בחורה בת 29 בלי ניסיון זוגי - מה דעתכם?

נועה011

New member
בחורה בת 29 בלי ניסיון זוגי - מה דעתכם?

*נא לא לפרסם את ההודעה בעמוד הראשי*

יש לי סוגייה שאולי היא מורכבת ואולי היא מצחיקה אבל הייתי רוצה לשמוע את דעתכם.
אני בת 29, לא היה לי קשר זוגי רציני אף פעם. יצאתי עם בחורים אבל זה אף פעם לא הפך למשהו רציני או לקשר ארוך.

הבעיה שלי היא שאני ביישנית מאוד ולאורך השנים השקעתי בדברים אחרים שהם לא זוגיות.
למשל בתואר הראשון כל הזמן אמרתי לעצמי שעכשיו אין לי זמן לחבר כי אני משקיעה בלימודים ובאמת סיימתי בהצטיינות, אבל לא היה לי חבר במשך כל התואר...
יצא מצב שכולם סביבי אומרים לי "איך לבחורה יפה כמוך אין חבר", ולכאורה באמת יש לי הכל - תואר בהצטיינות, עבודה טובה וביישנות.

כל האנשים סביבי מאוד אוהבים אותי, אבל קשה לי מאוד ליצור קשרים עם אנשים "מעבר למסגרת", כלומר כשסיימתי את הלימודים נשארתי בקשר עם בקושי שני חברים מהלימודים ומאוד קשה לי לתאם להיפגש איתם (כל אחד המשיך בחייו).
מהצבא אין לי חברים בכלל. ובגיל 29 כבר אין יותר מידי מסגרות להכיר בהן - הייתי רוצה ללכת לקורסים או חוגים שבהם אפשר להכיר - אפילו חברות חדשות, אבל אני לא יודעת אפילו איפה להתחיל לחפש.

אין לי בעיות פסיכולוגיות או תסביכי אמא/אבא (לדעתי) או טראומות ילדות שגרמו לי להתרחק מגברים, אלא פשוט ביישנות יתר וחוסר בטחון - האם לבחור שמכיר בחורה כמוני, לדעתכם, זה נראה מוזר שלא היה לה קשר זוגי אף פעם?

אייני

New member
בסה"כ

לשמוע על מישהי בגיל 29 שמעולם לא היה לה בן זוג היה נשמע לי קצת מוזר, אני מודה, ואני הייתי מנסה לתהות (בזהירות כמובן) האם הייתה סיבה מיוחדת לזה.

אם לא הייתה ממש סיבה, אלא סתם חוסר מזל בזוגיות, או חוסר עניין בזה עד כה, או לא יודע מה - אז לא יזיז לי במיוחד. כי בסה"כ, המצב עצמו לא רלוונטי מבחינתי בכלל. בין אם היו לך 20 חברים, חבר אחד, או אפס חברים - זה לא ממש משנה מבחינתי.
אם כן הייתה סיבה - אז השאלה היא האם הסיבה מעידה על משהו לגבייך שמפריע לי, מושך אותי, או לא רלוונטי מבחינתי. למשל הסיבה אצלך היא ביישנות, וזה משהו שלא מפריע לי (אלא אם הוא קיצוני ברמה מוגזמת), ולכן לא היה משנה לי בסופו של דבר.

במילים אחרות - המצב עצמו לא רלוונטי. הדבר היחידי שמעניין אותי זאת הסיבה, כי היא יכולה להגיד עלייך משהו כאדם. האם המשהו הזה יגרום לי להימשך יותר, להימשך פחות, או לא יזיז לי בכלל? לא יודע. תלוי מה מושך אותי, מה מוריד לי, ומה לא חשוב לי.

h a j b i

New member
זה ייראה מוזר אבל אם את מוצאת חן בעיניו

חיצונית בהתחלה (כי זה כל מה שרואים) ויותר פנימית בהמשך, סיכוי קלוש שיפסול אותך על הסף.
בנוגע לחברים, אפשר להתחיל אפילו פה

cmyk137

New member
דברי עם אנשים מסביבתך

אולי על זה מתבוססת את הידעה שלך
עד כמה חשוב לך ודחוף להכנס לקשר רציני
יכול להיות שזה רק השפעה הסביבתית
תיקחי את עצמך בידיים תתעשקי במשאת אהובת
תעשוקה תחביבים סידורים
תצאיה אם חבר"ה טובה להשתחר

spaysi8

New member
השאלה היא מה את רוצה?

זה לא משנה מה זה אומר בעינינו כי זה משנה מה את חושבת לגבי זה,
אם היית בסדר עם זה שלא הייתה לך זוגיות רצינית עד עכשיו, אז סבבה, למי אכפת בת כמה את?
ואם כרגע את רוצה זוגיות אז יש המון פלטפורמות שאת יכולה למצוא בהן את זה החל מפה בתפוז, יש קבוצות יעודיות גם בפייס, יש אתרי הכרויות וכל זה רק באינטרנט, כמובן שלצאת עם חברים לפאב או משהו ולהכיר שם או בכל מקום אחר זו גם אופציה מצוינת..
בקיצור, לא נראה לי מוזר וגם לא רלונטי, העיקר שתעשי מה שטוב לך.

cmyk137

New member
ההצעה מאוד מחובדת

פשוט לא צריך להוכיח לאחרים
במיוחד לאנשים שבהחלטה עצמית לא קשורים
כול אחד נועד לעשות ולהתנהג משטוב ולשלב
באופן כללי אם סביבתו ואז לחפש דרך משותפת

למעלה