בזק כספקית תשתית + מודם

ofirshw

New member
תודה לשניכם

1. אכן Bezeq Free Wifi רלוונטי רק למנויים הישירים לבזק, לא לשוק הסיטונאי (לשם כך אשאיל ססמא מבן משפחה, לא בעיה גדולה).
2. הבדל בין לבצע את העסקה ישירות מול בזק לבין שוק סיטונאי (למשל נטויז'ן) לא מסתכם רק בהבדל משמעותי בעלות החודשית (כמה עשרות שקלים בעבור 100M) אלא גם בכך שאין עלויות התקנת תשתית בחבילה שנטויז'ן מציעה (כיום אני עם הוט).
3. כמו כן בשיחת הטלפון איתם קיבלתי את המודם / ראוטר בחינם לשנה הראשונה, ונדבר שוב בעוד שנה.
4. תמיד ניתן להתנתק בהנתן שמשהו לא נושא חן בעיניי.

אני סומך על נטויז'ן כספק שנותן לי שירות טוב ופינג סביר לאירופה (חשוב לי), ואני מקווה שבזק לא יאכזבו. בבדיקה שעשה נציג נטויז'ן, מקום מגוריי מאפשר 100M הורדה ללא כל קושי, ומסתבר שההתחייבות שלהם היא ל 3-5M לההעלאה (3 הוא המינימום), בניגוד ל 1.5M שיש לי כיום מהוט.

אשמח לעדכן לאחר שאצבור חוויות אישיות בנושא.

rafid1

Active member
מנהל
אני חושש שהמידע "אינו מדוייק" (בלשון המעטה)

אם תקבל 100M ו/או 5M - תהיה הראשון בפורום שקיבל.
במילים בוטות יותר - שיקרו לך. כעת תסיק את המסקנות (או שלא...)

ofirshw

New member
בזק כספקית תשתית + מודם

שלום חברים,
מזה חודשים רבים שלא נכנסתי למערכת הפורומים של תפוז, בכלל זאת פורום זה גם זכה להזנחה.
בימים אלו אני שוקל מעבר לשימוש בבזק כספקית תשתית, בעיקר משום פריסתן הרחבה מאוד של רשתות WiFi למנויי החברה בלבד (אינני ממשתמשי האינטרנט הסלולרי כמעט, תודה). כמו כן העובדה שניתן כיום לקבל העלאה במהירות 3Mbps לעומת 1.5Mbps שיש לי כרגע (בחבילת 30Mbps של הוט) נשמע נהדר.
בשל כך, ובשל אפשרויות המחיר המעניינות שניתנות במודל השוק הסיטונאי, אני שוקל את זניחת הוט לאחר ששירתו אותי נאמנה שנים רבות כספק התשתית.

כמה שאלות לי למנוסים והמעודכנים בעניין:
1. אני מעוניין להמנע מהשכרת המודם (שכן בחבילות הזולות כיום של נטויז'ן הוא אינו ניתן בחינם) ולרכוש אחד בעצמי; אשמח להמלצות למודם טוב שניתן לרכוש בארץ / להזמין לארץ. יש לי ראוטר נהדר של TP-Link כך שמודם שאינו ראוטר גם עובד. כמו כן, זמן האספקה לא מטריד אותי במיוחד (בהזמנה מאיביי למשל), משום שתמיד אוכל לשכור מודם ב 10 ש"ח לחודש הראשון, ולהחזירו לאחר מכן.

2. בתצורה זאת, בה המודם הוא שלי ואין לי למעשה רשת אלחוטית שמנוהלת ע"י בזק, האם אוכל לגלוש ברשתות ה WiFi של בזק שפזורות בכל מקום?

3. עד כמה עליי לחשוש מהעובדה שבזק מתחייבים על "עד XXMbps" בכל הפרסומים שלהם? כמה קרוב אגיע ל "עד" הזה? בהוט אני מקבל בדיוק את גבול החבילה עליה אני משלם. אני גר בחיפה, אם זה משנה את התשובה לשאלה.

תודה!

ofirshw

New member
אשמח לעדכן

האמת שגם עם 60/3M אהיה מרוצה. אבל אשמח לעדכן.
בכל מקרה השיחה, כמו כל שיחה עם נציג מכירות / שירות מעין זה, מוקלטת. בעבר מהלך דומה כבר גרר עמידה בהתחייבות "מוזרה" של ספק השירות כאשר הוצבה לנגד אוזני החברה.

rafid1

Active member
מנהל
-->

1. http://www.netcheif.com/Articles/VDSL_Router/VDSL_Router.htm
2. שאלה טובה. מציע שתשאל את בזק. מציע לך לשקול שנית גלישה סלולארית.
3. בהחלט תבדוק. אי אפשר לענות כי זה עניין מקומי (ריחוק שלך מהמרכזת). אני מניח של50-60 תוכל להגיע ברוב השכונות.

לדעתי, ה3M UP זה לא גליק כ"כ גדול. והסיבה היחידה לעבור - זה אם תשלם הרבה פחות. לדעתי, המחירים ל30M/40 די דומים היום להוט. ב100M כבר יהיה הבדל של כ 50 ש"ח אם לא תתמקח קשות עם הוט , אבל מצד שני - רק בהוט תקבל באמת 100...

למעלה