בחורה צעירה בהריון, מוכה ומושפלת - עזרה!!

בחורה צעירה בהריון, מוכה ומושפלת - עזרה!!

הבוקר נודע לי שבאזור שבו אני גרה ישנו זוג צעיר, האשה בהריון ראשון!!! והשכנים התלוננו שהם שומעים שהבעל מקלל אותה קללות גסות מאוד, מאיים ברצח, ובעוד כל מיני איומים שהדעת לא סובלת, כמו כן הם שומעים שהוא מרביץ לה. כולם גיבורים, וכולם מפחדים להתקשר לרשויות בשמם. השכנים כתבו מכתב למשטרה, ומכתב לרווחה בעילום שם. והבוקר ביקשו מחברה שלי להתערב, חברתי ניגשה לדירה דפקה בדלת ונכנסה לדבר עם הבחורה.לקח זמן עד שהיא פתחה את הדלת, הבחורה בתחילה הכחישה ואמרה שהכל בסדר ושהוא רק קצת עצבני, הבחורה יש לציין לא עובדת, נמצאת כל היום בבית, מפחדת מהצל של עצמה, היא יוצאת רק לזרוק את הפח..... חברה שלי בתמונה, והתחלנו להזיז עניינים, אם יש למישהו עוד עצות מעשיות, אז אנא הכנסו ותעזרו לנו לעזור לה.כרגע אנחנו מנסים לאתר את ההורים של הבחורה, ובמקביל לטלפן לרווחה. שאלה נוספת לסיגל, לא מזמן היה אצלנו מקרה של תינוק שבכה 24 שעות ביממה, הבכי הזה עורר את חשדנות השכנים ויש לציין שכשהשכנים הזעיקו את המשטרה היא הגיעה מיידית, אך מעבר לזה לא נעשה כלום. האם נכון שמתעלמים מפניות עלומות שם? ואם כן מדוע? ושוב כמו במקרה של הזוג הצעיר שהיום נודע לי עליו, ועכשיו לא נשקוט עד שהבחורה תקבל עזרה, חברתי באה אלי וסיפרה לי שהיא עוד הגנה עליו, ואמרה לחברתי:"למה באת להרוס לי את המשפחה?" איזה משפחה? בעל מכה ומשפיל זו משפחה? הבחורה אמרה לה שהוא רק קצת עצבני זה הכל, ובעצם הוא בחור טוב. שומעים על זה, קוראים על זה, ולמרות הכל כשנתקלים בתופעה הזו זה קורע כל פעם מחדש.

spring9

New member
גוויוויר

זוכרת את תגובתי בשרשור קודם עם לילה. זה המצב. מדברים על אלימות במשפחה והתעללות בילדים, אבל לא עושים כלום כדי להפסיק את זה. ובקשר לבחורה, עד שהיא לא תרצה עזרה, לא תוכלי לעשות כלום. את לא יכולה לכפות את הערכים שלך על מי שהוא אחר. אם את רוצה לעזור לה, כווני אותה לנעמת או ויצו ואמרי לה שאם יום אחד היא תרצה עזרה שם יוכלו לעזור לה.

לגווינוויר

הפנו את תשומת ליבי שמסתתרת כאן שאלה בשבילי (כדאי לשאול בשרשור שמיועד לשאלות עבורי, אחרת אין הבטחה שאראה). בתשובה לשאלתך: הרבה פעמים אני שומעת שאנשים אומרים "דיווחנו למשטרה/לעוסי"ת ולא נעשה כלום". צריך להבין שמה שנעשה לא תמיד ידוע למדווח או לשכנים או אפילו למשפחה המורחבת. הרי מה אנחנו מצפים שיעשו במקרה כזה? שיעזרו למשפחה להתמודד. אם תינוק בוכה כ"כ הרבה אז השאלה מה קורה שם. אולי יש שם אם צעירה שלא ממש מצליחה להתמודד עם עולל רך ש-מה לעשות- מבטא עצמו בבכי. אולי חס וחלילה יש שם הזנחה ולא ניגשים אליו ואולי ואולי..אז הרשויות צריכות לבדוק, וקודם כל כאמור לעזור. לעזור להורים להתמודד טוב יותר בהתאם לקושי שאותו איתרו. זה שאת או אחרים לא רואים שאולי העוסי"ת באה הביתה, לא יודעים שאולי האמא הולכת לפגישות ברווחה, ועוד אפשרויות-לא אומר שלא עושים כלום. אם המשטרה הגיעה-בהתאם למה שמצאה הם אמורים לדווח לשירותי הרווחה. וכן נכון, הרווחה עמוסה וקורסת תחת הנטל ולפעמים לוקח זמן רב מדי עד שמתערבים. ועכשיו מעניין אותי-מה זאת אומרת "היה מקרה"? זה נגמר? הבכי פחת? (אי אפשר לצפות שייפסק, זה הרי תינוק..). אם כך אולי משהו כן נעשה..ואם עדיין נמשך בכי שהוא מעבר לסביר אז בהחלט נכון וראוי שתפנו (לא ציינת מה הקשר שלך למקרה) לרווחה. מנסיוני הרב מאוד, גם פנייה בעילום שם זוכה להתייחסות, ועובדה היא שהמשטרה הגיעה במקרה שתיארת לא? לגבי האשה המוכה זה לגמרי סיפור אחר מבחינת החוק, חובת הדיווח, התערבות הרשויות וכו'. על כך אולי מלדה תשיב.

ובכל מקרה כל הכבוד על האכפתיות..

בלהט הכתיבה לא ציינתי שאני באמת חושבת שכל הכבוד שיש כזו עירנות ואכפתיות...

תגובה לבקשת העזרה שלך

המעורבות והאיכפתיות שלך ושל חברתך מעוררות הערכה. אני חושבת שאתן עושות את הדברים הנכונים. כמה הערות בכל זאת: 1. המשטרה,לרוב, מתייחסת ברצינות לדיווחים על אלימות. יעיל יותר להזעיק את המשטרה בזמן האירוע האלים 2. קורה לא מעט פעמים שנשים מכחישות את קיומה של האלימות כאשר מגיעה משטרה. נשים שבעצמן מתלוננות במשטרה, מתוך פחד, או רחמים או משהו אחר, מנסות לבטל את התלונה שהגישו. 3. אם המשטרה מגיעה בזמן אירוע אלים, קצת יותר קשה להכחיש. 4. נאמר בפורום זה בהקשרים כאלה או אחרים הרבה פעמים: האדם צריך לרצות לקבל עזרה - מהמשפחה, מחברים, מאנשי מקצוע, מהמשטרה.בלי הרצון הזה, קשה לסביבה להועיל. 5. הדבר הכי נכון זה לשכנע את הבחורה ללכת לפגישה במרכז לטיפול ומניעת אלימות. לספר לה מה זה, לתת לה את הטלפון, לשאול אותה מה יכול היה לעזור לה להגיע לשם, לעודד אותה לנסות. אין לה מה להפסיד. תעדכני אותנו, אם את רוצה, מה קורה. הלוואי ותצליחו לגרום לה לראות.

למלדה תודה-רבה על התגובה המפורטת

מדובר בנערונת בת 19!!! בהריון ראשון. והיא אכן בהכחשה מוחלטת, וטוענת שהוא רק קצת עצבני, ושתפקיד האשה לרצות את בעלה, ושאלה את חברתי למה היא רוצה להרוס לה את התא המשפחתי שלה..... כרגע אנחנו מנסות ליצור קשר עם המשפחה שלה, הסברה היא כי החברות והנישואין עם הבחור היו נגד רצון ההורים ושהיא מתביישת לספר להורים על מצבה, אבל זו רק השערה, עדיין אין לה אימות. מה שראיתי במהלך השנים במקרים כאלה ואחרים דומים לאלה, מדברים הרבה על תמיכה, כפי שאת בעצמך ציינת, תמיכה ממשפחה מחברים ומאנשי החוק והמקצוע - אבל המציאות היא שהקורבן הרבה פעמים נותר לגמרי לבדו, ואפילו אנשים הקרובים לו ביותר מביעים ביקורת בזמן שהוא/היא זקוקים רק לאוזן קשבת ולתמיכה. אפילו כאן בפורום ראיתי שנשים ציינו שהן נשואות למעלה מעשרים שנה, וענו להן "אז איפה היית עד היום?" זו שאלה ביקורתית כל-כך, מה פירוש איפה היא היתה? "אל תדון אדם עד שתגיע למקומו", ונפלא ונהדר שנשים מתעוררות גם אחרי למעלה מ-20 שנה. במקרה של הצעירונת כל השכנים מפחדים מהבחור, מדובר בבחור צעיר, והשכנים המבוגרים מפחדים להעיר לו, ניסו לדבר עם אבא שלו, והאבא אמר שהוא לא מתערב..... הבחור לא מפחיד, הוא קטן ורזה ועובד באיזו עבודת כפיים במשכורת נמוכה ובקושי עומד בתשלומי שכר הדירה, ובכל זאת כולם רועדים ממנו ולא רוצים להתערב, חוץ מחברתי הגיבורה שדפקה על הדלת ודיברה עם הבחורה פנים מול פנים, אף אחד אפילו לא טרח להכנס לבדוק שהיא בסדר!!!! החברה צריכה וחייבת להיות מעורבת, ולהראות לנפגעי האלימות אמפתיה ללא ביקורת. הלוואי שלפחות משתתפי הפורום כאן יפנימו את המסר. אנחנו מבינות שזו החלטה שלה בלבד, אבל מחובתינו המוסרית ומחובתו של כל אחד להושיט יד.

למעלה