בחזרה לאוכל

ranlevy

New member
בחזרה לאוכל

המנה - של דג (אני בחרתי קוד, אבל כל דג לבן שבשרו אינו מתפורר בבישול יצלח למטרה). הדג מתובל במלח, פלפל, ותערובת תבלינים לטנדורי שמצאתי פה (נטולת צבע מאכל אדום, ומכילה: כוסברה, חרדל, חילבה, ג'ינג'ר, כמון, פלפל שחור, ציפורן, בצל ופלפל אדום חריף), ומטוגן לדרגת המוכנות הנכונה. הרוטב הוא החלק המעניין במנה: מכינים אותו כמו ציר דגים, אבל במקום המרכיבים הרגילים השתמשתי בבצל, אשלוט, מעט יין לבן ושאריות של מנגו ופאפאיה, וכמובן - תיבלתי גם אותו באותה תערובת תבלינים לטנדורי. אחרי הבישול צמצמתי את הציר לכדי רוטב, והוספתי קוביות של מנגו ופאפאיה ופטרוזיליה קצוצה (אוהבי הכוסברה: כוסברה קצוצה), ומעט מיץ לימון לאיזון הטעמים. התרד עבר טיגון מהיר בחמאה חומה, ומתובל במעט מלח פלפל ואגוז מוסקט. אם הייתי צריך להגיש את זה במסעדה, הייתי מוותר על האורז הלבן ומשנה מעט את ההגשה. אבל מה אני יכול לעשות שאני גם צריך לשבוע מזה...?!?!?! -- רן.

bouquet garni

New member
נראה טעים

מעניין אותי איך השתלב התרד עם האגוז מוסקט והרוטב של הדג. אני הייתי מכין את התרד על ידי טיגון של גרגירי חרדל שחור, קצת גרידת תפוז ואחרי זה מוסיף את התרד, ואולי קצת מיץ תפוזים (וכמובן מלח ופלפל) מה דעתך ?

ranlevy

New member
צריך לנסות

התיבול באגוז מוסקט (לפחות אצלי) הוא מאוד מאוד עדין. הטעם שצריך להרגיש לתרד הוא של תרד, לא של אגוז מוסקט. חוץ מזה, שהיה לי הגיוני להכניס למנה את הרכיב הזה ולתת לו אופי צרפתי, כי המנה כולה צרפתית. אתה לא חושב שתיבול בגרידת תפוז ומיץ תפוזים עלול להיות חזק מדי למנה? סה"כ הרוטב יוצא יחסית מתקתק בגלל הפירות, והמרירות-חמיצות של התפוז עלולה להיות חריפה מדי. מעולם לא הכנתי ככה את התרד, אבל אני אנסה להכין ככה תרד, לבחון את הטעם, ולהגיד מה דעתי על השילוב. תודה על ההערה. -- רן.

למעלה