בחור חדש עם שאלות של מתחילים :)

בחור חדש עם שאלות של מתחילים :)

שלום לכולם
לפני 3 חודשים נכנסתי קצת לעולם המזלות
אחרי שכל החיים לא עניין אותי
פיתאום זה תפס אותי
מישהו הקריא לי את המזל שלי מאיזה ספר של מזלות לפי התורה
ומאוד התחברתי
מאז 3 חודשים קורא וחוקר כל פיסת מידע באיטרנט גוגל יוטיוב אנגלית עיברית
כמו מטורף
לפני כמה ימים הבנתי גם שיש אופק
וגם פגע בול
31.31987
א בניסן התשמז
בשעה 1330 בצהריים

האם שווה להתאמץ ולהוציא מהבית חולים שעה מדוייקת ?

עכשיו אחרי שכתבתי את המבוא נגיע לעניין
יש לי כמה שאלות של מתחיל

1 מה השלב הבא? אחרי שקראתי את המזל ואופק , הבנתי שיש עוד שאר בתים שמעניין לדעת , האם יש איזה ספר שהוא חובה להבנת הנושא ואיזה חברי החדשים אתם ממליצים

2 מה היתרון בללכת לאסטרולוג

3 בתקופת שיטוטי ברחבי הרשת
אחר חיפוש מזל טלה
הבנתי שהוא מתאים למזל אויר
אבל כמו בכל עולם
כל אחד הוא דעה אחרת
והאם יש שימוש באופק בזוגיות
או רק המזל

ובגדול זה מה שעולה לי לראש
מחילה על החפירה
ותודה לעונים

וברכה והצלחה לכולם

המשך

טוב אז התקדמתי וקניתי את הספר
מצורף תמונה
ושאלה נוספת
מה אומר המספר ליד מזל
וכוכב עולה איך מחפשים

תודה רבה לעונים

המשך

טוב אז התקדמתי וקניתי את הספר
מצורף תמונה
ושאלה נוספת
מה אומר המספר ליד מזל
וכוכב עולה איך מחפשים

תודה רבה לעונים

כמה דברים בסיסיים

קודם כל, כן, שווה להוציא שעת לידה מדוייקת, מאחר ומעלת האופק משתנה כל 4 דקות.
יש כמה דברים שכדאי לדעת על מפת הלידה לפני שניגשים לברר כל מיני נתונים אחרת טובעים בים של פרטים ומרוב עצים לא רואים את היער
מפת הלידה היא צילום של מצב השמים בזמן הלידה. מאחר וכדור הארץ מסתובב על צירו, למצב השמים יש שני מימדים: אסטרונומי הנכון לכל מקום על כדור הארץ
וגיאוגרפי המשתנה ממקום למקום (לכן שעת הלידה ומקום הלידה קריטיים לקביעת מזל האופק ולהרכבת המפה). מדוע זה משתנה ממקום למקום? הסבר:
מערכת השמש בנויה מהשמש העומדת במרכז ומהפלנטות הסובבות אותה. אלא שכל הפלנטות סובבות אותה באותו קו רוחב, "באותו הגובה" כדיסקה. אזור זה מכונה מישור המילקה. אם תשרטט קו דמיוני בין מיקום זריחת השמש והירח למיקום שקיעתם, הקשת שתקבל בשמים היא מישור המילקה (ה"קשת" ממשיכה כמובן מתחת לאופק הנראה ונסגרת לטבעת מתחת לרגלינו, בצד השני של כדור הארץ). על מישור המילקה נעים כאמור השמש, הירח וכל הפלנטות על מערכת השמש שלכולן משמעות אסטרולוגית. לאורך הטבעת של מישור המילקה ישנן קבוצות כוכבים המכונות מזלות. כאשר השמש עוברת באזור של קבוצת הכוכבים טלה, אומרים שהשמש היא במזל טלה (כמו אצלך לדוגמה. מזל השמש - "המזל" המוכר לנו מההורוסקופים). כך גם עם הירח ושאר הפלנטות. זה מורכב קצת יותר מכך, כי גם הגלקסיה מסתובבת ומיקום המזלות כבר לא זהה למה שהיה לפני אלפי שנים, אבל כרגע בוא נפשט את העניין. איפה נכנס המרכיב הגאוגרפי? ביחס שבין מיקום המזלות בשמים ביחס להיכן שאתה עומד. אם נניח השמש בטלה, אבל קבוצת הכוכבים טלה נמצאת בדיוק במרכז השמים מעל לראשך, ועבור מישהו שנמצא בסין לדוגמה קבוצת הכוכבים טלה ממוקמת 180 מעלות משם, מתחת לרגליו, המשמעות היא שונה עבור שניכם. במעגל יש 360 מעלות שמתחלקים ל 12 מזלות, כלומר 30 מעלות בכל מזל (ולשאלתך לגבי המספרים ליד הכוכבים במזלות בתמונה שהעלת, מדובר במעלה שממוקם הכוכב בכל מזל. יש לזה חשיבות). לסיכום, את מישור המלקה שנראה כטבעת אנכית סביב כדור הארץ ניתן לחלק אסטרונומית, לפי קבוצות הכוכבים ולחלוקה גאוגרפית, לפי המיקום היחסי של קבוצות הכוכבים ביחס למקום שאתה עומד בו. המזל שעולה באופק המזרחי בזמן הלידה מכונה "מזל האופק". 30 מעלות ממנו אל מתחת לאופק סופרים את הבית הראשון של המפה. 30 מעלות אחר כך (בשיטת הבתים השווים לפחות) מתחיל הבית השני וכן הלאה. הבית השביעי עולה מהאופק המערבי, היכן ששוקעים השמש הירח והזודיאק כולו (זודיאק - גלגל המזלות, כלומר מישור המלקה) מהאופק אל השמים. הבית העשירי ממוקם לנו מעלה לראש והבית הרביעי ממוקם לנו מתחת לרגליים. כל בית מייצג תחום בחיים, אזור של התנסות. כל מזל מייצג אנרגיה, גישה או ניסיון, אופי ההתנסות. הכוכבים המטיילים לאורך המזלות והבתים מייצגים תהליכים בהתרחשות. לדגומה - שמש בטלה בבית 3 מייצגת חיים (שמש) של התנסות והגדרה עצמית (טלה) הממוקדים בכל מה שקשור לתקשורת עם העולם (בית 3). ועוד לא דיברנו על הזוויות הנוצרות בין הכוכבים שמייצגות את יחסי הגומלין בניהם, ועל 4 קרנות המפה (המעלות שפותחות את בית 1 - האופק, בית 7 - שקיעה, בית 10 - רום שמים ובית 4 - חצות הליל) שגם הן יוצרות זוויות עם הכוכבים.
אה, וטלה הוא מזל אש. ושאף אחד לא יספר לך אחרת

Y. Welis

New member
יש עוד ספרים. הומלצו כאן בזמנו.

* ממליץ על המבוא הבסיסי שעדיין (40 שנה אוטוטו) מומלץ - 'אסטרולוגיה וההורוסקופ שלך' של טלילה סטן. בסיס נטו. אחריו אפשר להמשיך למעמיקים יותר.
&nbsp
* אסטרולוג - השאלה לאיזה צורך. אם תנסה, כדאי לבחור אחד שיסביר לך את הטכניקות שלו ולפי מה הוא מפרש. אבל קח בחשבון שהוא עשוי לסטות מה'סטנדרט' שבספר הנ"ל - חלקם מפתחים פרשנויות אישיות (ר' אסטרולוג הבית, יאיר).
&nbsp
* ההתאמה האישית בין מזלות היא פן אחד, ולא מהמכריעים. יש עוד פנים רבות. ככל שתעמיק תגלה.
&nbsp

למעלה