בחושה ב - 5 דקות עם אגוזים וקינמון

בחושה ב - 5 דקות עם אגוזים וקינמון

של קרין גורן. לא נראה לי שיש צורך לצרף את המתכון כי כמעט כולם כבר רכשו את הספר
, בכל זאת אם מישהו ירצה - מבטיחה להקליד. עוגה פשוטה וקלה להכנה שכבר רבים מכאן מכירים בורסיה זו או אחרת. התוצאה - של הבחושה עצמה נהדרת. עוגה קלילה, טעימה, עם מתיקות מאוזנת. לגבי התוספת של האגוזים וקינמון - קצת מתוק מידי לטעמי, אפשא למתן את כמות הסוכר החום. בדיעבד הייתי הולכת על הבחושה עם חלבה, טחינה וסילאן. (תנוסה בקרוב...)
 

ברוזונת

New member
אפקט קרין..

ענבל קליין כתבה השבוע בY נט על אפקט קרין - בכל מקום שהולכים העוגה המרשימה הנוכחית היא עוגת הספירלה.. כנראה בסופ"ש הזה רוב האנשים אפו דברים מתוך הספר.. אז לאחר שגמני אתמול רכשתי בסו שף את הספר.. היום הכנתי את עוגיות המייפל פקאן שכיכבו כאן (קרין! לא שיניתי כלום.. היית מאמינה?!) וגם הכנתי את בצק הסינרול (שוב לא נגעתי) אבל במלית שמתי נוטלה / ריבת חלב / מייפל + קינמון + אבקת נוגט ואבקת סוכר.. פעם ראשונה שאני מכינה בצק שמרים עם אינסטנט פודינג.. ומה אומר בצק מדהים ורך.. ממש לא בעיה ללוש אותו.. בקיצור נראה לי שאני והספר הזה נהיה חברים טובים
תודה לקרין
 
גם אני והספר כבר חברים טובים ../images/Emo13.gif

לוקחת אותו איתי לכל מקום... איך יצאו הסינרול? גם אני התכוונתי לנסות אותם בקרוב. על איזה מהמילויים את ממליצה במיוחד? כולם נשמעים מוצלחים!
 

ברוזונת

New member
הסינרול..

כשהם היו חמים היו מדהימים.. לאחר לילה בקירור היו קצת קשים - אבל!!!!!! אני לא מאשימה את המתכון כי לא מרחתי את הבצק בחמאה מומסת שהיתה תורמת לרכות שלו וגם בנגלה הראשונה שכחתי למרוח ביצה
וגם שמתי סירופ.. בקיצור אם היתה פשלה היא שלי ולא של המתכון. אני אישית כן אהבתי את הבצק גם כאשר היה קר. לגבי מילויים - אפשר להשתולל - יש בפרק של השמרים כמה רעיונות למליות לבצק שמרים.. אני סתם אילתרתי מהארון..
 
התבקשתי במסר לעלות את המתכון, בבקשה

בקערה גדולה טורפים 4 ביצים, 2 שמנת מתוקה, 11/2 כוסות סוכר, שקית סוכר וניל ו1/2 כפית מלח למשך דקה-שתיים. מוסיפים 2 כוסות קמח תופח וטורפים עד לקבלת בלילה דלילה וחלקה יחסית. שופכים שליש מהבלילה לתבנית (מתאים ל - 3 תבניות אינגליש קייק או לתבנית טבעת בקוטר 24 ס"מ), מעל הבלילה מפזרים חצי מהתערובת הבאה - 1/2 כוס דחוסה סוכר חום, 100 גר' אגוזים קצוצים גס ו-2 כפות קינמון, שופכים שוב שליש נוסף מהבלילה ומעליו את החצי הנותר מתערובת הקינמון, מסיימים בשליש האחרון של הבלילה. זמני אפיה - לתבנית אינגליש קייק - 40 דק' בחום של 170 מעלות בתבנית טבעת - 50-55 דק' בחום של 160 מעלות.
 

בלוביי

New member
העוגה נראת יפה ומגרה,מאוד מזכירה

את העוגה לקפה של סירקיס. לדעתי השימוש של קרין בשמנת מתוקה במקום חמאה מרגרינה או שמן מאוד מעדן את המרקם של הבצק. טרנד נחמד לדעתי
 
צודקת.. הנה מתכון ותיק של סיידא

העושה שימוש בשמנת מתוקה כתחליף לחמאה... נושא : עוגת שמנת עם אפרסקים משומרים של בני סיידא תאריך : 09/08/06 12:55 מחבר/ת : יפעתל בתגובה ל: עוגת המייפל-יש בחיפוש - ליטל ================================================ טעימה וקלילה להכנה, הכנתי בתבנית מאורכת של 30 ס"מ. ההכנה לא אורכת יותר מ-10 דקות. הולך מצויין עם קפה ותה. מקציפים חצי מיכל שמנת מתוקה עם כוס סוכר משך כ-3 דקות, מוסיפים שתי ביצים להבלעה, מוסיפים בהדרגה ולסירוגין כוס ורבע קמח תופח ואת יתר מיכל השמנת המתוקה ומקציפים עוד כ-5 דקות. מוסיפים 1/2 שקית סוכר וניל ומערבבים. מכינים מלית - 50 גרם אגוזי מלך קצוצים, כף קינמון ושתי כפות סוכר חום. חותכים ארבעה אפרסקים משומרים לפרוסות דקות. משמנים תבנית מאורכת, שופכים מחצית הבלילה, על זה מלית, על זה יתר הבלילה ומעל מסדרים האפרסקים. מכניסים לתנור בחום 175 מעלות לכ-40 דקות עד שיוצא קיסם עם פירורים יבשים. מצננים מחוץ לתנור וזורים מעל קצת אבקת סוכר (לא חובה). יוצא טעים, לח וכייפי. הכנתי אתמול. מומלץ בחום הספר של בני סיידא - עוגות - קלות ומהירות. הכנתי כבר מעל ל-10 מתכונים משם וכל אחד יוצא פיקס.
 

סיוי 24

New member
שירלי יקירתי- העוגה נראית ../images/Emo59.gif

כמו כל מעשיי ידייך!!! לגבי הספר- עוד לא היה לי זמן לנסות ממנו משהו, אבל כבר קניתי מצרכים לבראוניס שוקולד גבינה, והם בתיכנון... חוץ מזה כבר קראתי כמעט את כולו- ספר מהמם, בדיוק כמו הכותבת שלו!
 

uzi55

New member
העוגה כבר בתנור... והמרקם נפלא !

עכשיו נותר לחכות עוד 40 דקות. האם פיזרת סוכר טחון מעל?
 

uzi55

New member
עולה ריח משכר של הקינמון... ועוד

מספר דקות היא תצא.
 
פיזרי רק כקישוט, מבחינת

הטעם אין צורך של ממש, היא מספיק מתוקה. שיהיה בתיאבון זו עוגה מוצלחת!
 

uzi55

New member
מאמצת אותה לפייבוריט שלי. שכבות ה

הקינמון הסוכר והאגוזים מתמזגים בצורה יוצאת מן הכלל עם המרקם העדין של הבצק. המון תודה שירלי. והמון תודה לקרין, שבוודאי ארכוש את ספרה בקרוב.
 
../images/Emo24.gif תודה רבה יקירתי

מתחשק לי לנסות אותה כבר עם טחינה וסילאן, זאת עוגה טעימה ומוצלחת...
 

מ צ ד ה

New member
מה שלתא תנסי-שמתי ../images/Emo23.gif שיש

לך הצלחה עם עוגות. הן מרגשיות כמה את אוהבת אותן
.
 
למעלה