בחורף, אין כמו מרקים סמיכים וטובים... נכון?

בחורף, אין כמו מרקים סמיכים וטובים... נכון?

חורף... קר... מה נבשל אם לא מרק סמיך , מהביל ומשביע ? הנה מרק שמתבשל אצלי כמעט דרך קבע. למדתי להכינו מחמותי המרוקאית, ואם יש סיבה שבגללה אתנחמד אליה, זה בדיוק המרק הזה..... הנה לכם המתכון... מרק חרירה מרוקאי נפלא : חומרים לסיר ענק: 1 ק"ג בשר בקר 1 גרון הודו מחולק ל-4 חלקים 4 עצמות מוח {או רגל} 3 בצלים קצוצים 8 שיני שום קצוצות 3 עגבניות קצוצות 3 כפות רסק עגבניות 1 כוס חומוס {מושרה לכל הלילה במים ומקולף} 1 כוס עדשים חומים 1 סלרי אמריקאי קצוץ {עלים + גבעולים} 1 חבילה כוסברה קצוצה 1 חבילה פטרוזיליה קצוצה 1 כוס אטריות למרק ½ כוס קמח ½ כוס מיץ לימון טרי 6 ליטר מים {עדיף מרק צח} תבלינים: מלח, 1 כפית פלפל שחור, ½ כפית כורכום,1/2 כפית פפריקה אדומה, ½ כפית סוכר,2 כפות אבקת מרק עוף. ½ חבילת כוסברה קצוצה להגשה. אופן ההכנה: מכניסים את העצמות + הגרונות לסיר עם מים קרים ומרתיחים מס` פעמים, כשבכל פעם מסננים את המים המלוכלכים ושוטפים את העצמות והגרונות. ממשיכים בהרתחות עד שמי הבישול יוצאים נקיים. מטגנים את הבצל הקצוץ עד הזהבה , מוסיפים את השום ומטגנים מעט. מוסיפים את קוביות הבשר ואוטמים את דפנות הבשר.מוסיפים את קוביות העגבניות , הגרונות , העצמות, החומוס המקולף והעדשים ושוב בוחשים. מוסיפים פלפל שחור, אבקת מרק, פפריקה מתוקה, כורכום וסוכר. מערבבים. {לא מוסיפים את המלח… דיר באלאק}. מוסיפים את רסק העגבניות, הסלרי והמים {או ציר המרק} ומבשלים כשעתיים וחצי –שלוש, על אש נמוכה בסיר מכוסה. מדללים את הקמח בכוס אחת של מים ומוסיפים את הרביכה לתוך המרק הרותח, טיפין-טיפין ותוך בחישה מתמדת. מוסיפים את האטריות, הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצה, ולבסוף המלח. מבשלים לעוד כמחצית השעה. יש להקפיד לבחוש מדי כמה דקות את המרק, כדי שהקמח לא ידבק לתחתית. מוסיפים את מיץ הלימון ומתקנים טעמים. בודקים אם הבשר רך דיו, ואם עדיין לא , נותנים עוד זמן בישול עד ריכוך מלא. בגמר הבישול מפרקים את בשר ההודו מהגרונות ומערבבים במרק , ולפני ההגשה מעטרים בכוסברה טרייה וקצוצה. המרק צריך לצאת סמיך,חלקלק, חמצמץ וטעים בצורה הורסת… בתיאבון...!!!
 
נראה טעים מאוד

אני לא אוהבת את ההסמכה בקמח. נראה לי יותר מוצלח להוסיף שתי כפות קוואקר במקום.
 

אילנית12

New member
נראה מעולה,אני מכינה היום "דאל" הודי מרק

עדשים הודי. הסתכלתי בבלוג שלך,נראה מדהים
 

אילנית12

New member
מתכון:מרק עדשים הודי../images/Emo3.gif

דאל" תבשיל/מרק עדשים הודי בסגנון הודי/אילנית12. מגישים עם אורז בסמטי . החומרים: 2 כוסות (חד פעמי) עדשים צהובות,אשר הושרו במים פושרים כשעה. 1 בצל גדול קצוץ 8 שיני שום חצויים(אפשר גם קצוצים) מלח כמון בערך כפית, כורכום,בערך כפית עגבניה אדומה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות קורט פפריקה חריפה. חופן כוסברה טריה ההכנה: מאדים מעט את הבצל עם שמן,(לא לשרוף),מוסיפים את העדשים, אשר לפני זה סיננו אותן.מערבבים מוסיפים את העגבניות,והפפריקה הכורכום,הכוסברה ,מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי,מחכים לרתיחה. ולהעביר לאש קטנה,מידי פעם לפתוח את הסיר ולערבב. זה מתבשל בערך לאחר כשעה.,את המלח להוסיף לפני סוף הבישול. כשהעדשים מתבשלות,לטגן את השום והכמון עם שמן במחבת, צריך לטגן את השום משתי הצדדים,חשוב לא לשרוף אותן רק להזהיב. (הן נישרפות מהר ) לשפוך מיד את התערובת של השום והכמון והשמן,לתוך הסיר של העדשים לערבב לטעום לתקן תיבול אם צריך. אם רוצים לשתות בתור מרק,יש צורך להוסיף מים. להגיש עם אורז לבן,ומעל העדשים.מנה מזינה וטעימה. לאחר יום במקרר התבשיל קצת מסמיך מאוד,אז בכדי לחמם,יש צורך להוסיף מעט מים. יוצא כמות גדולה,אפשר להכין חצי כמות. בתיאבון ובהצלחה . מקור:בעלי.
 

אילנית12

New member
זה צהובות,קונים בחנויות של מוצרים

הודים,ולאחרונה ראיתי גם בחנויןת מתמחות לבישול ואפיה(ראיתי ב"ספייס" בצומת בילו ברחובות)
 
תודה אחותי ../images/Emo25.gif../images/Emo25.gif../images/Emo23.gif../images/Emo25.gif../images/Emo25.gif

אני רק מתחילה שם...
אני מתה על אוכל הודי. אחותי הגדולה נשואה להודי מדהים, שאמא שלו היתה שפית ידועה בהודו, ואף לימדה אותי מס' מתכונים, ו.... למות !!!! התמכרתי למשחק התבלינים שלהם, והיום אני לא מסוגלת בלי זה. אין מצב שאשאר בבית ללא מלאי מכובד של תבלינים מכל סוג וצבע. התמכרות, אמרתי כבר נכון? תבורכי אילנית יקירתי. אוהבת כל כך את מתכונייך, אבוא לבקרך בפורום שלך. מגעילה שכמותי שעוד לא באתי... חיבוק ענקי ממני ! ארי.
 

אילנית12

New member
תודה אריאלה../images/Emo24.gif אני גם אוהבת את התבלינים

שלהם,הם מדהימים
ואת מוזמנת בכיף בפורום שלי.
 
למעלה