בזן- לקראת דוח שנתי

בורסה 2008

Well-known member
אתה מוציא את דבריי מהקשרם.

את דלק קבוצה הזכרתי בהקשר לעבר, שהיתה תקופה בה היא עמדה במקום למרות שמחירי הגז בבריטניה טיפסו לגבהים מטורפים. באותה תקופה כתבתי כאן שהשוק מתעלם מכך ושזה כשל שסופו להיסגר, וכך באמת קרה..

לגבי בזן, דיברתי ספציפית להיום, שמרווחי הזיקוק קופצים לשמיים ביומיים האחרונים אך בזן רק זזה לפי סנטימנט השוק ואפילו גרוע מכך. גם כאן אני טוען שזהו כשל שבמידה ומרווחי הזיקוק יישארו אפילו קרוב למספרים הנוכחיים, סופו להיסגר.

אין המלצה כמובן

שים לב למרווח החריג שנפתח בין הברנט לאורל.
לא מצליח להבין אם זה טוב או רע לבזן אבל זה בטוח עם משמעות דרמטית.

dw

Well-known member
מנהל
פיתחו ערוץ 11 עכשיו.
גואטה צולב את בזן (לא צריך להתרגש, צלבו בזמנו גם את ורידיס של דלק רכב והשוק לא התרגש, להפך)

dw

Well-known member
מנהל

בורסה 2008

Well-known member
בדיוק השבוע פורסם שהוחלט לדחות בינתיים את תאריך היעד לסגירת בזן. כולם כבר מבינים שחלומות ירוקים זה יפה ובסדר, אבל המציאות קצת יותר שחורה.
אפשר להפסיק לדאוג לשטות הזאת של סגירת בזן בינתיים.

soudry

Member
מרווח נסטה אתמול מעל 16 דולר.....
התחקיר לא דייק בלשון המעטה ועשה עוול לאחים עופר...לא נראה לי שהרוויחו כסף בבזן.
המדינה נתנה זיכיון ל 100 שנה כי רצתה להפריט ולמכור את חלקה בחברה....

בורסה 2008

Well-known member
תראו את הגרף של הדבר הזה:

גם מרווח הסולר עף לשמיים

בורסה 2008

Well-known member
יש לי תחושה לפי התנהגות השוק שאני מפספס משהו בהקשר של בזן והמלחמה באוקראינה.
הייתי מצפה מבזן להגיב בחיוב למרווחי הזיקוק העולים בחדות, אך היא דווקא מגיבה בחולשה יחסית אפילו לשוק.

לא מצליח להבין למה שהמלחמה שם תפגע בבזן פה באיזשהי צורה.
למישהו יש רעיון?

* עריכה- אולי יש חשש מפגיעה בביקוש למוצרי בזן בגלל המחירים ההולכים ועולים. אולי למעבר מהיר יותר לחשמל בתחום התחבורה.

נערך לאחרונה ב:

soudry

Member
תראו את הגרף של הדבר הזה:

גם מרווח הסולר עף לשמיים

יש לי תחושה לפי התנהגות השוק שאני מפספס משהו בהקשר של בזן והמלחמה באוקראינה.
הייתי מצפה מבזן להגיב בחיוב למרווחי הזיקוק העולים בחדות, אך היא דווקא מגיבה בחולשה יחסית אפילו לשוק.

לא מצליח להבין למה שהמלחמה שם תפגע בבזן פה באיזשהי צורה.
למישהו יש רעיון?
לבזן הסטורייה מפוארת של ריסוק ציפיות והודעות מאכזבות ותירוצים....

המצב עכשיו הוא לא טבעי, הגידול זה לא מביקושים לתזקיקים.
ממה שחבר אמר לי השוק עבר להיות במצב קווארדיישן (הפוך מקונטנגו) וזה כנראה יפגע בחברות הזיקוק.
יהיה מענין לשמוע את הנהלת החברה בשיחה שתהיה בקרוב.
בגדול גם אני לא מספיק בקיא בזה.

בורסה 2008

Well-known member
המצב עכשיו הוא לא טבעי, הגידול זה לא מביקושים לתזקיקים.
ממה שחבר אמר לי השוק עבר להיות במצב קווארדיישן (הפוך מקונטנגו) וזה כנראה יפגע בחברות הזיקוק.
יהיה מענין לשמוע את הנהלת החברה בשיחה שתהיה בקרוב.
בגדול גם אני לא מספיק בקיא בזה.
יפתח שלום,

מה אכפת לנו פה בארץ שמרווח הזיקוק גדל לא כתוצאה מהביקוש. פה הביקוש יציב נכון לכרגע ולא מושפע מהמצב באירופה לפחות למיטב ידיעתי, אז שבתי זיקוק אחרים בעולם בבעיה וצריכים להעלות את מרווח הזיקוק זה נשמע לי כמו דבר מצויין לבזן.

בקשר לבקוורדיישן בשוק הנפט(אני מניח שלזה התכוונת)- האמת שבזה יש משהו. זה יכול לפגוע ביכולת הגידור של בזן על המלאים שהיא קונה היום, כי היא לא יכולה לגדר במחירים הנוכחיים בגלל הבקוורדיישן. אגב, אני מניח שזה יכול להסביר חלק מהעליה המטאורית במרווח הזיקוק, שחברות רוצות לבטח עצמן מפני ירידה חדה במחיר הנפט והמרווח שהן משלמות עכשיו על גידור.

עדיין, מרווח הזיקוק שאני מביא פה למשל: https://www.neste.com/investors/market-data/refining-margins
היום הוא כבר ב-20. הוא עלה בערך 12$ מעל מה שהיה לפני המשבר. הבקוורדיישן כרגע הוא כ-5$ לעוד חודשיים ובערך ו-9$ לעוד שלושה חודשים.
האמת שאני לא בקיא ממש באופן הגידורים של בזן ואני גם לא בטוח שהיא מפרטת על כך לפרטי פרטים, אבל אחפש בדוחות כשאוכל.

דרך התמודדות אפשרית היא הקטנת מלאים למינימום האפשרי בשביל העבודה השוטפת של בזן עד שהעקום יסתדר חזרה.

יפתח שלום,

מה אכפת לנו פה בארץ שמרווח הזיקוק גדל לא כתוצאה מהביקוש. פה הביקוש יציב נכון לכרגע ולא מושפע מהמצב באירופה לפחות למיטב ידיעתי, אז שבתי זיקוק אחרים בעולם בבעיה וצריכים להעלות את מרווח הזיקוק זה נשמע לי כמו דבר מצויין לבזן.

בקשר לבקוורדיישן בשוק הנפט(אני מניח שלזה התכוונת)- האמת שבזה יש משהו. זה יכול לפגוע ביכולת הגידור של בזן על המלאים שהיא קונה היום, כי היא לא יכולה לגדר במחירים הנוכחיים בגלל הבקוורדיישן. אגב, אני מניח שזה יכול להסביר חלק מהעליה המטאורית במרווח הזיקוק, שחברות רוצות לבטח עצמן מפני ירידה חדה במחיר הנפט והמרווח שהן משלמות עכשיו על גידור.

עדיין, מרווח הזיקוק שאני מביא פה למשל: https://www.neste.com/investors/market-data/refining-margins
היום הוא כבר ב-20. הוא עלה בערך 12$ מעל מה שהיה לפני המשבר. הבקוורדיישן כרגע הוא כ-5$ לעוד חודשיים ובערך ו-9$ לעוד שלושה חודשים.
האמת שאני לא בקיא ממש באופן הגידורים של בזן ואני גם לא בטוח שהיא מפרטת על כך לפרטי פרטים, אבל אחפש בדוחות כשאוכל.

דרך התמודדות אפשרית היא הקטנת מלאים למינימום האפשרי בשביל העבודה השוטפת של בזן עד שהעקום יסתדר חזרה.
פשוט זה נראה לי מלאכותי ולא מייצג.
אנחנו נמצאים התקופה לא שגרתית, קשה לזהות את כל ההשלכות על בזן, לכן יכול להיות שעליית המרווח לא בהכרח תשתקף ברווחים כמו שאנחנו מצפים.
גם אני ציפית שבזן תזנק בעקבות המרווחים בעבר הייתה קורלציה יותר חזקה.
לכן, בשיחה השנתית נוכל לשמוע את התייחסותם לסביבה העיסקית ואם זה באמת תקופה נהדרת לבזן

בורסה 2008

Well-known member
ברור שזה לא מייצג לטווח ארוך, אבל גם המרווח השלילי שהיה בקורונה לא מייצג לטווח ארוך. זה בכל זאת משפיע משמעותית על התוצאות.

לגבי השלכות אחרות- אתה צודק כמובן. בגלל זה אני חופר בזה לנסות להבין אם יש משהו שאני מפספס, כי על פניו לא אמורה להיות השפעה מהותית.
מעריך כמובן שנקבל תשובות בדוח השנתי, אך הייתי שמח לעלות על הנקודה הזאת לפני שהחברה מבהירה 😊

yel5

Well-known member
מחיר הנפט הגיע הבוקר לרמה סביב 120$ - הגבוה משנת 2008.
עבור בית זיקוק הנפט הוא תשומה שממנו הוא מייצר את התוצרים שלו.
לכן, מבחינתו התיקרות קיצונית של חומר הגלם היא לא בשורה טובה בהכרח.
למה זו לא בשורה טובה בהכרח? כי לא בטוח שבמקביל גם התוצרים יתייקרו בשיעור התיקרות מחיר הנפט.

נערך לאחרונה ב:

בורסה 2008

Well-known member
מה שאתה אומר לא נכון. המרווח בין חומר הגלם לתוצרים הוא בדיוק מה שנקרא "מרווח הזיקוק" שכמו שאנחנו רואים עולה בחדות.
גם על תפעול המפעלים בשוטף עליה זאת פחות משפיעה על בזן כי היא אמורה להתחיל להפעיל את רוב פעילותה בעזרת הגז הטבעי בארץ.
כך שלא זאת הסיבה(אם יש סיבה בכלל).

yel5

Well-known member
מציע שנמתין. מחיר הנפט הנוכחי הגבוה והטרי עדיין לא מופיע בנוסחת המרווח. כשהוא יופיע, נראה את השפעתו על המרווח.

בורסה 2008

Well-known member
גם זה לא נכון, אבל ככל שלא אמצא סיבה מספקת, אמתין לדוחות השנתיים שיתפרסמו בקרוב ואיתם שיחת ועידה ואולי הבהרות על המצב הנוכחי וכיצד הוא משפיע על בזן.

yel5

Well-known member
זה בסדר שאתה לא מקבל את דברי. נסיים הדיון בטבלה מצורפת שקושרת 3 קודקודים: מחיר חבית, שווי התוצר ממנה וההפרש - מרווח. אוסיף רק שטון = 7.45 חביות.
כתבתי למעלה שהתיקרות קיצונית במחיר הברנט היא לא בשורה טובה בהכרח לבזן כי לא בטוח שבמקביל גם התוצרים יתייקרו בשיעור התיקרות מחיר הנפט.

1646307666681.png

זה בסדר שאתה לא מקבל את דברי. נסיים הדיון בטבלה מצורפת שקושרת 3 קודקודים: מחיר חבית, שווי התוצר ממנה וההפרש - מרווח. אוסיף רק שטון = 7.45 חביות.
כתבתי למעלה שהתיקרות קיצונית במחיר הברנט היא לא בשורה טובה בהכרח לבזן כי לא בטוח שבמקביל גם התוצרים יתייקרו בשיעור התיקרות מחיר הנפט.

[A

צפה בקובץ המצורף 43546
א
TTACH=full]43546[/ATTACH]

צפה בקובץ המצורף 43546
אני גם לא מצליח להבין את מה שאתה אומר.
ברגע שמרווחי הזיקוק עולים אז בהכרח התמורה מעליית מחיר הנפט מגולם בתזקיקים. במידה והנפט יעלה ללא עליה במוצרי הזיקוק המרווחים יהיו שלילים.
נכון, שעליית מחיר הנפט בלבד לא טובה לבזן זה כאמור פוגע בה בהון החוזר אבל אם המרווחים עולים זה אומר להבנתי שהתזקיקים עולים כפול גם עי הדלק עלה וגם עי המרווחים עלו.

למעלה