מרימים יד לכל הצעה והחלטה שלה כי הם מרגישים מחוייבים לה.

EmperorMollari

New member
הרצליה מזמן בשנות ה-2000

את מוזמנת להיכנס לאתר האינטרנט של עיריית הרצליה, בכתובת: www.herzliya.muni.il ולקבל שם מידע על יחידות ומשרדי העירייה, אירועים ופעילויות ברחבי העיר, מידע על נושאים שונים וכן אפשרות לפנות ישירות לבעלי תפקידים ולמחלקות בעירייה באמצעות האינטרנט. אבל למה לבדוק לפני שמאשימים וצועקים שטויות? אתם הרי לא מסוגלים לזה. אם הייתם בודקים הייתם מוצאים שאין בכלל על מה לצעוק. אין סיבה להחליף את גרמן.

Tami me

New member
נו באמת

ידוע שיש אתר. מה הוא עוזר? רוב היום לא ניתן להיכנס אליו. יש שם מספרי הטלפונים והכתובות של הפקידים. זה עוזר במשהו. נסה לחפש פקיד בכיר ויבקשו שתשאיר מס טלפון והוא יתקשר אליך בחזרה. תגלה שהמשיח יתקשר יותר מהר. שלח מכתב לפי הכתובת - יצמחו לך שערות בידים לפני שיענה. מישהו ניסה לשלוח מכתב תלונה לירום הודה - יצמחו לך שערות בכפות הרגליים לפני שתענה. אומרים שפעם עיריית תל-אביב הובילה בבלגן הבירוקרטי. היום עיריית הרצליה עברה אותה בהרבה. אז יש אתר. זה עוד בדיחה של העיריה. שירות ממש אין!

EmperorMollari

New member
אפשר לפנות און-ליין

יש טופס פנייה לאון-ליין לכל גוף בעירייה, ולא רק כתובות וטלפונים. האתר פעיל כל הזמן, הוא מלא במידע שמתעדכן כל הזמן על אירועים ופעילויות בעיר. זהו אתר אינטראקטיבי שאף ניתן לשלם באמצעותו קנסות וארנונה. תפארת השירות לתושב.

חבל שלא ניסית

...לכתוב לראש העיר באימייל, בלשכה. היא כבר זמן רב משתמשת באימיילים כאחת המדיות להיות בקשר עם הציבור, בלי קשר למערכת הבחירות הנוכחית.

למעלה