אריאלה פיקסלר אלון
New member
בחורף, אין כמו מרקים סמיכים וטובים... נכון?
חורף... קר... מה נבשל אם לא מרק סמיך , מהביל ומשביע ? הנה מרק שמתבשל אצלי כמעט דרך קבע. למדתי להכינו מחמותי המרוקאית, ואם יש סיבה שבגללה אתנחמד אליה, זה בדיוק המרק הזה..... הנה לכם המתכון... מרק חרירה מרוקאי נפלא : חומרים לסיר ענק: 1 ק"ג בשר בקר 1 גרון הודו מחולק ל-4 חלקים 4 עצמות מוח {או רגל} 3 בצלים קצוצים 8 שיני שום קצוצות 3 עגבניות קצוצות 3 כפות רסק עגבניות 1 כוס חומוס {מושרה לכל הלילה במים ומקולף} 1 כוס עדשים חומים 1 סלרי אמריקאי קצוץ {עלים + גבעולים} 1 חבילה כוסברה קצוצה 1 חבילה פטרוזיליה קצוצה 1 כוס אטריות למרק ½ כוס קמח ½ כוס מיץ לימון טרי 6 ליטר מים {עדיף מרק צח} תבלינים: מלח, 1 כפית פלפל שחור, ½ כפית כורכום,1/2 כפית פפריקה אדומה, ½ כפית סוכר,2 כפות אבקת מרק עוף. ½ חבילת כוסברה קצוצה להגשה. אופן ההכנה: מכניסים את העצמות + הגרונות לסיר עם מים קרים ומרתיחים מס` פעמים, כשבכל פעם מסננים את המים המלוכלכים ושוטפים את העצמות והגרונות. ממשיכים בהרתחות עד שמי הבישול יוצאים נקיים. מטגנים את הבצל הקצוץ עד הזהבה , מוסיפים את השום ומטגנים מעט. מוסיפים את קוביות הבשר ואוטמים את דפנות הבשר.מוסיפים את קוביות העגבניות , הגרונות , העצמות, החומוס המקולף והעדשים ושוב בוחשים. מוסיפים פלפל שחור, אבקת מרק, פפריקה מתוקה, כורכום וסוכר. מערבבים. {לא מוסיפים את המלח… דיר באלאק}. מוסיפים את רסק העגבניות, הסלרי והמים {או ציר המרק} ומבשלים כשעתיים וחצי –שלוש, על אש נמוכה בסיר מכוסה. מדללים את הקמח בכוס אחת של מים ומוסיפים את הרביכה לתוך המרק הרותח, טיפין-טיפין ותוך בחישה מתמדת. מוסיפים את האטריות, הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצה, ולבסוף המלח. מבשלים לעוד כמחצית השעה. יש להקפיד לבחוש מדי כמה דקות את המרק, כדי שהקמח לא ידבק לתחתית. מוסיפים את מיץ הלימון ומתקנים טעמים. בודקים אם הבשר רך דיו, ואם עדיין לא , נותנים עוד זמן בישול עד ריכוך מלא. בגמר הבישול מפרקים את בשר ההודו מהגרונות ומערבבים במרק , ולפני ההגשה מעטרים בכוסברה טרייה וקצוצה. המרק צריך לצאת סמיך,חלקלק, חמצמץ וטעים בצורה הורסת… בתיאבון...!!!
חורף... קר... מה נבשל אם לא מרק סמיך , מהביל ומשביע ? הנה מרק שמתבשל אצלי כמעט דרך קבע. למדתי להכינו מחמותי המרוקאית, ואם יש סיבה שבגללה אתנחמד אליה, זה בדיוק המרק הזה..... הנה לכם המתכון... מרק חרירה מרוקאי נפלא : חומרים לסיר ענק: 1 ק"ג בשר בקר 1 גרון הודו מחולק ל-4 חלקים 4 עצמות מוח {או רגל} 3 בצלים קצוצים 8 שיני שום קצוצות 3 עגבניות קצוצות 3 כפות רסק עגבניות 1 כוס חומוס {מושרה לכל הלילה במים ומקולף} 1 כוס עדשים חומים 1 סלרי אמריקאי קצוץ {עלים + גבעולים} 1 חבילה כוסברה קצוצה 1 חבילה פטרוזיליה קצוצה 1 כוס אטריות למרק ½ כוס קמח ½ כוס מיץ לימון טרי 6 ליטר מים {עדיף מרק צח} תבלינים: מלח, 1 כפית פלפל שחור, ½ כפית כורכום,1/2 כפית פפריקה אדומה, ½ כפית סוכר,2 כפות אבקת מרק עוף. ½ חבילת כוסברה קצוצה להגשה. אופן ההכנה: מכניסים את העצמות + הגרונות לסיר עם מים קרים ומרתיחים מס` פעמים, כשבכל פעם מסננים את המים המלוכלכים ושוטפים את העצמות והגרונות. ממשיכים בהרתחות עד שמי הבישול יוצאים נקיים. מטגנים את הבצל הקצוץ עד הזהבה , מוסיפים את השום ומטגנים מעט. מוסיפים את קוביות הבשר ואוטמים את דפנות הבשר.מוסיפים את קוביות העגבניות , הגרונות , העצמות, החומוס המקולף והעדשים ושוב בוחשים. מוסיפים פלפל שחור, אבקת מרק, פפריקה מתוקה, כורכום וסוכר. מערבבים. {לא מוסיפים את המלח… דיר באלאק}. מוסיפים את רסק העגבניות, הסלרי והמים {או ציר המרק} ומבשלים כשעתיים וחצי –שלוש, על אש נמוכה בסיר מכוסה. מדללים את הקמח בכוס אחת של מים ומוסיפים את הרביכה לתוך המרק הרותח, טיפין-טיפין ותוך בחישה מתמדת. מוסיפים את האטריות, הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצה, ולבסוף המלח. מבשלים לעוד כמחצית השעה. יש להקפיד לבחוש מדי כמה דקות את המרק, כדי שהקמח לא ידבק לתחתית. מוסיפים את מיץ הלימון ומתקנים טעמים. בודקים אם הבשר רך דיו, ואם עדיין לא , נותנים עוד זמן בישול עד ריכוך מלא. בגמר הבישול מפרקים את בשר ההודו מהגרונות ומערבבים במרק , ולפני ההגשה מעטרים בכוסברה טרייה וקצוצה. המרק צריך לצאת סמיך,חלקלק, חמצמץ וטעים בצורה הורסת… בתיאבון...!!!