בזמן שכולם מדברים יש מי שעושה- כל הכבוד גלנט, העם איתך!

Harrington

Well-known member
מנהל

בזמן שכולם מדברים יש מי שעושה- כל הכבוד גלנט, העם איתך!​

אהה... לא יודע איך לספר לך את זה, אבל מעבר לכך שכמובן רבים וטובים שוקדים על המלאכה (לרבות ממשלת ישראל והעומד בראשה), גלנט עשה בדיוק אפס ושום דבר בעניין בביקור הזה. אם עדיין היה שר בכיר בממשלת ישראל זה היה שונה כמובן. אבל כשהוא נוסע כ'לשעברניק' שאין לו שום סמכות בנושא, אין לביקורו כל משמעות. היא לא מקדמת (לצערנו) במאומה את שחרור החטופים, לא בעסקה ולא בכל דרך אחרת.

אז נכון. הוא אכן "עושה". בעיקר לכותרתיו במקרה הזה. לא מעבר לכך.

Harrington

Well-known member
מנהל
הוא לא נסע בשביל מקדונלדס. אני מניח שהיו לו מטרות קונקרטיות בביקור הזה.
מטרותיו אינן רלוונטיות לעניין. יכול להיות שמטרותיו היו להביא לשחרור חטופים ויכול להיות שמטרותיו היו לסדר לעצמו כותרת נוחה בתקשורת. השאלה היא מה היו מסוגלותיו. מאחר והאיש לא מוסמך כיום לדבר בשם ממשלת ישראל, ממילא הוא לא יכול להסכים לשום דבר בשם המדינה ואף לא להציע שום דבר בשמה. כלומר גם אם נפגש עם שועי עולם בממשל האמריקאי, זה חסר כל משמעות מבחינת ישראל.

ובלי קשר, אני שמח שחזרת. חששתי שאתה לא מרגיש טוב.
רב תודות, אך לא הלכתי לשום מקום.

דורי 1981

Active member
מטרותיו אינן רלוונטיות לעניין. יכול להיות שמטרותיו היו להביא לשחרור חטופים ויכול להיות שמטרותיו היו לסדר לעצמו כותרת נוחה בתקשורת. השאלה היא מה היו מסוגלותיו. מאחר והאיש לא מוסמך כיום לדבר בשם ממשלת ישראל, ממילא הוא לא יכול להסכים לשום דבר בשם המדינה ואף לא להציע שום דבר בשמה. כלומר גם אם נפגש עם שועי עולם בממשל האמריקאי, זה חסר כל משמעות מבחינת ישראל.
ממש, לגלנט אכפת מה אומרים עליו בתקשורת. מצאת את האיש הנכון למשימה.

Harrington

Well-known member
מנהל
ממש, לגלנט אכפת מה אומרים עליו בתקשורת. מצאת את האיש הנכון למשימה.
א. כן, לגמרי אכפת לו והוא הראה זאת בשנה האחרונה יותר מכל פוליטיקאי אחר.
ב. אין בזה שום פסול וזה לגיטימי לחלוטין.
ג. אתה זה שביקשת להגיע למטרות האיש. אני כלל לא נגעתי בזה.

דורי 1981

Active member
א. כן, לגמרי אכפת לו והוא הראה זאת בשנה האחרונה יותר מכל פוליטיקאי אחר.
ב. אין בזה שום פסול וזה לגיטימי לחלוטין.
ג. אתה זה שביקשת להגיע למטרות האיש. אני כלל לא נגעתי בזה.
גלנט ישר כמו סרגל. אכפת לו מהמדינה. איפה יש עוד אנשים כאלה?

Harrington

Well-known member
מנהל
בגלל יושרו הרב העיפו אותו מהרמטכ"לות בדקה ה-90? :-/
לא בטוח שהוא לא ישר ובודאי שנכון לומר שאכפת לו מהמדינה. אגב, בדיוק כמו שנכון לומר זאת על 99% מהפוליטיקאים, גם אם נוח לנו להיות ציניים כלפיהם בדרך כלל. אמנם נתפס בזמנו במעשה כביכול לא ראוי, אבל לטעמי לא די בכך כדי לקבוע שאין לו יושרה. בין השאר בגלל שכל ישראלי אחר במצבו היה עושה בדיוק אותו דבר כנראה וכנראה (=בטוח וידוע) שלא מעט אכן עושים זאת בפועל. אצלו זה פשוט פורסם ונתפס כשלילי לאור המינוי לתפקיד הרם בצבא.

למעלה