בחוות של ביצי חופש גם עושים סלקציה?

מתצקה

New member
בחוות של ביצי חופש גם עושים סלקציה?

אני מנסה לאכול כמה שפחות ביצים ואני רוצה לדעת אם הם עושים או לא, בעיקרון הדחיפה האחרונה שלי לצמחונות הייתה כשסיפרו לי על הסלקציה של האפרוחים אז..

לקשמי

New member
לפי מה שהבנתי...

האפרוחים נמצאים בהתחלה בתעשיית המזון ה"רגילה" לפני שמחליטים מי מהם יישלח ללולי חופש וזאת הסלקציה. אבל לפני הסלקציה הזאת ההרג של האפרוחים וקיטום המקור של הנקבות נעשה על כל האפרוחים באשר הם. מכאן שביצי חופש לא מונעות את ההרג.

מתצקה

New member
מה???

אז אני לא רוצה ביצי חופש!! אין סיכוי שאני אעזור למי שעושה את הסלקציה בכך שאני אקנה ממנו.

מתצקה

New member
שניה, מה זאת אומרת קיטום מקור? זה כואב להן?

כי לא מוציאים להן את המקור, אז מה פשוט עושים שזה לא יהיה מחודד?

לקשמי

New member
חותכים בצורה אכזרית ביותר

יש מכשיר כזה שבו חותכים לאפרוחיות את החלק החד של המקור, מתוך הנחה שהן יגדלו בכלובי סוללה (כי כאמור בשלב זה עדיין לא יודעים איזה תרנגולות יהיו תרנגולות חופש ואיזה יהיו בכלובי סוללה), מאחר ובשבי יש נטיה לתוקפנות ורוצים למנוע פציעה של התרנגולות זו את זו (כי הרי הן במילא ייפצעו כבר מהכלובים עצמם...) בהתחלה עוד הייתי תמימה וחשבתי שעושים את זה לפחות בצורה עדינה וכמה שפחות כואבת עד שהזדעזעתי לראות את הסרטון של אנונימוס שבו רואים איך בשלב הזה מחזיקים את האפרוחית כמו שמחזיקים איזה חפץ חסר חשיבות וקוטמים לה את המקור בכוח.

TheFinalCut

New member
ביצים? זה מה שהרג לך את התפריט?

בוודאי שיש לך מה לאכול
צריך רק להפסיק לחשוב על מוצרים מן החי כמרכז ועיקר התפריט, ואז מגלים עולם ומלואו של מאכלים טבעוניים טעימים.

One Echoe

New member
הסלקציה נעשית עוד לפני הגעת

האפרוחים ללולים (בין אם לול "חופש" ובין אם לול סוללה), ולכן - היא נעשית גם בתעשיית ביצי החופש. לא רק הסלקציה: גם הרג התרנגולות כשתפוקתן יורדת, גם קיטום המקור (גם הוא, נעשה לפני הגעת האפרוחים ללולים), גם העיוות הגנטי (מתרנגולות בתעשיית הביצים המודרנית לוקחים 300 ביצים בשנה, כשבטבע תרנגולות הטילו רק 20 בשנה), גם הצפיפות (אמנם במידה הרבה יותר פחותה...) - ועוד. כך שביצים, גם ביצי "חופש", הם מוצר שפוגע בבעלי-חיים בצורה קשה. לכן כדאי לוותר עליהם ולעבור לתחליפים צמחיים.

למעלה