בחורה אסרטיבית זה טוב?

בחורה אסרטיבית זה טוב?

יש לי חברה שאנחנו בקשר כמה חודשים. אני מאד אוהב אותה אך יש משהו אצלה שמאד מפחיד אותי. היא נורא אסרטיבית וחזקה, בכל נושא שיש ויכוח בינינו (גם על שטויות כמו אם לצאת לסרט או למסעדה פאב וכאלה) בסופו של דבר אני נכנע לה. היא תגיע להורים שלי כשבא לה ואני יגיע להורים שלה כשהיא תחליט. אני מבין שברגע שנתחתן או שהיא תנהל לי את החיים או שיהיו מריבות כל היום. מה אתם אומרים להמשיך את הקשר או לנתק? ועוד משהו... יש סיכוי שאני אמצא בחורה ``רגילה" שהיא גם לא סמרטוט וגם לא שתלטנית יותר מידי? תודה

נועם m

New member
אז ככה...

קודם כל, אם אתה אוהב אותה אני לא חושבת שזו סיבה לנתק את הקשר, לפחות לא בלי שניסית להתמודד עם הבעיה קודם. תנסה לבדוק גם את עצמך- אולי היא אסרטיבית אבל אם אתה תמיד נכנע זה גם אומר עליך משהו, לא? כשאתה במערכת יחסים עם מישהי פשרה זה שם המשחק, ופשרה זה לא דבר רע. זה מתחיל להיות רע כשרק אחד מהצדדים כל הזמן מתפשר. תבדוק עם עצמך גם את זה: האם רק אתה יודע להתפשר בקשר הזה? בתור התחלה, נסה להיות יותר אסרטיבי בעצמך. זה אמנם קשה אבל אפשרי. תעשה את זה בצורה נעימה, אבל החלטית. אם שינוי שלך לא מספיק אולי יש מקום לדבר איתה. אבל זה חייב לבוא ממקום של רצון לחזק ולשמר את הקשר, ולא להעביר עליה ביקורת. קח בחשבון שהיא יכולה להתנגד או להעלב מזה בהתחלה, אז תחשוב טוב טוב איך אתה הולך להציג בפניה את הנושא. אתה מכיר אותה ויודע הכי טוב איך לגשת אליה ככה. בכל מקרה- אל תוותר עדיין!!! נסה להבי מאיזה מקום ה"שתלטנות" שלה נובעת- הרבה פעמים זה פשוט, מחוסר בטחון... בהצלחה!

זה אומר משהו עלי?

יכול להיות אבל זה בעיקר אומר עליה. אני אמנם לא האסרטיבי הכי גדול אבל אני לא סמרטוט הענין הוא שהיא מאד חזקה ויודעת לעמוד על שלה. בכולופן תודה על התגובה ;)

Master Stav

New member
שם המשחק הוא ....

תקשורת .... שב איתה לשיחה ונסה להראות לה את הצד שלך יכול להיות שאתה נמצא מבלי דיעתך במערכת יחסים של הובלה והתמסרות ויכולך להיות שבאמת לא מתאים לך העניין .... עצתי לך שב לשיחה מאד רצינית איתה רצוי במקום נטראלי ולא רומנטי יותר מידי ....

Piren

New member
יש הבדל בין

אסרטיבית ל-control freak. אז אלא אם אתה אוהב להיות חחת שליטה, לא מומלץ להיות עם כזה בן אדם, זה פשוט לא יכול להחזיק לזמן ארוך. אז אין לך הרבה ברירה, דבר איתה ותסביר לה שהמצב לא יכול להשאר ככה.

TheWhiteTigris

New member
../images/Emo45.gif

זה לא נשמע כאילו היא רק בחורה אסטרטיבית, אלא כאילו היא פשוט מנהלת לך את החיים...

לגיטימי שזה מציק לך..

גם אני לא אוהבת אנשים שתלטנים שמנסים להכנס לי יותר מידי לחיים ולקבוע לי הכל. אבל כפי שכבר רשמו לך, זו לא סיבה לנתק קשר.. קודם כל תעשה איתה שיחה, תסביר לה שזה מציק לך ותבקש שהיא תשנה את התכונה הזו. במידה והיא לא תעשה כלום עם הדברים - במקומך הייתי מנתקת את הקשר.. אבל שוב, לפני שאתה מקבל החלטה לגבי ניתוק הקשר תדבר איתה

Noam S

New member
לא ממש הבנתי איך אתה יכול

לאהוב אותה, אם על כל נושא שיש ויכוח, עושים מה שהיא רוצה. מילא אם זה היה עושה לך טוב... אבל עושה רושם שההפך הוא הנכון. אני במקומך הייתי מדבר איתה, תקשורת זה א' ב' בזוגיות... ואם לאחר השיחה היא תמשיך להתנהג כך עוד איזה פעם-פעמיים... בפעם השלישית גלידה
בזוגיות מתפשרים. הולכים האחד לקראת השני. לא עושים רק מה שצד אחד רוצה כל הזמן. זה לא קשור בכלל לאסרטיביות...

keren888

New member
חיים יקירי..

חחח אותה בחורה שאיתך.. מזכירה לי אותי!!! חחחחחח שיוווו אני מזל אריה ככה שזה טבוע בי..

למעלה